Avui és el Dia de la Solidaritat Intersexual

Hi haurà penjada la bandera del col·lectiu al balcó de l’Ajuntament i s’il·luminarà la façana amb els colors de l’arc de Sant Martí.

Les companyes de la Unitat d’Igualtat i Projectes d’Alcaldia ens fan arribar la informació que publiquem en aquest article.

Avui, 8 de novembre, commemorem el Dia de la Solidaritat Intersexual, en memòria d’Herculine Barbin i de tantes altres persones intersex que han estat -i encara són- marginades, estigmatitzades, mutilades i assassinades al no acomplir amb el dimorfisme de gènere imperant a la societat.

 

Situació actual

La intersexualitat és un terme que fa referència a l’experiència d’haver nascut amb cromosomes, genitals i/o gònades que no acompleixen amb les expectatives socials de masculí o femení. Aquestes característiques sexuals són, en la gran majoria dels casos, variacions saludables dels cossos.

Tot i la nova actualització de la CIE, en la seva 11a versió, la intersexualitat encara continuarà considerant-se un ‘Trastorn del Desenvolupament Sexual’, lluny de l’objectiu de la despatologització pel que el col·lectiu porta anys de lluita.

La consideració de les persones intersexuals com a anòmales justifica, encara avui dia, els processos quirúrgics de ‘normalització del sexe’, eliminant els òrgans ‘incongruents’ o fent-los més ‘congruents’ amb els estereotips masculí o femení. En definitiva, es justifica la intervenció quirúrgica a persones que no pateixen cap problema de salut (generalment durant la època neonatal) per tal d’evitar hipotètics problemes psicosocials en un futur.

Cal mencionar, però, que aquestes cirurgies tenen en molts casos conseqüències molt negatives en la salut de les persones, com ara esterilització i discapacitat.

Més informació en aquests dos articles:

La historia detrás de la Bandera Intersexual Amarilla y Morada. Por Anunnaki Ray

8 de noviembre: día de la solidaridad intersexual

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.