Coboi impulsa el cicle de xerrades ciutat[s] possible[s] plantejant una reflexió col·lectiva des de Sant Boi sobre com han de ser les ciutats post-covid

El passat divendres 14 de maig Coboi va presentar ciutat[s] possible[s], un cicle de converses sobre les possibilitats de la ciutat del futur. El context de la pandèmia ens ha fet qüestionar, entre altres coses, el model de metròpolis on volem viure. Aquest 2021, a ciutat[s] possible[s] conversarem sobre noves maneres de co-dissenyar la ciutat i ens endinsarem en les possibilitats de transformació urbana, presentant casos d’estudis referents i explorant els reptes principals d’aquests nous models de ciutat.

 

Al tret de sortida va parlar l’Alessandro Rancati, analista de polítiques públiques de la Comissió Europea que actualment està gestionant el Nou Bauhaus Europeu. L’anomenat NEB és un projecte mediambiental, econòmic i cultural que combina el disseny, la sostenibilitat i la inclusió. D’altra banda, Lluïsa Moret, alcaldessa de la ciutat, va parlar de Sant Boi com a ciutat laboratori on s’impulsen iniciatives per pensar juntes, des de diferents mirades, la ciutat que volem.

 

El cicle de ciutat[s] possible[s] està format de dos blocs. El primer, que tindrà lloc al juny, abordarà com co-dissenyar la ciutat del futur a partir de la col·laboració entre diferents actors, i amb especial èmfasi als joves. Les sessions previstes són “Nou urbanisme participatiu” (11 de juny) i “Co-disseny amb joves” (18 de juny).


El segon bloc, que tindrà lloc entre setembre i octubre, abordaran possibilitats de la de ciutat es vol co-crear, i com afrontar els principals reptes urbans. Aquestes preguntes es dialogaran en tres sessions: ‘Transició ecològica’, ‘Nous models d’habitatge’ i “Espai públic i comuns urbans”, temes que es troben en l’agenda local i internacional, i són prioritaris per tots els actors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.