Avui és el Dia Mundial de l’Esclerodèrmia 2020

Un any més ha arribat el mes de juny, el mes en què afectats i afectades d’Esclerodèrmia fan tot el possible per visibilitzar aquesta patologia. A través de les companyes del Departament de Salut Comunitària ens arriba aquesta informació, per conscienciar-nos i ajudar a difondre.

Aquesta associació enguany celebra el 25 anys de la seva creació. L’ajuntament de Sant Boi hi col·labora en la difusió que fan per visibilitzar la patologia, i avui la façana de la Casa de la Vila estarà il·luminada de color verd per donar-hi suport.

Aquest any serà una mica diferent. No podran reunir-se, com tenrn per costum, per escoltar els seus metges, aclarir amb ells dubtes i sobretot compartir les seves experiències. Però no per això deixen de celebrar-ho.

Per començar, els membres de la Junta Directiva de l’AEE animen, a socis i cercles pròxims, a col·laborar per difondre i visibilitzar l’Esclerodèrmia i la celebració del seu Dia Mundial, el 29 de juny de 2020.

Fes-ho viral a les xarxes amb els hashtags #DMEsclero20 #ScleroSmile

 

Aquí tenim el vídeo d’una de les persones afectades que van fer el 2016, és un relat, com si fos un conte: “Princesa”, explicarcom comença i afecta l’esclerodèrmia a una dona al llarg de la seva vida.
L’esclerodèrmia és una malaltia autoimmune que es caracteritza per l’engrossiment i enduriment de la pell, i pot afectar òrgans interns com el tub digestiu, pulmó, cor, ronyó.
Avui no es coneix la causa, i no té cura. Per això els afectats i afectades d’esclerodèrmia demanen caminar junts, per arribar més lluny. Durada de 2:25′

 

Més info al seu web: https://esclerodermia.com/dia-mundial-de-la-esclerodermia-2020/

Aquí tenim el cartell del Dia Mundial d’enguany on col·labora l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat.

 

Durant aquest mes han estat realitzant unes conferències, de les quals aviat en penjaran els enllaços, perquè s’hi pugui accedir.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.