CITIUS, ALTIUS, FORTIUS…

Personalment, feia temps que volia escriure i donar a conèixer l’afició esportiva de dos dels nostres companys i, o bé per falta de temps o bé per qualsevol altre excusa, no havia estat possible tot i el mèrit i esforç, tant físic, psíquic i econòmic que comporta el que fan.

El cas és que aquests dos ATLETES (en majúscules) i millor persones, tenen l’estranya costum, any sí i any també, de pujar a un avió, acompanyats d’alguns dels seus familiars, volar fins a llocs recòndits del nostre planeta i matxacar el seu cos en proves esportives d’altíssima exigència i nivell.

No són esportistes d’élit federats en cap club però per a mi, com si ho fossin.

L’esport d’alta exigència forma part de la seva vida. És, en definitiva, la seva passió, el seu modus vivendi i una motivació personal que els condueix a buscar nous horitzons i límits.

A mi, com a company de feina, només em toca admirar el que fan i com ho fan, conscient que mai podria, encara que m’ho plantegés, ni tan sols acostar-me al seu nivell de constància, esperit de superació i força de voluntat.

 ——————————————————

Badia de Kailua (Hawaii), divendres dia 23 de Novembre de 2018, 6.00 h A.M., temperatura propera als 25º i pujant, nivell d’humitat per sobre del 87%…

Aquestes són les condicions climatològiques que esperaven  a l’inici de les proves a Juan Luis (dorsal 815) i al Marc (dorsal 822), companys de la nostra Policia Local, que integraven el gruix de 40 participants a la última edició del Campionat del Món de l’UltraMan de Hawaii 2018, una prova de resistència física (i psíquica) i superació personal a la que van poder participar en aconseguir la seva classificació prèvia a la darrera edició de l’Ultraman de Florida, celebrat uns mesos enrere.

La competició, de format triathló, va tenir lloc els passats dies 23, 24 i 25 de novembre, constant de tres especialitats esportives; natació, ciclisme i cursa a peu, a les quals i, durant les tres jornades, els participants van haber de completar un total de 515 Kms dividits de la següent manera:

Etapa 1: 10 Kms de natació+ 145 Kms de ciclisme.

Etapa 2: 276 Kms de ciclisme.

Etapa 3: 84 Kms de cursa a peu.

No cal dir que la prova té una alta exigència física i, com bé podeu imaginar, no permet la participació de qualsevol persona sense una acurada i adequada preparació física i mental prèvia, així com d’un físic portentós.

En Juan Luis i en Marc van ser 2 dels 5 espanyols que participaren a l’Ultraman 2018 de Hawaii, tot i que la prova té caràcter individual, essent recolçats com a assistents i capitans dels respectius equips individuals per en Miguel Angel i l’Arturo, companys també de la nostra Policia Local, a més d’alguns familiars dels nostres dos campions.

La celebració de les proves va tenir lloc integrament a la més gran de les illes de l’arxipèlag de Hawaii, de mateix nom, travessant paratges volcànics i bells emplaçaments típics del Pacífic Central, generant-se tot plegat, una atmosfera de fusió simbiòtica entre l’esser humà i l’especial naturalesa del lloc pel qual evolucionen els participants.

Les posicions finals de competició van ser establertes segons temps total acumulat de les tres jornades i dividides en trams d’edat dels participants, trobant que en Marc va finalitzar totes les proves en un temps total de 28:51h, aconseguint un més que meritable 13è lloc i en Juan Luis en una mica més de 29 h, tot i que no va poder passar el tall a la segona jornada per només 4 minuts però sí va finalitzar totes i cadascuna de les proves.

Realment, el de menys és la posició final aconseguida, valorant de manera molt més ferma l’orgull i satisfacció d’haver pogut competir i acabar una de les competicions de triathló més dures del món.

Recordem que a la jornada 2, trobem una etapa de ciclisme de 272 kms., és a dir, més llarga que moltes de les etapes ciclistes del circuit professional de ciclisme en carretera i que a la jornada 3 els participants han de cobrir a peu 84 kms, és a dir, una distància equivalent a dos maratons.

Al final de cada jornada i en arribar a meta, tres grans paraules en hawaià esperaven als participants en creuar sota l’arc: KOKUA, ALOHA i OHANA, com si els organitzadors de la competició volguessin grabar a foc en els esportistes el significat de aquestes com a valors primordials: AJUDA, AMOR i FAMÍLIA. No en va, aquests tipus de proves esportives se substenten, no només en la competició pura i dura, sino també en l’esperit d’amistat i solidaritat pels altres companys de fatigues.

Tant en Juan Luis com en Marc gaudeixen d’una llarga trajectòria esportiva i dilatada experiència en participació en proves de resistència, d’entre les quals podem ressenyar algunes a continuació.

Juan Luis: Ultraman Florida 2017, Titan Desert, Marathon des Sables, 18 Ironman i curses de mitja i llarga distància.

Marc: Ultraman Florida 2018, Marathon de la Selva (250 Kms en autosuficiència a l’Amazonia), Desafío Costero (230 Kms a Costa Rica), Ultra Trail du Mont Blanc, Marathon des Sables, així com diverses curses de mitja i llarga distància.

Ressenyar també que els nostres companys van ser acompanyats per la Delia (dorsal 792), amiga d’ambdós i experimentada atleta amateur, la qual també va prendre part a les proves, finalitzant aquestes amb èxit.

La fam de proves d’alta exigència no té fi i continua seduint aquests dos monstres que, de ben segur, tornaran a involucrar-se en una darrera l’altra com si es tractés d’una adicció per arribar a l’esgotament físic i fer córrer la suor pel seu cos.

En definitiva, aquestes dues màquines físiques, suporten de manera totalment personal l’esforç econòmic que suposa, ja no només la inscripció a les proves sinó també les despeses derivades dels viatges i estàncies als llocs de participació.

Que bo seria poder comptar amb algun ajut extern que pogués sufragar alguna d’aquestes despeses, tenint en compte el tipus d’especialitat esportiva a les que participeu, oi nois?

Serveixin aquestes lletres per retre el meu petit homenatge a dos dels més grans esportistes amateurs que conec i amb els quals tinc la sort de treballar.

Especial menció mereix també l’Associació per a la inclusió de les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista APRENEM, representada pel Juan Luis i que, tant els nostres companys com els seus familiars es van encarregar de visibilitzar creant gorres i samarretes de la mateixa.

Moltes felicitats i molta sort, companys!!

Us deixem amb algunes fotografies de l’esdeveniment i enllaç al web oficial d’aquest.

http://ultramanlive.com/

D’esquerra a dreta; Marc, Miguel Angel, Juan Luis i Arturo4 respostes a «CITIUS, ALTIUS, FORTIUS…»

      1. Donc si, uns cracks que mereixen tot el nostre reconeixement, encara que sigui a través d’unes humils línies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.