Aprovada definitivament la nova Ordenança municipal de mesures restauratives, alternatives a la sanció administrativa, i el nou Reglament regulador del Servei de mediació i restauració comunitària de l’Ajuntament de Sant Boi.

Si penseu que algun equip o col·lectiu necessitaria una presentació, o que podria estar interessat a col·laborar-hi, no dubteu a contactar amb mediaciociutadana@santboi.cat

 

Aviat es publicaran al BOP i entraran en vigor en unes setmanes. OMAP, Organització, Policia i el Servei de Mediació estem treballant per adequar les actes de denúncia, la guia de tràmits, els formularis de sol·licitud i la pàgina web a la nova realitat normativa.

Descarrega’t els textos annexos: Ordenança i Reglament.

Descarrega’t el ppoint explicatiu annex: Presentació.

Si penseu que algun equip o col·lectiu necessitaria una presentació, o que podria estar interessat a col·laborar-hi, no dubteu a contactar amb mediaciociutadana@santboi.cat

4 respostes a «Aprovada definitivament la nova Ordenança municipal de mesures restauratives, alternatives a la sanció administrativa, i el nou Reglament regulador del Servei de mediació i restauració comunitària de l’Ajuntament de Sant Boi.»

 1. Bon dia!
  Molt necessària i encomiable la tasca de mediació, arbritage i cociliació, enhorabona!

  Només preguntar-vos si també entrerien en tot aquest servei els posibles conflictes entre veïns generats per qüestions d’obres/intal·lacions, què se’n derivin de l’aplició estricte de les normatives urbanístiques què mal que ens pesi, mlauradament, poden ser font de disputes…com a mode de tall d’exemple quan la norma permet pujar una alçada máxima una paret de separació entre finques confrontants veines i un veí vol i pot pujar-la a tota alçada máxima i l’altre veí afectat no vol que es pugi al màxim perquè diu li olesta per x motius, i l’altre Malgrat no està obligat a pujar-la tant ho vol fer per y motius, normalment per intimitat quan a més no hi ha bones relacions…?

  1. Hola Carlos

   Aquest seria un conflicte plenament mediable si les dues parts accepten les condicions, drets i deures de la mediació, entre els quals està el d’informar la persona mediadora en el cas que alguna d’elles decideixi obrir un procediment judicial o administratiu “contra” l’altra.

   Salutacions

   Juan Carlos

 2. Si, fantàstic, sempre que les dues parts vulguin mediació. En el meu cas fa anys vaig tenir un important problema veinal, però malauradament l’altra part no va voler accedir a la mediació, atès que era voluntària. No sé si això està previst d’alguna manera.

  1. Hola Imma

   Si la part B no vol la mediació es canvia de metodologia i es passa a alguna altra que permeti treballar només amb la part A. Per exemple, se l’habilita per negociar en primera persona… o se li ajuda a crear un full de ruta per ordenar les idees i buscar de manera racional altres recursos diferents al nostre (això ho anomenem “gestió i facilitació”).

   També hi ha ocasions en què la part B està disposada a buscar una solució no judicial però no a fer-ho en contacte amb la part A, o a l’inrevès. En aquests casos, es practica el que en alguns llocs anomenen “mediació indirecta” o “intermediació”…

   El reglament preveu 5 metodologies de gestió positiva de conflictes.

   Salutacions

   Juan Carlos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.