Compartim les notícies del darrer Butlletí “Sant Boi, ciutat refugi”

Les companyes i els companys de Cooperació, Solidaritat i Pau comparteixen amb nosaltres com van anar les activitats de la Commemoració del Dia Mundial de les Persones Refugiades: Campanya #Versos Refugiats, que vam publicar-ne el programa a l’Ajuntagent el passat 4 de juny.

 

Ens comenten també que sempre van penjant l’enllaç dels butlletins al seu web: https://barrejant.cat/. I que aquest, té un apartat que recull els seus butlletins: https://barrejant.cat/butlleti-sant-boi-ciutat-refugi/, ens animen a subscriure’ns-hi, que ho podem fer obrint el butlletí a dalt de tot de la pàgina a mà esquerre hi diu Subscribe…

 

A banda d’això, ens fan saber que el proper dimarts instal·laran al Mercat de la Muntanyeta una exposició d’Aministia Internacional que es diu Dones en Lluita, i que quan la tinguin instal·lada publicaran algunes fotos al seu facebook.

 

Anem al Butlletí núm.12 de Sant Boi, Ciutat Refugi, on hi ha tota la informació dels esdeveniment sobre la Commemoració del Dia Mundial de les Persones Refugiades d’aquest any. Hi trobem les notícies corresponents als esdeveniments i diversos apartats.

Notícies, la primera ja ens en vàrem fer ressò al post de l’Ajuntagent Compartim… Recursos 15 de la setmana passada, que portava al Flikr del web de l’Ajuntament i era sobre els 12 murals a l’espai públic que havien fet gent de Sant Boi de totes les edats amb la col·laboració de muralistes i graffiteres.

Però hi ha molta més informació, en destaquem:

Els versos rebuts s’han integrat també en aquest poema col·laboratiu, poema de poemes, creat pel rapsoda santboià Cysko Muñoz amb motiu d’aquesta campanya. Ens presenten:

Versus refugiats (del Canal Ajuntament Sant Boi) Pujat el 22.06.20 i durada de 2:17’

 

La Campanya també ha comptat amb la participació de Mahmoud (Egipte), la Mariia (Ucraïna), l’Okechukwu (Nigèria) i la Tamta (Geòrgia), usuàries de la CCAR. Vegem-ne els vídeos. L’exposició Barcelona-Elna. Alep-Mafraq. Refugiades de lluny i de prop de l’Associació Catalana per la Pau, la projecció virtual de la pel·lícula Fuego en el mar i l’especial informatiu que es va fer a Ràdio Sant Boi van completar la programació de la commemoració.

CCAR – Sant Boi #VersosRefugiatsMariia, del 12.06.20 i durada de 0:37’

 

Què han fet durant aquests mesos del confinament per a les persones refugiades acollides a la ciutat?

Durant aquests mesos de confinament, la CCAR i CEAR han mantingut l’acompanyament a les persones refugiades acollides a la ciutat, incorporant mesures preventives. A més, des de dilluns 22 de juliol, compten amb un espai provisional a Can Massallera que permet garantir l’atenció presencial.  Així mateix, i per tal d’oferir una millor atenció a les persones usuàries, l’Ajuntament ha aprovat una cessió en precari a l’entitat per l’ús del mòdul 3 del Centre de formació Lluis Castells. En aquest espai s’hi ubicarà també el PIO.

 

Durant les últimes setmanes, moltes i molts alumnes de les escoles de Sant Boi han estat reflexionant des de casa sobre  el dret d’asil i les vivències de les persones refugiades. Desplaça l’scroll!

 

 

En el Ple que va tenir lloc el passat dijous 25 de juny es va aprovar una moció recolzant la declaració impulsada pel FCCD en motiu del Dia Mundial de les Persones Refugiades. Segons aquesta, la protecció de les persones que cerquen refugi és la clau de volta del sistema internacional dels drets humans, i una societat que defuig aquesta responsabilitat gira l’esquena a qualsevol anhel de justícia.  Més informació

 

També dins del Butlletí hi ha un apartat dedicat a les Campanyes i un altre a Recomanacions. A les Campanyes, hi trobarem informació sobre:

  • Barcelona refugi en curt. Centre de recursos audiovisuals educatius sobre persones en situació de refugi i experiències d’acollida impulsat per Sodepau, Mitjans.Xarxa d’educadors i Comunicadors i Edualter.
  • Campanya de CEAR que vol acabar amb les devolucions en calent i per això exigeix als grups parlamentaris que reformin la Llei de Seguretat Ciutadana i així que es posi fi a les devolucions il·legals a les fronteres de Ceuta i Melilla.
  • I destaquem en aquest post, i per acabar, aquest Documental:

Documental Memorias de Refugio, estrenat el 20.06.30, #40AñosDeRefugio #MemoriasDeRefugio, de la COMISION ESPAÑOLA DE AYUDA AL REFUGIADO

Des de fa quatre dècades Espanya acull persones que han hagut de fugir del seu país, però abans van ser milers d’espanyols que van haver d’escapar per salvar les seves vides. Sulekha, Ahmed, Daniel, Matías, Jelena i Antonio ens expliquen per què van fugir, què van sentir, com és avui la seva vida …

Al Mundial de les Persones Refugiades, CEAR estrena “Memòries de Refugi”, un projecte audiovisual per no oblidar qui som i del que som capaços. Volem recuperar la memòria a través de les sensacions i experiències comunes dels que s’han vist obligats a fugir en diferents dècades des de països de quatre continents. Un homenatge a totes aquelles persones que van arriscar les seves vides per poder viure segures i en pau durant més de #40AñosDeRefugio.

Ajuda’ns a mantenir la memòria viva a: https://www.cear.es/memorias-de-refugio/ i compartint en xarxes socials amb l’etiqueta #MemoriasDeRefugio.

No ens perdem aquest documental!!!. Durada 15:05’

Mira’t el Butlletí, hi ha més informació! Subscriu-t’hi!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.