Celebració del I seminari 1 Bici+

Durant els dies 8 i 9 d’abril d’enguany, la Red de Ciudades por la Bicicleta ha organitzat la celebració del I Seminari sobre formació en ciclisme urbà 1 bici+ a Madrid. En aquest, impartit per personal de les entitats Biciclot de Barcelona i La Cicleria, de Saragossa, s’ha mostrat a 20 persones representants d’algunes de les ciutats associades a la Red, la metodologia basada en el programa Bikeability del Regne Unit , el qual estableix 3 nivells d’aprenentatge del destinatari de l’acció.

Aquests tres nivells comprenen des de la identificació i revisió d’algunes de les parts més bàsiques de la bicicleta i iniciació en la conducció d’ aquesta, fins a la circulació en àrees de complexitat viària (rotondes de 4 o més carrils, vies 50, afluència de vehicles, etc.)

Els potencials usuaris d’aquesta metodologia són totes aquelles persones, adultes o no, amb ganes d’aprendre a utilitzar la seva bicicleta en entorns urbans per els seus desplaçaments i controlar aquesta davant de situacions imprevistes del propi trànsit, capacitant-los per poder practicar una conducció defensiva, efectiva i segura.

He pogut comprovar de primera mà la necessitat i idoneïtat de formar personal de la nostra corporació, com a instructors del programa, per a una implementació futura del mètode, el qual es troba en estudi per part de DGT per a la seva homologació i certificació oficial.

Si voleu saber més, us deixem enllaç a publicació de la Red de Ciudades por la Bicicleta amb fotos de les jornades formatives.

https://www.ciudadesporlabicicleta.org/2021/04/09/los-asociados-de-la-rcxb-recibien-el-curso-de-formacion-para-instructores-una-bici-mas/

Seguim…

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.