Acció formativa sobre l’ús del patinet elèctric

L'Equip d'Educació Viària portarem a terme en breu acció formativa teòric-pràctica i específica sobre l'ús del patinet elèctric a la via pública. Aquesta prova pilot, pretén dels seus usuaris l'adopció de mesures d'autoprotecció i conductes segures, a més de la seva conscienciació i sensibilització per la resta d'usuaris de la via pública.

L’esclat de l’actual situació pandèmica ha comportat canvis en els hàbits de mobilitat de les persones que, prèviament a aquesta, ja començaven a deixar entreveure per on anirien les preferències individuals.

Entre aquestes, trobem que el patinet elèctric ha experimentat un gran augment en el volum de vendes i actualment podem comprovar com a diari, molts joves i persones en general de la nostra població, fan ús d’aquests vehicles per als seus trasllats urbans de curt recorregut, catalogats per la DGT com Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) .

En anteriors posts hem tractat d’exposar els avantatges i inconvenients de la utilització d’aquests tipus de vehicles i, fins i tot, els hem comparat amb la bicicleta, però arribats a aquest punt i després d’haber analitzat les dades recents sobre sinistralitat i volum d’infraccions per part d’alguns usuaris d’aquest vehicle, a l”Equip d’Educació Viària de la Policia Local, hem decidit fer una pas més enllà en la nostra permanent i insistent voluntat d’assoliment d’una disminució de la sinistralitat urbana. 

En concret, hem creat una acció formativa sobre l’ús correcte i segur del patinet elèctric enfocada en l’adopció de conductes  i habilitats preventives per part dels nostres joves.

Aquesta acció ve a complementar les píndoles formatives que, des de ja fa uns anys es venen impartint a les aules dels nostres centres escolars d’educació secundària donant, així mateix, difusió de la nostra actual OOMM sobre l’ús de l’espai públic per part de bicicletes i VMP.

L’acció es desenvoluparà com a prova pilot entre alumnes de PFI de la Fundació Marianao, molts dels quals són usuaris habituals de patinet elèctric, i constarà de tres parts diferenciades.

En primer terme, realitzarem una posada en comú a l’aula sobre la detecció dels comportaments i actituds incorrectes més habituals i com revertir aquestes. Farem repàs de les actuals normatives municipal i estatal relacionades amb els VMP.

Posteriorment, i amb els patinets que l’equip disposa en dotació, així com dels propis dels participants, passarem a realitzar pràctiques de conducció preventiva en circuit tancat per tal de testar el nivell reactiu dels seus usuaris en maniobres com les parades i frenades d’emergència, girs tancats, control de les distàncies, mirar enrere i mantenir trajectòria, senyalització de maniobres, etc.

L’última fase es realitzarà circulant en entorn real amb trànsit i en itinerari pre dissenyat, on incidirem en la correcta execució de maniobres en punts estratègics del nostre entramat viari.

Esperem amb aquesta proposta i futures poder ajudar a sensibilitzar i conscienciar en el respecte pels altres als usuaris de patinet, a més de dotar-los de coneixements sobre normativa actual, correcció de les seves maniobres i adopció de mesures d’autoprotecció.

 

Seguim..

 

 

 

 

Una resposta a «Acció formativa sobre l’ús del patinet elèctric»

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.