20 de juny, commemoració del Dia Mundial Persones Refugiades

Des de fa quatre anys, el dia 20 de juny commemorarem el Dia Mundial de les Persones Refugiades amb una programació d’activitats culturals, que tindrà el seu acte principal a la Plaça de l’Ajuntament i a la Rambla amb una proposta que hem treballat, des de la Unitat de Cooperació, Solidaritat i Pau, juntament amb les escoles.

 

En el marc del compromís com a Ciutat Refugi, la commemoració a Sant Boi programa activitats culturals per afavorir una reflexió crítica sobre la situació actual de les persones refugiades i que centra especialment la mirada en la vulneració de drets humans a la frontera Sud.

De 9.30 a 11.30h, 11 escoles participaran en la proposta que ocuparà tota la Plaça de l’Ajuntament i bona part de la rambla de Rafael Casanova, en total uns 500 escolars. Enguany es desenvolupa en col·laboració amb el Centre d’Art Can Castells, RefugiArte i amb la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat.

Per tant, es tallarà el trànsit de la rambla entre les 9 i les 12h del matí, per garantir la seguretat als infants que hi participaran. A primera hora del matí col·locaran un escenari a l’inici de la rambla.

A la Plaça de l’Ajuntament hi haurà la instal·lació artística Les (no) fronteres, fruit de la col·laboració del Centre d’Art can Castells i Refugiarte. El muntatge escenifica el flux de mercaderies a nivell global, d’un cantó a l’altre del planeta, en contraposició a les limitacions que sofreixen les persones en el dret a migrar i el dret d’asil.
Aquest treball creatiu forma part d’un procés de reflexió iniciat a les aules a través del qual l’alumnat ha identificat la interdependència de la qual formem part, a través de diferents vincles ens connecten amb d’altres zones del planeta. Per concloure l’activitat escolar, tindrà lloc la lectura d’un manifest i l’actuació musical del grup Chet.

A la tarda, davant dels cinemes Can Castellet, a les 19h l’orquestra de l’Escola Municipal de Música Blai Net tocarà dos temes per sumar-se a la commemoració i donar així la benvinguda a les persones assistents a la projecció del documental Fugir per estimar i ser, que serà a les 19.30h i es farà un col·loqui coordinat per l’equip de La Directa.

De l’11 de juny al 10 de juliol el Museu de San Boi acollirà l’exposició fotogràfica A pie de Valla, del fotògraf José Antonio Sempere, organitzada per Sindicalistes Solidaris.

La cloenda de les activitats tindrà lloc divendres 21 juny, a Cal Ninyo, a les 20.30h del vespre i entrada lliure, amb l’espectacle Rebétiko: nascut a l’exili, de Yannis Papaioannou.

Podem consultar tota la informació al web del Barrejant

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.