26 d’abril, Dia de la Visibilitat Lèsbica

La nostra ciutat se sumarà a la celebració per deixar palesa la seva aposta pel respecte a la diversitat d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere, desplegant la bandera del moviment lèsbic al balcó de l’Ajuntament i il·luminant la façana amb els colors de l’Arc de Sant Martí.

El Dia de la Visibilitat Lèsbica se celebra com una forma d’exigir igualtat de drets per a les lesbianes i trencar amb la doble discriminació que pateixen (per ser dones i per la seva orientació sexual).

Aquest dia es fa una crida a les lesbianes a fer-se visibles a l’espai públic, per tal de defensar les seves realitats, necessitats i drets, i esdevenir així referents socials positius que contribueixin a l’eliminació dels prejudicis i l’homofòbia entre la població.

Aquest moviment es va originar al nostre país l’any 2008 per iniciativa de la Federació Estatal de Lesbianes, Gays, Transexuals i Bisexuals (FELGTB), i poc a poc s’ha anat exportant a altres països del món.

 

Bandera del moviment lèsbic, simbologia dels colors.

La bandera del moviment lèsbic consta d’un triangle negre invertit, símbol amb el que s’identificaven en els camps de concentració nazis a les dones asocials, entre les que es trobaven les lesbianes, bisexuals i transexuals.

Actualment és un símbol de reconeixement de les víctimes i d’inversió, és a dir, de resistència contra la discriminació.

Aquest triangle invertit es troba dins un fons de color violeta, color utilitzat tradicionalment per representar el moviment feminista.

La simbologia de la bandera del moviment lèsbic, per tant, vol reflectir la lluita per eradicar la doble discriminació que pateixen les lesbianes, pel fet de ser dones i per la seva orientació sexual.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.