Compartim… RECURSOS! – 11

S’està acabant la Fase 1 de la desescalada… ja podrem fer vida més “normal” sense restricció d’horaris i anar als pobles del voltant! Però hem de continuar fent tot el que calgui per prevenir i conservar la salut, la nostra i la de les persones del nostre entorn per no “rebrotar” encara que sigui primavera. Continuem publicant més recursos per compartir, aquí tenim l’11a edició, amb altres idees, propostes, continguts que encara ens poden acompanyar una mica més de temps. Gràcies per mirar-los i compartir-los. Junts ens en sortirem! Cuidem-nos molt!

 

 

 

Continguts que trobarem en aquest post:

ACTIVITATS

 • L’AgendaSB.info i destacats: Dia Mundial del Medi Ambien, Dia Mundial de les Persones Refugiades i I Concurs de cuina saludable
 • Taula de les Fases del Desconfinament en Esports
 • L’Editorial Errata Naturae ha ofert una llista de llibres, alliberats, del seu catàleg
 • ‘Qué es cocinar’ de Ferran Adrià, obra de la Bullipedia, en PDF
 • Antoni Bassas entrevista al Dr. Manel Balcells. Al Diari ARA
 • Webinar: Radiografía del emprendimiento femenino, a ESADE Stay connected
 • Explorem al Google Data Center amb Street View
 • Visita virtual completa al Centre de Google a The Dalles d’Oregón
 • Teatre: Les Luthiers – ¡Chist!
 • Cirque du soleil, 6è programa: One Night for One Drop
 • We Are One: Global Film Festival
 • The Stories That Prepared Us, al We Are One
 • Cicle Dies curts al Youtube de la Filmoteca. Amb La nuit avant, de Pablo García Canga
 • Solar System Scope: Model en línia del Sistema Solar i el cel nocturn
 • NGAKids de la National Art Gallery
 • Exercicis de força i equilibri del Canal Salut 360
 • 6a píndola de DIBA «Cuida’t la salut a través del moviment»:No perdem el ritme
 • 4a Sessió de Qi Gong. Estil Shaolin Louhan. Des del Shaolin Temple Europe, a Alemanya
 • Calendari esportiu Siéntete Joven de María Martínez, juny

IDEES, CONSELLS, SOLUCIONS

 • Cuidar nuestro sueño es velar por el equilibrio de nuestra salud, conferència de Gonzalo Pin al TEDxUPValència
 • Article: Consells per educar la privacitat en línia, de Liliana Arroyo
 • Las aventuras de Reda y Neto: Atrapados en la pócima mágica

EMOCIONS

 • KIm Stanley Robinson: “Pensa’t com a planeta”
 • Elton John: I’m Still Standing, a One World: Together At Home

RIURE i SOMRIURE

 • Cat/Salut al Polònia de TV3: ús de les mascaretes
 • Millorar encara més les nostres mesures de prevenció de la salut i seguretat a bord, de Qatar Airways/RelyOnUs
 • Monòleg de Martita de Granà: Antisocial desconfinada

 

ACTIVITATS(22)

 

L’AgendaSB.info: De moment, enlloc com a casa, va actualitzant continguts, descobrim quins hi ha de nous! D’aquesta setmana en destaquem: Dia Mundial del Medi Ambient , Dia Mundial de les persones refugiades , I Concurs de Receptes Saludables

 

 

 

Taula de les Fases del Desconfinament en Esports: individual no federat, federat i alt nivell.

El Departament d’Esports del nostre Ajuntament ens passa la informació que ha enviat el Departament d’Atenció a les Entitats Esportives del Consell Esportiu del Baix Llobregat. Han preparat una taula resum de les fases de tornada a la nova normalitat del sector esportiu.

En aquest document trobarem la descripció de la normativa i indicacions a seguir en cada una de les fases dividit en tres àmbits de diferenciació: esport individual no federat, esport federat i esport professional i esportistes d’alt nivell.

TAULA DAEE FASES CONFINAMENT ESPORTIU . Clica per descarregar el document PDF.

 

 

 

L’Editorial Errata Naturae ha ofert una llista de llibres, alliberats i per distribuir, del seu catàleg.

En aquesta Editorial creuen que les situacions excepcionals requereixen decisions excepcionals, i que en els moments crítics han d’oblidar tant el business as usual com el thinking as usual, i apostar més que mai per les xarxes de col·laboració, el suport mutu, l’empatia, la confiança, la intuïció i la improvisació.

Per tot això, han decidit alliberar i distribuir gratuïtament una vintena dels títols del catàleg. Tots els llibres que podrem descarregar de forma gratuïta són, per diferents raons, pràcticament introbables a les llibreries. Tinguem tots en compte que aquesta és una situació absolutament anòmala. No obstant això, no oblidem que, sempre que sigui possible, els llibres s’han de comprar a través de llibreter que porta anys descobrint nous títols o mitjançant l’editor en les eleccions hem après a confiar.

Entre els títols alliberats trobarem: històries distòpiques, reals o imaginàries, pensament crític fins i tot en una situació crítica, per riure una estona, oblidar unes hores Netflix sense oblidar-se de cinema ni de les sèries, per als qui tinguin petits i necessitin idees, novel·la negra (i les seves perifèries), etc.

 

 

 

 

‘Qué es cocinar’ de Ferran Adrià, obra de la Bullipedia. Descàrrega en PDF

El famós xef de l’Hospitalet de Llobregat, que aquests dies comparteix receptes al seu compte de Twitter, ha decidit penjar en PDF el seu llibre ‘Qué es cocinar’. És una obra de la Bullipedia elaborada amb el mètode Sapiens i parla dels centenars de maneres diferents que existeixen de cuinar. Ferran Adrià afirma que és el seu llibre més important i el podem descarregar en aquest enllaç.

 

 

 

Antoni Bassas entrevista al Dr. Manel Balcells. Del Diari ARA, del 7 de maig

Antoni Bassas publica l’entrevista amb el Dr. Manel Balcells, i hi analitzen les debilitats i fortaleses del sistema. És una anàlisi crítica de la situació que s’ha produït amb la pandèmia, fortaleses i debilitats.

Podrem sentir les debilitats: infrafinançament del sistema sanitari, pel personal, pels materials; també del sistema social i sanitari, manca de criteri clar en l’acompanyament del final de la vida de les persones malaltes, etc. Parlen de bioètica, de situació de catàstrofe, de les estratègies de govern… A partir de tot això, s’han fet 30 recomanacions, en tres blocs: protecció de la ciutadania més fràgil; protegir els i les professionals; i situació estructural i de sistema. Vídeo de durada de 29:47’

 

 

 

Webinar: Radiografía del emprendimiento femenino I ESADE Stay connected – Durada 46:00’

Sessió #StayConnectedEsade: “Radiografía del emprendimiento femenino: financiación, percepciones y singularidades” amb Eugenia Bieto, Associate Professor, Department of Strategy and General Management a ESADE Business & Law School, juntament amb Ana Pastor i Carlos Trenchs.

 

 

 

Explorem al Google Data Center amb Street View i visita virtual completa al Centre de Google a The Dalles d’Oregón

Entrem dins d’un dels centres de dades de Google en aquesta visita guiada. Podem veure quines potencialitats tenen els seus productes i, a continuació, explorar-ho a Street View. Durada 1:45’

 

 

I si volem fer la visita virtual completa al Centre de Google a The Dalles (Oregón): Recomanat obrir amb Chrome, en aquest navegador, amb el mouse o el trackpad es pot canviar la vista a 360º mentre es va veient el vídeo. Durada de la visita és de 8:28’

 

 

 

Teatre: Les Luthiers – ¡Chist! – COMPLET

Textos, música, arranjaments i direcció: Les Luthiers. Estrena del 13 de maig de 2011 a Rosario, Argentina. Filmat en el Teatro Gran Rex de Buenos Aires, el 15 de juny de 2013. Durada: 104 minuts.

Un espectacle del famós grup humorístic Les Luthiers. Interpretat per Carlos López Puccio, Jorge Maronna, Marcos Mundstock, Carlos Núñez Cortés i Daniel Rabinovich.

Podem visitar el seu web: http://www.lesluthiers.com/

Més info a: https://yomequedoencasa.abonoteatro.com/les-luthiers-chist/

 

 

 

Cirque du Soleil. Programes especials de 60 minuts. Continuem amb els shows d’El Circ du Soleil, aquest és el sisè que tenen en línia.

Sisè programa. One Night for One Drop. Estrenat l’1 de maig de 2020. És una col·laboració anual imaginada pel Cirque du Soleil i presentada per MGM Resorts en suport d’One Drop i aquesta setmana presenten els actes estel·lars de 2 d’aquests espectacles per descobrir actuacions exclusives i convidats especials.

Més info a: https://www.youtube.com/watch?v=BlTCkMMJM6o

 

 

 

WE ARE ONE: A Global Film Festival

Podem assistir des de casa a un festival de cinema com mai durant aquest primer festival de cinema mundial de deu dies, comissariat per més de 20 festivals de cinema de tot el món, del 29 de maig al 7 de juny. Tots els fons recaptats durant el festival beneficiaran el fons de socors COVID-19. Vídeo de presentació en VO de 0:33’

Aquí tenim el web amb l’agenda de les projeccions, n’hi ha moltíssimes que ja es poden visionar perquè fa dies que el Festival ja està en marxa, i encara en queden bastantes per estrenar, ens haurem d’esperar!. En aquest vincle trobarem el calendari, podem consultar per esdeveniments o per dates: http://www.weareoneglobalfestival.com/

 

I aquesta és la nostra selecció d’un dels curts que hi ha:

The Stories That Prepared Us | We Are One.

Narració de la història del Coronavirus a través de moments en cinema i televisió d’aclamada crítica, creats per Now You See It. | SÈRIE WEB – Dirigida per Jack Nugent i Andrew Fernandez. Temps de durada: 8:34’

 

 

 

Cicle Dies curts al Youtube de la Filmoteca: Pablo García Canga. Publicació del 27.05.20

Pablo García Canga (Madrid, 1981), director de cinema, guionista, traductor i crític en diverses revistes especialitzades com Lumière, Détour o SoFilm. Després d’estudiar Direcció a La Fémis, França, ha dirigit un gran nombre de curt i migmetratges, presentats i premiats en certàmens nacionals i internacionals. La seva darrera obra La nuit d’avant s’ha estrenat recentment a la darrera edició del Festival D’A.

La nuit d’avant consisteix en una conversa -realment un monòleg- que a vegades uneix i d’altres separa als interlocutors. Curtmetratge que relata la història de dues nits. Una nit que no veiem en imatges, existint només en les paraules de The Clock, una antiga pel·lícula de Hollywood dirigida per Vincent Minnelli. Una altra nit que es veu en imatges però de la que gairebé no en sabem res. Disponible fins al dia 10 de juny. Durada 16:40’

Més info a: https://www.filmoteca.cat/web/ca/article/dies-curts-pablo-garcia-canga

 

 

 

Solar System Scope: Model en línia gratuït del Sistema Solar i el cel nocturn

Solar System Scope és un model de Sistema Solar, Cel nocturn i Espai exterior en temps real, amb posicions precises d’objectes i moltes dades interessants.

Els càlculs de l’abast del sistema solar es basen en paràmetres orbitals publicats per la NASA. Els mapes planetaris únics de el sistema solar Scope es basen en dades d’elevació i imatges de la NASA. Els colors i les ombres de les textures es sintonitzen d’acord amb les fotos en color veritable realitzades per Messenger, Viking, Cassini i noves naus espacials horitzontals, i el telescopi espacial Hubble.

Segurament és el millor simulador de sistema solar a temps real. Podrem veure la posició dels planetes en temps real i fins i tot triar una data per veure com estaven, o estaran. La seva navegació, és molt intuïtiva i fàcil d’usar, pel que podrem navegar per l’univers i aprendre d’ell. Aquest planetari online en temps real té unes característiques impressionats, les veiem?

 

 

 

NGAkids Art Zone de la National Gallery of Art

L’aplicació de la zona d’art NGAkids conté activitats interactives inspirades en obres de la col·lecció de la Galeria Nacional d’Art, a més d’un quadern d’esbossos per a dibuixar a mà alçada i un espai d’exposició personal on els usuaris/àries el puguin desar i mostrar l’art creat amb el programa. L’interfície amigable per als nens i nenes, les eines fàcils d’utilitzar i l’èmfasi general en el descobriment, la cura i l’autoexpressió artística que té l’aplicació NGAkids fa que sigui educativa i divertida per a tota la família.

Cada activitat ofereix diversos nivells de complexitat. L’aplicació és adequada per a tots els grups d’edat. Està optimitzat per a nens i nenes de 9 a 11 anys, però els més petits, així com els adolescents i adults, trobarem el programa agradable i artístic.

Més info a: https://www.nga.gov/index.html

 

 

 

 

Exercicis de força i equilibriCanal Salut 360 – Vídeo de 16:03’

Per mantenir la salut i la qualitat de vida és fonamental fer activitat física de manera regular i reduir el temps de sedentarisme en el nostre dia a dia. En aquest vídeo ens proposen exercicis de força i equilibri per fer a casa, sense necessitat de material.

 

 

 

Continuem amb les píndoles de DIBA, «Cuida’t la salut a través del moviment»: píndoles d’activitat física per a la gent gran

Qualsevol manifestació de la vida té ritme, una pulsació, una freqüència d’ona. El ritme és una de les expressions de la vida, la que ens fa bellugar-nos. Si observem la natura, és l’expressió d’un ritme. El dia, la nit, el sol, la lluna, el mar,… tenen un ritme. En aquest vídeo, l’Ofèlia Gusi, llicenciada en Ciències de l’Educació Física i l’Esport, especialitzada en serveis d’activitat física per a la gent gran, ens ensenya uns exercicis que ens ajudaran a gestionar de manera correcta com gestionar mentalment els diferents ritmes que ens porta la vida: escoltant, posant atenció, sentint i trobant el nostre propi ritme.

6. No perdem el ritme. Vídeo de 14:30’

 

 

 

Quarta sessió de Qi Gong: Estil Shaolin Luohan, 13 moviments. Des del Shaolin Temple Europe, a Alemanya. Durada 20:53’

Shaolin Luohan Style Qi Gong (Shi San Shi Luohan) és un conjunt de 13 postures / moviments que va ser desenvolupat per Monjos Shaolin, després de contemplar i imitar diferents formes i expressions d’estàtues de Luohan (Arhat) al monestir.

Pertany al repertori clàssic dels exercicis de Qi Gong en Shaolin Arts de tot el món. En comparació amb els 8 brocats (Ba Duan Jin), els exercicis de transformació del múscul i el tendó (Yi Jin Jing) i els moviments circulatius meditatius (Chan Yuan Gong), els moviments d’aquest conjunt també es poden aplicar pràcticament per a l’aplicació marcial. Juntament amb els altres conjunts de Qi Gong, aquesta rutina desenvolupa un fonament fort per mantenir-se poderosament tranquil i conscient.

Més info a: https://www.youtube.com/watch?v=O0l7iRMUKog

 

 

 

Calendari esportiu Siéntete joven de María Martínez. Cada dia té l’activitat per mantenir-se en forma i a cadascuna hi ha el vincle amb la durada. Aquí tenim el de juny.

calendario-junio, clica aquí per dercarregar el calendari.

 

 

 

 

IDEES, CONSELLS, SOLUCIONS(3)

 

 

Cuidar nuestro sueño es velar por el equilibrio de nuestra salud | Gonzalo Pin | TEDxUPValència

L’ésser humà ha viscut milions d’anys en sincronia amb un entorn que canvia de manera periòdica i previsible cada aproximadament 24 hores. Els canvis en la proporció dels colors de la llum ambiental percebuts de manera inconscient a través dels ulls i el moment de la ingesta (crononutrició) informen els rellotges circadians interns de l’hora ambiental i, junts, preparen les funcions vitals de l’ésser humà de manera anticipada a aquest canvi de l’ambient. És possible trobar l’equilibri en el nostre cos? En aquesta xerrada veurem com l’equilibri de l’binomi entre el què i el quan fem les nostres accions són la base de la nostra salut: cuidar el nostre període de son és cuidar aquest equilibri de què i de el quan.

Gonzalo Pin és pediatre-puericultor, Expert Universitari en Medicina dels Trastorns del Son, Cap Servei de Pediatria i de la Unitat del Son de l’Hospital Quironsalud València, i Coordinador de Grup del Son i Cronobiologia de l’Associació Espanyola de Pediatria (AEP). Entre les seves aficions és agricultor ecològic (Oli d’Oliva Verge Extra). Vídeo de 18:16’

 

 

 

Article. Consells per educar la privacitat en línia, de Liliana Arroyo. Al CCCBLAB, del 12 d’abril de 2016

L’acompanyament, l’ús en família i el diàleg són condicions necessàries per educar en una bona gestió de la identitat en línia protegint la privacitat.

Més info a: http://lab.cccb.org/ca/deu-consells-per-educar-la-privacitat-en-linia/

 

 

 

Las aventuras de Reda y Neto: Atrapados en la pócima mágica

Primer episodi de Reda y Neto, personatges creats per http://PantallasAmigas.net per a l’Agencia Vasca de Protección de Datos, que ensenyen a nens i nenes la importància de protegir la seva privacitat. Pretén donar resposta a les necessitats educatives dels nens per capacitar-los en l’ús de las noves tecnologies de la informació i la comunicació amb els mínims riscos possibles per a la seva vida privada. Durada d’1:36’

Més informació sobre aquesta campanya a http://www.RedaYNeto.com

 

 

 

 

EMOCIONS(2)

 

Kim Stanley Robinson: «Pensa’t com a planeta»

Pròleg de l’exposició «Després de la fi del món». Al CCCB, estrenada el 24 d’octubre 2017

L’escriptor de ciència-ficció Kim Stanley Robinson va fer el guió i va posar veu a aquesta peça audiovisual que obria l’exposició del CCCB «Després de la fi del món» (2017). El vídeo funcionava com a pròleg de la mostra i planteja una reflexió sobre la relació i la responsabilitat dels humans amb el planeta. Durada de 5:07’

Més info sobre l’exposició: https://www.cccb.org/ca/exposicions/fitxa/despres-de-la-fi-del-mon/224747

 

 

 

Elton John interpreta “I’m Still Standing” durant One World: Together At Home, 18 d’abril de 2020. Amb introducció de David i Victoria Beckham. Durada 3:42’

Un dels objectius d’aquest concert és esdevenir un Live Aid de la nostra generació. Gairebé 50 artistes i celebritats internacionals de tot el món van connectar al programa especial, que va ser organitzat per l’OMS i Global Citizen i que té com a objectiu llançar un missatge a favor de la unitat de tot el planeta en la lluita contra el coronavirus.

Global Citizen és una plataforma d’acció social per a una generació global que pretén resoldre els reptes més importants del món. A la nostra plataforma, podreu conèixer els problemes, prendre mesures sobre allò que més importa i unir-vos a una comunitat compromesa amb el canvi social. Creiem que podem acabar amb la pobresa extrema a causa de les accions col·lectives dels ciutadans globals a tot el món.

 

 

 

 

RIURE i SOMRIURE(3)

 

Cat/Salut al Polònia de TV3: ús de les MASCARETES!!! Vídeo d’1:16′

 

 

 

Millorar encara més les nostres mesures de prevenció de la salut i seguretat a bord: Qatar Airways

“Com que la vostra seguretat, salut i benestar són la nostra prioritat màxima, estigueu segurs que continuarem oferint els màxims estàndards d’higiene durant tot el vostre viatge, ja sigui a terra o bé a l’aire.” Aquest és el contingut d’aquesta campanya publicitària RelyOnUs.

Ara ja no és cap broma, aviat es podrà viatjar i les companyies aèries estan implantant les noves mesures. Aquí tenim el vídeo publicitari d’aquesta companyia. Com a mínim, i per totes aquestes raons, veure’l ens hauria de fer somriure… Durada de 0:45’

 

 

 

Un dels monòlegs de Martita de Graná: Antisocial desconfinada. Vídeo d’1 minut

Un xic esbojarrat, un tant descarat, però en el fons a força persones els està passant una mica això: un cop acceptat i acostumats que ens hem de quedar a casa pel bé comú i propi, ara toca sortir i a alguns els costa… Ho explica amb gràcia i exageradament, però segur que fa riure una mica! Algú més es troba en aquesta situació?

 

Continuem cuidant-nos molt!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.