19 d’octubre, Dia Mundial contra el Càncer de Mama

Des del Departament de Salut Comunitària ens recorden que el Dia Mundial contra el Càncer de Mama, que se celebra arreu del món, és el proper 19 d’octubre, dilluns vinent. Aquest any volen ressaltar la importància de la prevenció i de la detecció precoç, fonamentals per a un bon pronòstic i resultat final.

Ens envien el pòster commemoratiu del Dia Mundial contra el Càncer de Mama, i destaquen que a sota del cartell hi trobarem dos links molt interessants que podem penjar també a les xarxes i als diferents canals de comunicació. També el podem descarregar dels documents relacionats.

L’Ajuntament de Sant Boi il·luminarà la seva façana de color rosa, el mateix dilluns, com a mostra de solidaritat i respecte envers aquelles dones (i homes) que han patit la malaltia o que lluiten contra ella.

Compten amb la nostra ajuda per fer la màxima difusió.

 

Càncer de mama

El càncer de mama és un tumor maligne que s’inicia en el teixit de la glàndula mamària. Les cèl·lules d’aquests tumors poden envair teixits propers o bé disseminar-se per altres parts del cos i això s’anomena metàstasi. En fases inicials de la malaltia el càncer de mama no acostuma a presentar símptomes. Quan es diagnostica en aquestes fases, normalment és perquè la dona està seguint un programa de prevenció o perquè es fa una mamografia per una altra causa.

 

Repassem els símptomes més comuns

  • Aparició d’un nòdul a la mama que prèviament no hi era o a l’aixella.
  • Canvi de mida d’alguna de les mames.
  • Irregularitats en el contorn de la mama.
  • Alteracions en la pell de mama: canvis de color, pell de taronja, nafres.
  • Canvis en el mugró: retracció, secreció de fluid.
  • Menys mobilitat en una de les mames quan s’aixequen els braços alhora.

Aquests símptomes també poden ser causats per altres problemes de salut. Davant la seva aparició s’ha de consultar el metge per tal de fer el diagnòstic al més aviat possible.

 

19 d’octubre, Dia Mundial contra el Càncer de Mama

L’objectiu d’aquesta celebració és conscienciar la població de la importància del diagnòstic precoç del càncer de mama per guanyar la lluita contra aquesta malaltia. La detecció precoç permet detectar el càncer de mama en una etapa molt inicial, i la possibilitat de curació és més alta.

 

Programa de Detecció Precoç del Càncer de Mama

 

Links amb + info

Webinar 19/10/20: “Avances en el diagnóstico y el tratamiento del Cáncer de mama” de le AECC

Associació Catalana de Dones Afectades de Càncer de Mama – Grup Àgata

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.