Compartim… RECURSOS! – 17 … i bon estiu a tothom!!!

Ja estem en època de vacances. Hi ha gent que ja les està gaudint, o si més no, una part. I la resta les farem a l’agost. Qui les està fent, segur que no els calen aquests recursos, i qui les ha de fer possiblement tampoc no gaire... Per a això fem una aturada d’aquestes publicacions fins a la tornada. Però tot i així, les propostes d’aquesta 17a edició, encara que menys quantitat, mantenen la línia de les altres, giren al voltant de la covid 19 que malauradament encara està lluny de ser controlada i com protegir-nos-en, i se centra una mica més en les vacances. Aviat publicarem un post per fer coses durant les vacances i així tenir el nostre vincle actiu. Gràcies per mirar aquestes publicacions i compartir-les. Junts ens en sortirem! Cuidem-nos molt!

 

Continguts que trobarem en aquest post:

ACTIVITATS

 • L’AgendaSB.info i destacats: Viu l’estiu, juliol & agost 2020, Activitats familiars, Arts escèniques, Cinema a la fresca a Arts visuals, Música i les activitats del Museu
 • Article. 37 plans a la natura a prop de Barcelona, de Time Out en col·laboració amb DiBa
 • Blog. Guia Repsol: Especial: #MeMuevoPorNuestroPaís
 • Article. La covid-19 força un canvi en la digitalització del 95% de les empreses, de MetaData
 • Article. ¿Volver a la normalidad o crear una nueva?, entrevista a Josep Ramoneda de Bárbara Fernández, a La Vanguardia
 • Antoni Bassas entrevista al doctor Josep Maria Via, del Diari Ara
 • La flor que va inspirar les torres de la Sagrada Família, article del Paisatge dels Genis
 • Els volcans del món més espectaculars, en 360º
 • Què faig avui per sopar? Receptes de l’Ada Parellada, a betevé

IDEES, CONSELLS, SOLUCIONS

 • Entrevista. Joan Caylà: “No hem d’esperar els resultats de les proves PCR per començar a actuar”, al Diari Ara
 • Preguntes freqüents sobre el seguiment de casos i contactes, de salutgeneralitat
 • Com organitzar la nevera en un pispás, d’IKEA

EMOCIONS

 • Demos la vuelta al sistema: #REinventa_, de Greenpeace España
 • José Andrés. Cocina frente a la pandemia, reportatge emès a rtve, i entrevista a El País

RIURE i SOMRIURE

 • Quotidinaitats del confinament: alguns en família, altres en solitud, altres sobre coses que ens hi hem d’alcostumar i uns quants de moment ja són records

 

ACTIVITATS(14)

 

L’AgendaSB.info: Activitats culturals i de lleure, va afegint moltes propostes, descobrim quines hi ha de noves cada setmana! D’aquesta en destaquem les que estan incloses als diversos apartats de l’AgendaSB, n’hi ha moltes perquè les nostres companyes i companys han augmentat molt l’oferta d’esdeveniments. Entra a: Viu l’estiu, juliol & agost 2020, Activitats familiars, Arts escèniques, Cinema a la fresca a Arts visuals, i les activitats del Museu.

 

 

 

Article. 37 plans a la natura a prop de Barcelona, de Time Out en col·laboració amb Diputació de Barcelona. Publicat 28.03.19

Barcelona es va convertir el 2017 en la primera demarcació catalana a rebre la Biosphere Responsible Tourism, certificació que atorga un organisme vinculat a la UNESCO i que reconeix el territori com a destinació sostenible i responsable. I un dels parcs naturals, el del Montseny, és reserva de la biosfera. A continuació, ens proposen 37 de les moltes activitats que podem fer als espais naturals de les comarques de Barcelona. El més important de tot: tenim més de 100.000 hectàrees de parcs, uns espais d’un alt valor paisatgístic, ecològic i cultural.

Què preferim? Senderisme? Escalada? Una visita cultural? Un bon àpat? Als parcs i espais naturals podrem fer aquestes i moltes altres activitats, n’hi ha per a tots el gustos i si no tenim temps d’estada llarga, poden ser d’un dia perfectament.

Clica aquí per anar a l’article.

 

 

 

Blog. Guia Repsol: Especial: #MeMuevoPorNuestroPaís

Me muevo por… estos platos, … estas aguas, … estas islas, … esta naturaleza, … estos pueblos… i així van desgranant moltes propostes.

“Hay muchas razones para hacer las maletas y viajar estas vacaciones por España: tantas como ciudades, pueblos, playas y montañas. Porque este año, más que nunca, desde Guía Repsol te animamos a moverte por lo nuestro. #MeMuevoPorNuestroPaís”

És semblant a l’article anterior com a concepte, però a nivell nacional i la proposta no té cap col·laboració institucional. Tot i així és força suggerent i potser ens encurioseix fer alguna de les seves proposicions, n’hi ha moltes! A més des d’aquesta setmana hi ha dos concursos, a Instagram i a Twitter, per participar-hi amb les fotos de les nostres vacances.

Clica aquí per anar a l’article.

 

 

 

Article. La covid-19 força un canvi en la digitalització del 95% de les empreses, de MetaData, publicat el 27.06.20

L’aplicació d’eines i mètodes per agilitzar el teletreball és una de les prioritats de les organitzacions.

La covid-19 ha accelerat la digitalització i ha provocat que el 95% de les empreses hagi hagut de canviar les seves prioritats tecnològiques, segons un estudi de The Agents of Transformation de AppDynamics, companyia de Cisco. L’informe detalla que els departaments TIC de les companyies han hagut de reforçar o aplicar eines per al teletreball, garantint la disponibilitat de xarxes i aplicacions, i reforçant la seguretat, al mateix temps que assumeixen noves funcions i responsabilitats.

Els professionals consultats per a l’informe situen l’experiència del client com una de les prioritats. El 80% dels tècnics assenyalen que amb els recursos actuals no es pot oferir una experiència òptica degut a la falta de visibilitat del rendiment de les solucions tecnològiques. La gestió dels pics de trànsit del lloc web, comprensió de les eines i la gestió del temps mitjà de resolució en remot de problemes han estat les àrees amb més problemes durant la pandèmia.

Clica per llegir l’article complet.

 

 

 

Article. ¿Volver a la normalidad o crear una nueva?, entrevista a Josep Ramoneda de Bárbara Fernández, a La Vanguardia, publicat el 22.05.20

L’entrevista versa sobre el futur després de l’epidèmia de COVID-19, diu que el futur està a les nostres mans i la construcció d’un que ens beneficiï a tots i totes passa per assumir la nostra responsabilitat com a ciutadans i ciutadanes, deixar enrere la por i la culpa, conrear el pensament crític i cooperar. O, al menys, aquesta és la recepta del filòsof Josep Ramoneda, que fa uns dies va compartir una xerrada on-line amb el també filòsof Franco Berardi, en el marc del programa de l’Escola Europea d’Humanitats, amb seu al Palau Macaya, impulsada per la Fundació “la Caixa” i coordinada per la Maleta de Portbou. Parlen en aquest article sobre com podria ser la societat després del coronavirus.

Anar a l’article de La Vanguardia.

 

 

 

Antoni Bassas entrevista al doctor Josep Maria Via. Del Diari ARA, del 7 de juliol de 2020

La setmana passada Antoni Bassas va entrevistar al doctor i assessor de la Fundació Edat y Vida per parlar del futur de les residències geriàtriques després de la crisi del coronavirus. Va ser Secretari General de l’Institut Català de la Salut i director del Cat Salut. Parlen del què ha passat a les residències de persones grans a Catalunya, com ho han patit les persones residents, les seves famílies i sobretot els seus professionals, com ho valora i perquè. Durada de 41.53’

 

 

 

La flor que va inspirar les torres de la Sagrada Família, article del Paisatge dels Genis, publicat el 12.10.16

Que l’arquitecte Antoni Gaudí observava la natura a l’hora de crear formes, figures i elements arquitectònics, és de tots prou conegut. Recentment s’ha sabut –mitjançant un article publicat a la revista ‘Sàpiens’– que bona part de la inspiració de caire naturalista la va trobar a l’entorn del castell d’Escornalbou (Baix Camp), entre els municipis de l’Argentera i Vilanova d’Escornalbou.

I és que els estudiosos de Gaudí porten tota la vida analitzant la seva originalitat creativa i descobrint-hi fonts d’inspiració sobre les quals no hi ha cap mena de dubte i que, en ser conegudes, sorprenen per la similitud que hi ha entre la natura i l’obra gaudiniana. És el cas de la flor del crespinell (del gènere Sedum), que  es localitza al Baix Camp i que s’assembla d’una manera increïble als pinacles de les torres dels apòstols de la Sagrada Família, tot i que el correcte seria que diguéssim que les torres s’assemblen a la flor del crespinell. No és casual que a aquesta mena de crespinell n’hi ha qui el conegui com: “Crespinell de Reus”

Clica per anar a l’article.

 

 

 

Els volcans del món més espectaculars. Visita Virtual en 360º, d’AirPano. A cada volcà que explorem hi trobarem, a mñes de les espectaculars imatges, tota la informació que hi fa referència i també una galeria d’imatges.

Clica per veure els volcans.

 

 

 

Què faig avui per sopar? Receptes de l’Ada Parellada, a betevé.

En aquesta secció aprendrem amb l’Ada Parellada a preparar amb l’ajuda de famílies receptes de fons de nevera perquè cuinar cada dia sigui àgil, fàcil, saborós i equilibrat.

En el blog hi ha moltes receptes, són les que emet la cadena de dilluns a divendres, a les 19.20h. Fem-hi un cop d’ull… Aquí tenim un exemple dels continguts que hi podem trobar:

Com fer pastís de patata i carn (Recepta fácil) – Què faig avui per sopar? | betevé, emès el 03.09.19. Vídeo de 0:51’

 

Clica per anar a totes les receptes de l’Ada Parellada penjades.

 

 

 

 

IDEES, CONSELLS, SOLUCIONS(3)

 

 

Entrevista. Joan Caylà: “No hem d’esperar els resultats de les proves PCR per començar a actuar”

Entrevista d’Antoni Basas, del Diari Ara, realitzada el 15.07.20. Antoni Bassas conversa amb l’epidemiòleg Joan Caylà, que va ser durant 23 anys cap del servei d’epidemiologia de l’Agència de Salut Pública de Barcelona. Ens explica què hem de fer per no perdre un dia, dos o tres, esperant el resultat, que és un temps importantíssim per evitar que no s’escampi el virus com una allau, seguint les recomanacions sanitàries. Durada de 13:34’

 

 

 

Preguntes freqüents sobre el seguiment de casos i contactes, de salutgeneralitat, del 5.06.20

Jaume Benavent, referent d’Atenció Primària i Salut Comunitària de l’Àrea Assistencial del Servei Català de la Salut, i Rafael Ruiz Riera, director estratègic d’Atenció Primària del Departament de Salut, responen un seguit de preguntes freqüents a tenir presents si se sospita que es pot tenir una malaltia relacionada amb el coronavirus. Vídeo de 2:27’

 

 

 

Com organitzar la nevera en un pispás – d’IKEA

Ens mostren com organitzar la nevera per allargar la visa dels aliments i estalviar espai i diners.

Una nevera funcional és aquella que conserva els aliments de forma efectiva i per tant, ens permet llençar menys i estalviar més. Per aconseguir-ho a la nostra, podem seguir els consells que es veuen en aquest vídeo. Una de les regles fonamentals és la separació d’aliments. La temperatura de la nevera varia segons l’altura dels prestatges i calaixos, així que no posem els productes a qualsevol lloc. De la mateixa manera, no guardem la verdura i la fruita en el mateix compartiment, ja que els gasos naturals que expulsen aquestes últimes, fan malbé les verdures. És un error bastant comú, com el de col·locar els lactis a la porta de la nevera. Vídeo de l’11.04.20. Durada de 0:45’

 

 

 

 

EMOCIONS(2)

 

 

Demos la vuelta al sistema: #REinventa_, de Greenpeace España

La pandèmia de l’COVID-19 ha demostrat que el planeta sí que té límits. Nombroses personalitats de món de la cultura i la ciència s’uneixen per recordar que tenim una oportunitat única per construir una nova societat. Coneix la proposta: https://bit.ly/303brxD. Vídeo del 4.06.20 i de durada 2:24’

 

 

José Andrés. Cocina frente a la pandemia, reportatge emès a rtve

El passat dimarts, dia 7.07.20, rtve va emetre el reportatge especial que retrata el treball que està fent a Espanya la World Central Kitchen (WCK), ONG fundada per José Andrés el 2010, per fer front a les cues de la fam que ha deixat el coronavirus.

Un viatge que dona veu a les famílies més vulnerables durant la pandèmia i que mostra els milers de voluntaris i voluntàries. La conductora del programa i el seu equip han tingut accés al viatge del conegut mundialment xef asturià des que va aterrar a Espanya procedent dels Estats Units, on resideix. En plena pandèmia recorre el seu país natal per supervisar sobre el terreny la labor humanitària que està portant a terme la seva ONG. El xef reparteix menjar, parla amb la gent que espera a les cues i dona les gràcies a cents de cuiners i cuineres i més de 5.000 persones voluntàries per combatre la fam. Vídeo de 57:45’

El podem veure clicant aquest vincle.

El País, va fer-li una entrevista el 7 de juny de 2020 amb motiu d’aquest viatge. En podem veure el vídeo de 2:53′

 

 

 

 

RIURE i SOMRIURE(8)

 

 

Quotidianitats del confinament, alguns amb la família, altres en solitud, altres sobre coses que ens hi hem d’alcostumar i uns quants de moment ja són records! Cuidem-nos per no haver de tornar-hi!

 

 

Fins aviat!!!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.