Acció 27 setembre: Emergència Climàtica #ThereIsNoPlanetB #SantBoiVerd

Des del Servei de Medi Ambient, Sostenibilitat i Salut ens fan una crida a adherir-nos a l’acció inspirada en una iniciativa de l’Institut Joaquim Rubió i Ors, i altres centres educatius, per a demà, 27 de setembre, que consisteix que tothom portem una peça de roba de color verd.
És important que si algú no té res de color verd, utilitzi qualsevol objecte que disposi de color verd, i que en cap cas adquireixi una peça especialment per a l’ocasió.

 

 

També ens conviden a la lectura del Manifest per la Vaga Mundial pel Clima, aquest divendres, a les 12h, a la Plaça de l’Ajuntament.

Podem fer seguiment mitjançant les nostres xarxes socials amb els lemes #ThereIsNoPlanetB #SantBoiVerd

PER QUÈ?
Els recents informes sobre l’estat de la biodiversitat de l’IPBES i sobre l’escalfament global d’1,5 °C de l’IPCC, el grup d’experts de l’ONU sobre canvi climàtic, alerten d’un rumb que porta al deteriorament d’un gran nombre d’ecosistemes, tant terrestres com marins, així com a l’extinció d’1 milió d’espècies que es troben greument amenaçades per l’activitat humana.

A Catalunya concretament, el darrer Informe sobre l’estat del Medi Ambient indica que seguim perdent biodiversitat a un ritme preocupant.

El passat 7 de maig, el Govern de la Generalitat ja va declarar l’estat d’Emergència Climàtica, i tot i que no va presentar un calendari d’accions concretes, ja va manifestar que veu amb preocupació els impactes que el canvi climàtic té i tindrà a Catalunya i arreu del planeta, i entén que és necessari prendre una major consciència del perill que representa, tal i com la comunitat científica està alertant de forma continuada.

QUÈ FARAN LES ESCOLES?
Hi ha moltes escoles que estan proposant diverses activitats durant tota la setmana, tot i que el dia CLAU és el divendres 27 de setembre, quan hi ha la VAGA PEL CLIMA.
També es podran adherir al manifest, i el mateix divendres faran una aturada per a llegir-lo, proposant per exemple que tothom vagi amb samarreta verda:

Adhesió: http://www.emergenciaclimatica.net/ i MANIFEST

També es poden adherir a les diferents accions que s’estan fent durant la setmana.

Més info.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.