Aprovat pel Ple adequar tots els formularis a la diversitat afectiva, sexual i de gènere

Sant Boi és primera ciutat catalana que aprova fer-ho, per això som referents en el desenvolupament de polítiques LGTBI+. Amb aquesta mesura aprovada al Ple municipal continuem desenvolupant a escala local la Llei 11/2014, del 10 d’octubre, per tal de garantir el dret de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals (LGTBI) i per eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

La notícia s’ha publicat en nota de premsa al web el 04.05.20.

 

 

 

Els formularis de l’Ajuntament de Sant Boi s’adequaran a la diversitat afectiva sexual i de gènere i es portarà a terme durant un termini de 6 mesos. El Ple municipal ha aprovat per unanimitat la instrucció municipal que ho farà possible. Serà un nou avenç cap a una administració més inclusiva i un Sant Boi més inclusiu.

La nova instrucció, que es basa en l’elaborada pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, farà que els documents administratius de l’Ajuntament siguin més inclusius, trencant amb el binarisme home-dona, reflectint les diferents identitats de gènere i incorporant la diversitat de models de família presents en la societat actual.

L’Ajuntament incorporarà als seus formularis, per exemple, la possibilitat d’utilitzar el nom sentit, nom del gènere amb què s’identifica una persona mentre no pugui tramitar el canvi del nom que consta al DNI.

L’Ajuntament de Sant Boi ha fet una aposta decidida pel desplegament de polítiques LGTBI, que s’ha traduït ja en l’aprovació del I Pla per a la diversitat afectiva, sexual i de gènere, la creació d’un Punt d’Informació i Assessorament LGTBI+ (2018) i la realització de la campanya Sant Boi és diversa, entre altres accions.

 

Font: web Sant Boi és diversa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.