26 O, Dia Internacional per la Visibilitat Intersexual

Les companyes d’Igualtat i LGTBI ens fan arribar aquestes informacions que compartim:

Dissabte, 26 d’octubre, es commemora el Dia Internacional per la Visibilitat Intersexual, i en penjaran la bandera al balcó de l’Ajuntament.
És una jornada per visibilitzar aquesta realitat tan desconeguda, per reivindicar els drets de les persones intersex a la seva integritat corporal i autonomia física i per lluitar contra la violència i discriminació que pateixen.

Una persona intersexual és aquella que neix amb una combinació de característiques biològiques dels dos sexes (mascle i femella) que impedeix identificar-la amb les normes binàries mèdiques i socials dels cossos assignats a persones masculines o femenines. Les variacions poden trobar-se en les característiques sexuals primàries (genitals interns i externs, hormones, cromosomes) o en les característiques sexuals secundàries que es fan patents a la pubertat.

De qualsevol manera, la intersexualitat és una variació naturals dels éssers humans i no és un problema mèdic. Però la consideració encara avui dia de les persones intersexuals com a anòmales, al no acomplir amb les expectatives socials de masculí o femení, justifica les cirurgies i tractaments per tal de ‘corregir’ el seu sexe i aparença.

Aquestes cirurgies i tractaments sovint són irreversibles i poden ocasionar esterilitat permanent, dolors, incontinència, pèrdua de la sensibilitat sexual, patiment psicològic, etc. Aquests procediments, en la majoria dels casos, es fan al poc temps de néixer, sense que la persona, per tant, pugui decidir sobre el seu propi cos.

Les dades de l’OMS estimen que la intersexualitat representa aproximadament l’1% de la població mundial, tot i que estudis d’altres experts estimen que aquest xifra ascendeix a l’1,7%.

L’Ajuntament de Sant Boi se suma a aquesta commemoració, reivindicant la naturalitat de la diversitat corporal.
Cinc mites que cal desterrar

 

Diumenge passat també vam commemorar el Dia Internacional d’Acció per la Despatologització Trans, i també se’n va penjar la bandera al balcó.
Durant tot el mes d’octubre es van realitzant actes i aprofiten per comentar que fins al dia 27 es pot visitar a Can Massallera l’Expo ’40 anys de la despenalització de l’homosexualitat’ organitzada per l’entitat Sant Boi en Positiu TransVih en el marc d’aquesta diada.

Per acabar, volen fer saber que han començat a elaborar el primer Pla LGTBI per a la ciutat, aprofitant aquest mes de commemoracions.

Tota aquesta informació la podem trobar al web: www.santboiesdiversa.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.