2 de juny – Dia del Donant d’Òrgans

El proper dimecres 2 de juny ALCER celebra el Dia Nacional del Donant d’Òrgans, un dia per tal de retre homenatge als donants i a les seves famílies, a més a més de sensibilitzar la societat a favor de la donació d’òrgans.

El nostre país es manté com a líder mundial en la donació d’òrgans 29 anys consecutius gràcies al model de gestió i a la solidaridaritat de les persones.

El lema de la campanya d’aquest any és: “Dónar és estimar”.

És un dia en què totes les associacions de persones trasplantades retren homenatge als donants i les seves famílies en tot el territori nacional, a més a més de sensibilitzar la societat sobre la importància que té la donació d’òrgans per a les persones que es troben en llista d’espera per un trasplantament. Avui en dia a Catalunya, hi ha més de 1000 persones en llista d’espera.

 

El procés de donació i trasplantament un any després de l’inici de la pandèmia

Ha passat més d’un any des que vam fer front al tsunami que va suposar la primera onada de la pandèmia de covid-19 per al programa de donació i trasplantament.

Un any després tots els professionals estan intentant  assolir un ritme d’activitat similar a l’any 2019, unint tots els esforços. Les notícies son possitives, però tot i amb això, necessitem la teva solidaridaritat i en això ens va la vida.

Enguany es fa una campanya en xarxes socials consistent en fer-se una foto amb una mascareta amb el missatge rotulat “donar és estimar” o bé amb una samarreta rotulada amb el lema “donar és estimar” i penjar-ho a les xarxes socials amb el hashtag #donaresamar.

A continuació us deixem el díptic que han preparat des d’Alcer

Una resposta a «2 de juny – Dia del Donant d’Òrgans»

  1. Enhorabona als reposables de Comunicació per a contribuir a difondre aquesta activitat tan encomiable i altruïste, que llevat alguns casos excepcionals, hauria de ser una actitud si no obligatòria sí comunment extesa i habitual, i la contraria ser l’excepció, però poder encara resta molt camí per a recorrer en sensibilitzar a la gran majoria de la población de la necessitat de donar òrguens o teixits un cop morts en benefici de vides…

    De totes maneres he trobat a faltar un enllaç per a poder iniciar les passes per a poder-me fer voluntàriament donant d’orguens, i una millor esclariment del què signifiquen els acrònims de l’article ALCER, ONT, OCATT…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.