Benvinguda a la primera Síndica de L’Hospitalet de Llobregat

Dolors Vallejo, Síndica de Sant Boi de Llobregat, ens envia aquest escrit per compartir la notícia amb nosaltres.

El passat dimarts, 23 de gener, el Ple de l’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat escollia i nomenava la Merche García Villatoro com a primera defensora local d’aquest municipi del Barcelonès.

Com a homòloga en el càrrec, valoro molt positivament que l’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat hagi decidit apostar per la creació d’una sindicatura local de defensa dels drets de la ciutadania. D’aquesta manera, la segona ciutat de Catalunya en nombre d’habitants compta, a partir d’ara, amb una nova síndica municipal: Merche García Villatoro, la qual va ser nomenada per majoria qualificada del Ple del municipi. El president del Fòrum de sindícs, síndiques, defensors i defensores locals de Catalunya, i Síndic de Cornellà de Llobregat, Joan Barrera, la Síndica de Sant Boi de Llobregat, Dolors Vallejo, i altres membres de la junta de l’entitat (o del FòrumSD), vam assistir a l’acte per acompanyar i donar suport la nova Síndica.

Amb la creació de la nova Sindicatura de L’Hospitalet, nou de les deu ciutats més poblades de Catalunya compten ja amb aquesta institució dedicada a vetllar pels drets de la ciutadania en la seva relació amb les Administracions locals: Barcelona, L’Hospitalet, Terrassa, Badalona, Sabadell, Lleida, Mataró, Santa Coloma de Gramenet i Reus. De moment, de les quatre capitals catalanes, només Tarragona no disposa d’un defensor/a de proximitat. Malgrat contemplar aquesta figura en l’organigrama municipal, actualment té la sindicatura vacant.

Merche García Villatoro és educadora social i està molt vinculada amb el món de l’educació del lleure, on ha exercit diverses responsabilitats. És una dona molt compromesa i reconeguda per les entitats de la ciutat, de les quals va ebre seu el suport a la seva candidatura.

Felicito a la nova Síndica Municipal de Greuges de L’Hospitalet, tot desitjant-li molt bona feina en la defensa dels drets dels ciutadans i ciutadanes de la seva ciutat davant possibles problemes amb l’Ajuntament i els organismes que en depenen.

 La nova Síndica de l'Hospitalet, Merche García Villatoro, al centre, acompanyada de Dolors Vallejo Calderón, Síndica de Sant Boi de Llobregat, i de Toni Martínez, tècnic del FòrumSD, i Joan Barrera, president del FòrumSD i Síndic de Cornellà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.