Aprovat el Pla d’Acció de l’Agenda Urbana de Sant Boi

El 8 de setembre, el Ple municipal va aprovar per unanimitat el Pla d’Acció de l’Agenda Urbana de Sant Boi. Es tracta d’un full de ruta que orientarà de forma estratègica la contribució de les polítiques municipals dels pròxims anys als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides.

Es tracta d’un instrument de governança de la ciutat, que és transversal, multinivell i que interpel·la tots els agents del territori.

L’agenda neix amb vocació de ser inclusiva, recollir les idees i mirades de tots els àmbits de l’ajuntament, coordinada amb tots els serveis públics i coherent amb la nostra Estratègia de Ciutat 2030, l’Agenda Urbana Espanyola, l’Agenda dels pobles i ciutats Catalunya 2050, el Pla de Govern 2019-2023, el Pla de Xoc per fer front a les necessitats i conseqüències socials de la Covid-19 i el Pacte de Ciutat.

L’Agenda Urbana Local és, per tant, una oportunitat per potenciar les aliances implicant la ciutadania, les entitats i al conjunt de la ciutat tot propiciant una nova forma de relació amb els diferents actors del territori, canviant la forma de relacionar-nos, amb una governança oberta i participativa.

El Pla d’Acció de l’Agenda Urbana de Sant Boi de Llobregat identifica 3 dimensions: Territori i Model de Ciutat, Reactivació Social i Econòmica, i Digitalització i Governança; que s’articulen a través de 7 eixos estratègics com a full de ruta de les 41 accions estratègiques i 158 propostes d’actuació.

Publicat el  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.