Compartim… RECURSOS! – 3

Aquesta setmana és curteta de dies laborables, i per això no tenim tants recursos per compartir com la passada, però com que al darrer post n'hi vàrem posar tants que pensem que entre aquells i aquests tindrem prou teca per anar fent aquests dies festius que venen. Comencem a acostumar-nos a viure d'aquesta nova manera, però no hem de deixar de fer coses que ens ajudin a estar millor i per aquest motiu posem a l'abast de tothom el que trobarem en el post. Sobretot, no us perdeu el darrer apartat per riure una mica, eixampla els pulmons!

 

 

ACTIVITATS – (16)

 

L’AgendaSB.info: De moment, enlloc com a casa, va actualitzant continguts, descobrim quins hi ha de nous!

En destaquem: Resol enigmes sense sortir de casa (escape room virtual), Fomentar l’autonomia personal amb activitats preparades per la Unitat d’Inclusió Social i Igualtat, i #CULTRACONFINADASB del Departament de Cultura

Al web hi trobarem aquestes informacions noves:
Nou servei municipal per donar un respir a les famílies de persones amb TEA, TDAH i altres trastorns disruptius

L’Ajuntament coordina una ampliació dels serveis de neteja i desinfecció

L’UME realitza una actuació de neteja i desinfecció intensiva al complex Benito Menni

Trucades de suport des de l’Ajuntament a les persones grans de la ciutat que viuen soles

 

Propostes del Centre de Normalització Lingüística de Sant Boi:

Si durant aquest període de confinament volem aprendre català en línia o volem fer consultes, ens aconsellem que tinguem en compte aquests recursos:

 

Uns quants trencaclosques:

Jocs de destresa (visual): Clica per realitzar-lo. Aquí tenim el barem de puntuacions…

 

 

 

La revista TimeOut ens proposa: Els millors teatres del món conviden a veure obres.

Són obres representades a diverses ciutats el món: Londres, Barcelona, París, Berlín, Buenos Aires…

 

 

Animals en 3D a casa amb aquesta funció de realitat augmentada de Google. La funció permet ‘jugar’ amb més d’una vintena d’animals; des de tigres a lleons, guacamais, ossos panda, gats o tortugues

Clica per obrir l’article de de l’1 d’abril de RAC1 que excplica com fer-ho!

 

 

Al web del Museu del Ter, a l’espai Coneix el riu, trobarem els coneixements sobre Ocells de riu: entra i toca cada ocell, el sentiràs cantar.

Entra al web, n’hi un munt per descobrir!

 

 

Pagesia a casa:

Trobarem la llista dels productes que les persones productores de Pagesia a Casa poden servir a la nostra comarca (sempre segons temporada).

Cada pagès o pagesa se sol especialitzar en pocs productes, llevat de les hortalisses (verdura, llegums). És per això que les persones productores que ens apareguin a mida que anem marcant productes només en tindran, possiblement, algun dels que hem seleccionat. Ens suggereixem que contactem amb elles i valorem el producte disponible que tenen en cada moment.

 

 

Creen el web vadegust.cat perquè pagesos i ramaders puguin promoure la venda a domicili. Proposen un ‘mercat virtual’ i també mostra informació de 680 mercats de Catalunya.

 

 

Des del nostre servei de Salut Pública ens fan arribar aquestes pautes per fer exercici durant aquest estat d’alarma. Són del Blog Impulso Vital de la Fundación Española del Corazón.

I si estem convivint amb persones grans, aquí tenim una taula d’exercicis idònia:

http://vivifrail.com/wp-content/uploads/2020/02/Ruedas.pdf

 

 

El Departament d’Esports ens fa arribar aquesta proposta de la Diputació de Barcelona:

El 6 d’abril és el Dia Mundial de l’Activitat Física. La Diputació de Barcelona continua treballant, malgrat aquest context excepcional, en diferents mesures per fomentar l’exercici per a tothom, en tots els contextos i moments del nostre cicle de vida.

Diumenge 12 d’abril, a les 12 h, des de la Diputació de Barcelona es volem sumar al repte esportiu de l’Ajuntament de Barcelona, per moure’ns a casa, difonent aquesta iniciativa a tots els municipis de la província.

A través d’una coreografia, que podem practicar aquestes dies, tothom pot sortir al balcó a fer exercici una estona. Es podran enviar vídeos de l’activitat que s’hagi fet per fer després un vídeo global. Pot ser al balcó, dins de casa, des d’on es pugui fer qualsevol exercici durant el confinament.

A la pàgina web d’Esports: https://www.diba.cat/web/esports/el-gran-repte-esportiu-de-bcn podrem ampliar la informació i restem a la vostra disposició per a qualsevol consulta a l’adreça electrònica gs.esports@diba.cat.

 

 

IDEES, CONSELLS, SOLUCIONS – (4)

 

El passat 3 d’abril, des de Recursos Humans, ens van enviar per correu electrònic una informació preparada pel nostre Servei de Prevenció. Aquest document en PDF, conté consells per afrontar el confinament a casa: establir una rutina diària, activar-se i trencar amb el sedentarisme, evitar la sobreinformació, pensar en positiu, etc. Clica!

Recordem que també tenim aquesta informació, com sempre, penjada a la carpeta Coronavirus del Portal de l’Empleat/da.

 

Per lluitar tots contra el coronavirus l’hem de conèixer a fons.
Amb aquests qüestionaris podrem comprovar el nostre coneixement sobre la COVID-19. És important que contestem amb sinceritat i recordar que podem repetir els qüestionaris tantes vegades com ho necessitem.

http://design2fightcovid19.com/quiz-ca/

 

Si coneixem algú que hagi passat el COVID19, fem difusió, si us plau:

És de l’estudi de l’Oriol Mitjà. L’estudi que fa des de l’Hospital Tries i Pujol (Can Ruti), els falten 2000 contactes.

Mirem-nos el web Estudi Covid19 – per què col·laborar, i informem-nos com podem col.laborar. Si es compleixen aquests criteris, hem de trucar a:
93 497 83 39
609 250 337
676 822 768
*Horari d’atenció telefonica de 9 a 17h

Fem-ne, si us plau, la màxima difusió entre els nostres contactes. És molt important. Gràcies!

 

Un Repositori d’idees inspiradores de nens i nenes per a científics contra el Covid 19: Children for Covid19

 

EMOCIONS – (2)

 

El curt català sobre el confinament en família que triomfa a la BBC i a les xarxes socials (Durada 5:46′)

La notícia és de RAC1 del 3.03.20 i l’entradeta diu: La realitat del confinament amb una nena de quatre anys’ és un treball de Pol Mallafré que amb només sis minuts ha robat el cor a milers de persones. Clica per llegir-la!

 

Vídeo de la versió de la cançó Resistiré (4:56′):

Si en volem veure la notícia de La Vanguardia on va sortir, cliquem! (Publicació del 1.04.20)

 

RIURE i SOMRIURE – (4)

Si sentim enyorança de les processons de Setmana Santa, aquí en tenim una molt adequada al confinament (Vídeo de 14 segons):

 

 

 

Per acabar aquí tenim un PDF que podrem clicar en acabar de llegir la introducció.

Força desenfadat, molt exagerat, un pèl groller, divertit ateses les circumstàncies de confinament, i per favor que ningú s’ho prengui malament, és una broma que circula per whatsapp. És un BOE de mentida!

Clica per obrir-lo!

Cuidem-nos molt!

4 respostes a «Compartim… RECURSOS! – 3»

  1. Com sempre, molt bona feina la vostra!
    Utilitzant els recursos des de ja!.

    Moltes gràcies.

    1. Gràcies Xavi, sobretot per dir que els faràs servir… ara que ho penso, haig de trobar un moment per aprofitar-los jo també.
      Cuidem-nos molt!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.