
El cinema és una eina eficaç i pedagògica per afavorir, entre altres coses, la comprensió del món on vivim, cercant les fonts per entendre millor com hem arribat fins a la realitat actual i fomentar l’esperit crític, tan necessari per avançar i aprendre.
Veure La professora d’història ens ensenyarà com de necessari és el passat per entendre el present i com d’important és donar als joves les eines necessàries per aprendre a tenir criteri i a desenvolupar l’esperit crític.
Basada en fets reals, Anne Gueguen, professora d’història de l’Institut Léon Blum a Créteil, als afores de París, comença el curs i com sempre té un grup difícil.
Frustrada pel materialisme, la desmotivació i la falta d’ambició dels alumnes, Anne els desafia a participar en un concurs nacional sobre què va significar ser adolescent en un camp de concentració nazi.
Anne farà servir tota la seva energia i creativitat per captar l’atenció dels seus alumnes i motivar-los. A mesura que el termini s’acosta, els joves comencen a obrir-se i decideixen, per compte propi, prescindir de la competitivitat entre grups i treballar en equip, ajudant-se els uns als altres, amb un esperit de cooperació i respecte mutu que afecta positivament les relacions interpersonals, alhora que augmenta la seva autoestima.
És molt esperançador veure com accedeixen d’una manera vivencial a la història malgrat els pocs referents previs que tenien sobre el tema.
L’assignatura d’història es converteix en un projecte que canviarà les seves vides.