Campanya de Donació d’Òrgans i Teixits

Les companyes del Departament de Salut Comunitària ens fan arribar aquesta crida de de donació de l’Associació ALCER i a la qual hi col labora l’Ajuntament. Ens expliquen que el proper 3 de juny celebrem el Dia Nacional del Donant d’Òrgans i Teixits.
Degut a les circumstàncies, aquest any no han pogut sortir al carrer per fer campanyes de sensibilització de la població envers la donació d’òrgans. I que han endegat una campanya a les xarxes socials per tal de conscienciar la població.

 

 

Aquest any el lema triat és: “Donar és estimar” i proposen a la gent que es retoli la mascareta amb aquest lema i pugi la foto a les xarxes socials. Es tracta que arribi el missatge a la major quantitat de persones possible i així poder sensibilitzar sobre la necessitat de la donació:

Uneix-te al repte i retola la mascareta!! Donar és estimar!!!

 

A causa de la covid-19 els trasplantaments d’òrgans s’han vist greument perjudicats, ja que les UCI’s es necessitaven per a aquests malalts i no hi havia quiròfans lliures.

Per això, el programa de donació i trasplantament està pràcticament aturat, només es fan els trasplantaments pediàtrics o en aquells casos que hi ha un pacient en gravetat extrema. Per posar un exemple, el mes de gener es van fer 35 trasplantaments, i en canvi, el mes d’abril només 3.

Ara més que mai, necessiten la solidaritat de la gent perquè comenci a remuntar el programa de trasplantaments i tornem a ser líders mundials en donació i trasplantaments.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.