Amb el patinet elèctric, sigues responsable.

S’acosten les Festes Nadalenques, unes festes que, com ja sabem, resultaran una mica diferents de les que habitualment veníem celebrant i estàvem acostumats.

Temps de joia i alegria per uns i de tristesa per altres però, el que quasi mai falta a les cases d’uns i altres és algun regal. Regals per a petits i/o per grans, regals i obsequis de tota mena; materials, d’experiències culturals, esportives, lúdiques, etc.

Un d’aquests regals que el Pare Noel o Ses Majestats, els R.R.M.M d’Orient, Melcior, Gaspar i Malgast.perdó, Baltasar portaran, i de ben segur esdevindrà producte estrella, adoptarà forma de patinet elèctric.

 

Avui dia, adquirir un patinet elèctric és una tasca molt senzilla, els podem trobar a grans superfícies comercials, juntament amb smart TV’s, telèfons mòbils, o propers a motxilles de senderisme i botes de futbol.

El seu ús és també molt senzill, no té gaire història, i es tracta de vehicles de mobilitat personal alimentats per un motor elèctric i una bateria. El que ja no és tan senzill és aconseguir que el col·lectiu de conductors/es de vehicles de mobilitat personal s’adoni de la necessitat de fer un ús responsable i una conducció preventiva d’aquest, en benefici propi i de la resta d’usuaris de la via pública, tant vianants com conductors d’altres vehicles.

 

És molt significatiu que, quan impartim sessions sobre mobilitat segura als centres escolars de S.Boi, la gran majoria de nens/es en educació primària, poden explicar alguna vivència o experiència personal o familiar negativa relacionada amb la interacció amb algun conductor/a de patinet elèctric.

 

Òbviament, el desconeixement que anys enrere teníem sobre les normes més bàsiques d’ús del patinet elèctric ha de deixar pas a una conducció responsable per part dels seus usuaris, no tenint cabuda comportaments incorrectes, negligents o temeraris, els quals han de quedar desactivats d’acord amb la nova normativa municipal en relació amb patinets, monopatins i vehicles de mobilitat personal.

 

Des de ja fa uns mesos, veureu penjats als fanals i estructures verticals de S.Boi, panells informatius sobre aquesta normativa, que regula l’ús que s’ha de fer d’aquests tipus de vehicles.

A més, s’estan repartint díptics informatius a la totalitat dels centres escolars i superfícies comercials de venda d’aquests vehicles, posant aixímateix, l’accent sobre els comportaments segurs a adoptar com a conductors d’aquests vehicles en les nostres sessions diàries.

Si us plau, siguem responsables i adoptem conductes segures.
Segur que la resta d’usuaris de la via pública ens ho agrairà.

Seguim…

 

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.