Acció formativa sobre l’ús del patinet elèctric

L'Equip d'Educació Viària portarem a terme en breu acció formativa teòric-pràctica i específica sobre l'ús del patinet elèctric a la via pública. Aquesta prova pilot, pretén dels seus usuaris l'adopció de mesures d'autoprotecció i conductes segures, a més de la seva conscienciació i sensibilització per la resta d'usuaris de la via pública.

L’esclat de l’actual situació pandèmica ha comportat canvis en els hàbits de mobilitat de les persones que, prèviament a aquesta, ja començaven a deixar entreveure per on anirien les preferències individuals.

Entre aquestes, trobem que el patinet elèctric ha experimentat un gran augment en el volum de vendes i actualment podem comprovar com a diari, molts joves i persones en general de la nostra població, fan ús d’aquests vehicles per als seus trasllats urbans de curt recorregut, catalogats per la DGT com Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) .

En anteriors posts hem tractat d’exposar els avantatges i inconvenients de la utilització d’aquests tipus de vehicles i, fins i tot, els hem comparat amb la bicicleta, però arribats a aquest punt i després d’haber analitzat les dades recents sobre sinistralitat i volum d’infraccions per part d’alguns usuaris d’aquest vehicle, a l”Equip d’Educació Viària de la Policia Local, hem decidit fer una pas més enllà en la nostra permanent i insistent voluntat d’assoliment d’una disminució de la sinistralitat urbana. 

En concret, hem creat una acció formativa sobre l’ús correcte i segur del patinet elèctric enfocada en l’adopció de conductes  i habilitats preventives per part dels nostres joves.

Aquesta acció ve a complementar les píndoles formatives que, des de ja fa uns anys es venen impartint a les aules dels nostres centres escolars d’educació secundària donant, així mateix, difusió de la nostra actual OOMM sobre l’ús de l’espai públic per part de bicicletes i VMP.

L’acció es desenvoluparà com a prova pilot entre alumnes de PFI de la Fundació Marianao, molts dels quals són usuaris habituals de patinet elèctric, i constarà de tres parts diferenciades.

En primer terme, realitzarem una posada en comú a l’aula sobre la detecció dels comportaments i actituds incorrectes més habituals i com revertir aquestes. Farem repàs de les actuals normatives municipal i estatal relacionades amb els VMP.

Posteriorment, i amb els patinets que l’equip disposa en dotació, així com dels propis dels participants, passarem a realitzar pràctiques de conducció preventiva en circuit tancat per tal de testar el nivell reactiu dels seus usuaris en maniobres com les parades i frenades d’emergència, girs tancats, control de les distàncies, mirar enrere i mantenir trajectòria, senyalització de maniobres, etc.

L’última fase es realitzarà circulant en entorn real amb trànsit i en itinerari pre dissenyat, on incidirem en la correcta execució de maniobres en punts estratègics del nostre entramat viari.

Esperem amb aquesta proposta i futures poder ajudar a sensibilitzar i conscienciar en el respecte pels altres als usuaris de patinet, a més de dotar-los de coneixements sobre normativa actual, correcció de les seves maniobres i adopció de mesures d’autoprotecció.

 

Seguim..

 

 

 

 

Una resposta a «Acció formativa sobre l’ús del patinet elèctric»

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.


*