A només 3 passos

Gràcies, UAPA! I gràcies, Abel i Alba!... Els vam demanar un mapa de referents clau. I l'han acabat molt ràpid!... El passat divendres, 12 de maig, ens el van lliurar (foto). Això ens deixa, com a molt, a 3 contactes de persones potencialment disposades a practicar la "mediació natural" en el seu dia a dia i ens inocula una forta pressió positiva. Des de l’equip de convivència i mediació, aviat haurem de començar a adreçar-nos-hi, progressivament, per oferir-los formació en habilitats distensionals.

 

Una cartografia diversa del bon rotllo santboià.

El mapa identifica segments on, especialment, està indicada la formació de persones en habilitats pacificadores i, en un segon moment, com accedir a aquelles que podrien estar-hi intrínsecament motivades, a través de figures referents o intermediàries clau.

Sant Boi Mediació natural…

Tenim les nostres mediadores professionals, la policia de barri, l’OMAP, els serveis socials, els equips de proximitat dels casals de barri… Ara volem, al seu voltant, veïns i veïnes capacitades per a l’autogestió inicial del conflicte en els seus àmbits “naturals”, com els camps de futbol, les aules escolars, les sales d’espera dels serveis assistencials, les comunitats de veïns, etc.  Aquesta és la idea principal que ens mou dintre del projecte “Sant Boi Mediació natural”, contemplat en el programa de convivència proposat a principis d’any.

Ciutat educadora, ciutat mediadora.

La nostra línia d’educació en habilitats pacificadores és la capa més externa i immediata del conjunt de l’oferta de l’Àrea d’Educació, Convivència i Solidaritat, on la càrrega profunda l’aporta l’educació en valors i coneixements. Al final, això significa que vivim en una ciutat que vol educar per conviure-hi.

La magistratura de la persuasió.

Si parlem de conflictes entre la ciutadania i l’Administració, aquí toca fer una paradeta en la Sindicatura de Greuges. Una figura amb la potestat de “persuadir” l’Ajuntament, amb recomanacions i advertiments públics i notoris, perquè actuï o deixi d’actuar de determinada manera, sempre en benefici de les persones. Indubtablement, la Síndica de Greuges, Dolors Vallejo, és una porta de gran rellevància per accedir a persones especialment inclinades a aprendre a gestionar el conflicte de manera positiva i eficient.

Gràcies per obrir-nos la porta!…

Durant aquest procés de cartografiat, ens explicava la UAPA, hi han ajudat molt, a més de la Síndica, des d’àmbits molt diferents, regidors i regidores, companys i companyes de l’Ajuntament, líders d’opinió i activistes de la comunitat amb clara vocació altruista. A tots/es, moltes gràcies per obrir-nos la porta!… Disculpeu que no us citem però això quedaria massa llarg.

Projecte Primera Oportunitat

Això sí, no voldríem deixar d’esmentar-hi l’Abel i l’Alba, dos joves sociòlegs del Projecte Primera Oportunitat que, justament, s’hi van acomiadar de nosaltres el mateix dia en què ens feien a mans el mapa. Molta sort!…

 

En vols més informació?…

jccassou@santboi.cat o mediaciociutadana@santboi.cat

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.