Commemoració del Dia Mundial contra el Tràfic de Persones, el 30 de juliol

El proper dia 30 de juliol, es commemora el Dia Mundial contra el Tràfic de Persones, amb l’objectiu de conscienciar a les persones, i també als governs, sobre la greu problemàtica que ha suposat l’expansió d’aquest delicte a nivell mundial i sobre la situació de les víctimes.

 

Tots els països del món es veuen afectats pel tràfic de persones, ja sigui com a país d’origen, trànsit o destí de les víctimes. Aquest any, l’Oficina de Nacions Unides Contra la Droga i el Delicte (ONUDD) ha posat al centre del Dia Mundial als infants i joves.

Segons el seu últim informe, els infants representen gairebé un terç de totes les víctimes de tràfic de persones en tot el món. A més, les dones i nenes representen el 71% d’aquestes víctimes, una manifestació més del sistema patriarcal imperant i de les violències masclistes.

Sant Boi se sumarà a aquesta commemoració desplegant al balcó de l’Ajuntament la pancarta de la Xarxa de Municipis Lliures de Tracta de dones, nenes i nens destinats a la prostitució, xarxa de la qual en forma part des de l’any 2016 i n’és coordinadora, a nivell de Catalunya, la nostra alcaldessa.

 

Aquest any, a més, ens sumarem a la campanya del Moviment Democràtic de Dones de Catalunya, es gravarà un vídeo en el que surtin membres de la corporació davant del Ajuntament portant el cartell que adjuntem.

Adjuntem els documents que han preparat les companyes d’Igualtat i Cohesió Social preparats, així com la imatge de la campanya, que és la que s’utilitzarà per a la difusió a les xarxes. Entre aquests documents destaquem que hi ha un PDF titulat Dia Mundial contra el Tràfic de Persones – Recursos, en el qual hi ha vincles a tres documentals, la recomanació de tres llibres i enllaços d’interès a:

  • La prostitució. Una forma de violència masclista (Butlletí Consell Municipal de les Dones núm. 50)
  • Nacions Unides
  • Informe Mundial contra el tràfic de persones 2018

DIA MUNDIAL CONTRA EL TRÀFIC DE PERSONES

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.