Biblioteca JRiB: ens presenten el projecte l’APITECA!

El proper dia 9 celebren el Dia d’Europa a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer com a colofó al projecte de l’Apiteca. Abans del dia 9 fan diverses activitats familiars per donar a conèixer el projecte (les trobarem al final del post)  i així ja començar a treballar a nivell més local amb els seus usuaris i usuàries, ja que el projecte tindrà molt més recorregut.

Ara estan fent la difusió del projecte,  les properes activitats i explicant les pròximes passes i objectius ara que ja tindran instal·lades les abelles, els ha costat molt poder-les tenir!

I també han reservat l’espai de LA CUINA per al 24 de maig.

Què és l’Apiteca? Presentem el seu post que explica què estan fent:

Apiteca, el brunzit de la comunitat

La Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer participa en el projecte The Europe Challenge, una proposta que té l’objectiu de descobrir noves maneres de treballar i viure a l’Europa actual. Construir i viure en un medi més saludable i sostenible és un dels grans reptes de les societats actuals.

En el cas de la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer, treballem en com les biblioteques poden contribuir a replantejar la naturalització dels espais urbans de la ciutat, destacant la salut i la biodiversitat com activadores de qualitat de vida. La idea final és promoure la salut de les persones, el seu benestar emocional i la millora de la qualitat vida, així com formar part de la construcció d’una ciutat verda i saludable.

El nom del nostre projecte és “Apiteca”, i el seu lema “El brunzit de la comunitat”. En un futur volem engegar accions amb els centres educatius de la ciutat, un dels reptes del projecte és la implicació de la comunitat en el seu disseny i desenvolupament. Actualment, ja hem contactat amb amb l’Institut Camps Blancs per al desenvolupament i instal·lació de tecnologia que ens permeti monitorar diferents factors que influeixen a la vida de les abelles com podrien ser la temperatura, la qualitat de l’aire i el pes del rusc.

Durant els propers mesos engegarem tot un seguit de tallers, xerrades, etc., adreçades a tothom o enfocades a públics objectius, que versaran sobre diferents temàtiques: mediambientals, sociològiques, culturals.., essent l’element catalitzador de tot plegat les abelles.

El dia 9, a més de les activitats, es presentarà el vídeo i la resta de projectes que han participat a l’Europe Challenge. També es faran una sèrie de xerrades online…, es connectaran des de la Biblio com a oients.

Aquí tenim el Tràiler vídeo Europe Challenge, té una durada d’1:32’ i es veuen com preparen el Challenge d’aquest any a les diferents biblioteques europees, inclosa la nostra… i s’hi veu gent que coneixem en la Jornada Participativa Apiteca!

L’Europe Challenge (el Repte d’Europa): és un programa anual que ofereix finançament i suport a biblioteques i comunitats per explorar com ens podem trobar, viure junts i treballar a l’Europa d’avui.

El repte d’Europa és:

  • una oportunitat perquè els europeus vegin el potencial de les grans idees i solucions que es desenvolupen sobre el terrenyper a les biblioteques,
  • una oportunitat per enfortir la vostra relació amb la vostra comunitat i el vostre paper com a espai públic segurper a les comunitats,
  • una oportunitat per imaginar un futur localment i arreu d’Europa.

La invitació a l’esdeveniment: The_Europe_Challenge_May_9_invite (1)

I el vincle al  Web Europe Challenge 2022, trobarem totes les explicacions, objectius, programa i què estan preparant cadascuna d’aquestes biblios. A la nostra porta aquest títol: God save the queen. Aneu a Stories dins del web i la podrem llegir tota.

Encara que estan treballant en el projecte fa ja un any… ara si que es donarà a conèixer a la ciutadania, amb la intenció de crear comunitats en diferents àmbits, amb aquest objectiu vam fer una Jornada Participativa al març (la que surten imatges al vídeo de presentació) i properament farem una Cuina a Can torrents per continuar desenvolupant el projecte.

A més, emeten des de la Bilbioteca en directe per Youtube els moviment de les abelles als ruscos. De fet, ja podem fer una ullada al canal, encara que les abelles vindran els propers dies:

Per saber les activitats programades per al mes de maig de la Biblioteca, cliqueu el vincle.

A la dreta, hi ha tot el programa d’activitats infantils de l’Apiteca!

També el podem descarregar clicant aquí.

 

I aprofitem aquesta notícia per explicar una primícia!

Tenim reservada LA CUINA: 24 de maig de 10 a 11.30 hores a Can Torrents

DESCOBRIR, APRENDRE, CREAR I COMPARTIR: els fonaments d’un nou model de Biblioteques.
Les Biblioteques volen ser molt més que un magatzem de llibres. Canviem la percepció de la ciutadania sobre les Biblioteques per anar més enllà i desenvolupar un nou model on la comunitat sigui protagonista.

Una resposta a «Biblioteca JRiB: ens presenten el projecte l’APITECA!»

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.