Barrejant 2020, comença la setmana vinent!

Les companyes i els companys de Cooperació, Solidaritat i Pau ens demanen que fem difusió del Barrejant d’enguany. En aquest enllaç trobarem la notícia al seu web explicant tota la programació.

I ens remarquen especialment que fem èmfasi amb el dinar de la solidaritat. Aquesta edició, condicionada pel context de la pandèmia serà un càtering a domicili, malauradament hi ha molt poques inscripcions! També n’han fet una notícia a la pàgina web.

 

 

No hi ha planeta B! El Barrejant’20 crida a la sostenibilitat i l’acció pel clima, és el lema d’aquest Barrejant 2020.

El Barrejant’20, la Trobada de la Solidaritat de Sant Boi, arrencarà el proper dilluns 28 de setembre. Després de 23 edicions, per primera vegada la programació es reconfigura adoptant, en la majoria dels casos, un format virtual. Les activitats es podran seguir per Internet del Youtube de l’Ajuntament de Sant Boi.

 

Des del compromís de l’Ajuntament amb l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible, aquesta edició vol afavorir un espai de reflexió sobre la situació d’emergència climàtica i per això adopta el lema de moviments ecologistes: No hi ha planeta B ! 17 objectius per transformar el món. Girarà sobre el nostre model de desenvolupament i com transformar-lo perquè sigui sostenible i permeti que totes les persones puguin viure dignament sense comprometre el benestar de les generacions futures. Parlaran de justícia global i cooperació, d’emergència climàtica i d’acció pel clima.

 

PROGRAMACIÓ

Comença dilluns, dia 28, amb el documental Return  i la crisi del capitalisme. La complexitat del món on vivim s’abordarà en la presentació del llibre Volver a pisar las calles. Internacionalismo, cooperación y justicia global para el siglo XXI , que comptarà amb el seu autor, en Miquel Carrillo, i la periodista Montse Santolino, que n’ha escrit el pròleg: l’única manera d’aconseguir canvis és l’organització i la lluita col·lectiva i aquesta passa per perdre la por. Arreu del món milers de persones estan reinventant l’agricultura, l’energia i l’educació i demostrant que un altre món és possible, ho veurem amb Cyril Dion i Mélanie Laurent en el documental Mañana, online dimecres 30. La taula rodona Emergència climàtica i desenvolupament sostenible que tindrà lloc divendres, en format presencial i virtual, amb la participació de l’expert en Ciència Política i Relacions Internacionals Pablo J. Martínez Osés, Marta Pascual, membre d’Ecologistas en Acción, i el peridista Dani Vilaró com a moderador. Alhora, des d’una mirada més poètica, Avua, de la Companyia Bool teatral, ens convida a ser actors d’aquesta transformació a través d’un espectacle multidisciplinar inspirat en el delicat i imprecís vol de les papallones.

A partir de dissabte 3 d’octubre la programació adopta un format virtual. La Fira d’Entitats Virtual,  l’slam poètic d’Adriana Bertrán i Isa Garcia, l’espectacle de circ Flou Papagayo de Mumusic Circus i la música urbana de Paula Peso. Tot això amenitzat i conduït gràcies a l’enginy, l’humor i la música de Rolling Vibes Collective.

 

DINAR DE LA SOLIDARITAT

I tal com hem dit al principi, com que la situació no els permet organitzar el sopar tradicional, si que podrem gaudir des de casa d’un especial dinar de fusió de cuina africana preparat per Abarka Catering. El dinar té un cost de 10€ per persona i tots els diners recaptats es destinaran a la Campanya d’emergència Món local Covid-19 endegada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Amb el dinar es lliurarà també una bosseta de cotó feta per Dayana’s, el nom comercial d’una beneficiària del banc de microcrèdit de Desos Opció Solidària a San Miguelito (Nicaragua). Aquestes bossetes es vendran també al preu de 2€ en les diferents activitats programades.

Abarka és una empresa de càtering sorgida de l’associació santboiana Dunia Kato. Fusionen modernitat i tradició per donar a conèixer la gastronomia africana.

En la cultura mandinka es diu Abarka al fet d’acabar de menjar, com a símbol d’agraïment. S’agraeix a la persona que ha cuinat, a la que ha portat els aliments, a les persones amb qui mengem i , també al fet mateix de poder gaudir del menjar. Amb aquest dinar agraïm poder celebrar un any més el Barrejant.

Menú:

– Amanida de fonio (cereal semblant al mill) amb mango
– Mafe vegà (salsa de crema de cacauet amb verdures de temporada i arròs blanc)
– Postre: Thiakry (cereal de mill amb iogurt)
– Beguda Bissap (beguda de flor d’hibisc)

El dinar s’ha de pagar en efectiu en el moment del lliurament que realitzaran des d’Abarka Catering al domicili indicat o bé al Casal de barri de l’Olivera (segons l’opció que s’indiqui en el formulari d’inscripció) . Es lliurarà entre 13-16h del dissabte 3 d’octubre.

Les inscripcions al dinar s’han de fer a través d’aquest formulari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.