28 de juny: 50 anys de Stonewall

L’Orgull 2019 se celebra aquest any reivindicant la memòria del moviment pels drets LGTBI en el 50è aniversari dels aldarulls de Stonewall, una data que va suposar un punt d’inflexió de la comunitat LGTBI a nivell global.

Aquell 28 de juny de 1969 la comunitat LGTBI va sortir al carrer per manifestar-se i rebutjar una batuda policial al bar gai de Stonewall, que va acabar amb detencions i ferits greus. Va ser la primer vegada que la comunitat LGTBI es rebel·lava de forma contundent contra la situació de repressió institucional i social que es vivia, que a partir d’aquell moment es va atrevir a manifestar-se de manera més oberta fins a arribar al primer Dia de l’Orgull Gai, celebrat el 28 de juny de 1970 a Nova York.

El Dia per l’Alliberament LGTBI és un dia de reivindicació però també una festa per celebrar la diversitat i el respecte.

Des de 2017, l’Ajuntament celebra el Dia de l’Orgull LGTBI. Aquest any, les activitats que s’organitzen tindran lloc el dia 27 de juny, a les 18h, a la plaça de l’Ajuntament. Seran activitats dirigides a infants i famílies: contacontes, carpa de lectura i taller infantil.

Ens animem a participar-hi!

Podem descarregar el programa de les activitats del dia 27 en els documents relacionats.

Vincle a l’article de Sant Boi és Diversa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.