Compartim… RECURSOS! – 4

Bon dia! Som al final de la cinquena setmana #joemquedoacasa, i aquí tenim la quarta publicació de recursos i continguts per fer activitats que abans no fèiem o no teníem gaire temps per fer-les.

Desitgem que les persones de l’Ajuntament que continuen treballant directament amb la ciutadania estiguin bé i fortes; les que estem teletreballant seguim sense massa temps per mirar aquests recursos, però segur que en treuen profit les nostres famílies i si no estem clavades davant de l’ordinador o enganxades a un telèfon, li podem fer un cop d’ull, probablement trobarem alguna cosa que ens enriqueix, emociona, distreu… i ens sentirem, més interconnectades.

Aprofitem per donar les gràcies per les aportacions fetes a: Xavi, Juan Carlos, Manolo, Mònica, Núria, Ana, Àlex, Rosa, Sílvia, Gerald, Roser, Dolors, Oriol, M. Àngels, Marta, Robert i al Carles!!. També pels comentaris enviats. Serà benvingut tot el que continueu enviant i celebrarem molt que d’altres també hi vulgueu contribuir. Gràcies a tothom! Cuidem-nos molt!

 

ACTIVITATS – (20)

L’AgendaSB.info: De moment, enlloc com a casa, va actualitzant continguts, descobrim quins hi ha de nous! D’aquesta setmana destaquem: Nous consells per a la convivència, Gimsuau per a la Gent Gran i Lectura fàcil i autonomia personal.

 

L’Ajuntament cancel·la la Festa Major de Sant Boi. La situació d’emergència sanitària fa inviable la celebració de l’esdeveniment. 16/04/2020

L’Ajuntament ha pres la decisió de cancel·lar la Festa Major d’enguany. L’emergència sanitària i la situació que es viu a causa de la pandèmia del coronavirus han estat els factors que han obligat el Consistori a prendre aquesta determinació. Així mateix, al voltant del dia 23 d’abril, s’ofereix una programació virtual especialment dissenyada amb el títol “Sant Jordi des de Casa”.

 

L’alcaldessa, Lluïsa Moret, i altres membres del govern municipal, han mantingut una reunió per videoconferència amb una vintena d’empreses dels polígons d’activitat de Sant Boi. 15/04/2020

La trobada ha obert una ronda de contactes amb diferents sectors de l’ecosistema econòmic local per concertar un pla conjunt de mesures que ajudin a esmorteir els efectes de la situació d’emergència sanitària i a reactivar l’economia local tan aviat com sigui possible.

 

Els cossos policials han imposat 864 sancions a Sant Boi des de l’inici de l’estat d’alarma. 14/04/2020

En un mes, s’han realitzat més de 8.600 identificacions, 4.383 persones i 4.299 vehicles, per comprovar si complien les mesures de seguretat. Un total de 258 controls fixes en diferents punts de la població. Els cossos policials han posat 864 sancions, de les quals 584 han estat cursades per la Policia Local.

 

Una vintena de comerços de Sant Boi ja ofereixen compres a domicili mitjançant la plataforma Slow Shopping. L’associació Sant Boi Comerç s’ha adherit a aquesta iniciativa de comerç electrònic. 14/04/2020

 

Protecció civil reparteix mascaretes: (1;43’)

 

Coordinació del Pla de neteja: (1:37’)

 

 

TNC – Teatre Nacional de Catalunya

Trobada entorn de Monroe-Lamarr amb Sergi Belbel i Carles Batlle a Instagram.

Una setmana més conviden a una nova trobada virtual que ens aproparà a descobrir Monroe-Lamarr amb el director de l’espectacle, Sergi Belbel, i l’autor de l’obra, Carles Batlle.

La trobada serà divendres 17 d’abril a les 18 h en directe a l’Instagram del TNC, i autor director respondran totes les nostres preguntes i els nostres comentaris.

A la Biblioteca del TNC trobarem el llibre de Monroe-Lamarr, de Carles Batlle, en format digital i altres articles relacionats per si voem conèixer millor l’obra.

I si ens hem perdut les trobades anteriors i les volem veure, a les Trobades a Casa podrem recuperar-les totes. Els podem seguir a les xarxes amb #elTNCaCasa.

 

 

Debats al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona: Clicant a la data que cerquem trobem el debat que ha tingut lloc. En aquest vincle concretament podem veure la conversa entre Manel Ollé i Sergi Vicente sobre La Xina després del confinament.

Què podem aprendre de la gestió xinesa de la crisi? Canviarà el rol del país en el tauler geopolític mundial? Manel Ollé, historiador expert en la Xina moderna i contemporània, i Sergi Vicente, corresponsal de TV3 al país asiàtic debaten en el vídeo de 40:42’.

 

 

El Festival de Sitges presenta curts fantàstics en obert durant el confinament.

El festival tindrà lloc de l’8 a l’18 d’octubre. La proposta ha començat amb el curt La bruja del fósforo paseante, de la mexicana Sofia Carrillo. Es tracta d’una història sobre Agustina, que en la vigília del casament del seu únic fill intentarà parar la cerimònia, sense comptar que Emilia, la promesa òrfena del seu fill, encara té qui la defensi. Les peces estaran disponibles al canal de Youtube del Festival.

Sitges Countdown és la primera acció del compte enrere de Festival de Sitges, que celebrarà la seva 53 edició entre el 8 i el 18 d’octubre. https://sitgesfilmfestival.com/cas/noticies?id=1003618

 

 

“Dormo menys que mai i em falta temps per a tot”: la trampa del teletreball amb fills. Els malabarismes per conciliar feina i fills en temps de coronavirus un mes després del confinament. Article de l’ARA – 14/04/2020 09:22 per Lara Bonilla

 

 

Per a nens i nenes i per a les famílies:

 

 

  • Hem de trobar l’os panda:

 

 

 

  • Amazon ha cancel·lat la subscripció de llibres i històries d’àudio per a nens i estudiants de totes les edats. Ens pot servir també per practicar lectura en diversos idiomes.
    Totes les històries són gratuïtes en ordinador, portàtil, telèfon o tauleta utilitzant l’enllaç següent: https://stories.audible.com/start-listen

 

  • Conte en vídeo: Estrelles de tetrabrik. L’educadora audiovisual de l’Institut Escola de la Trinitat Nova ha fet aquest vídeo, homenatge a tots els nens i nenes i les seves famílies que estan passant un confinament invisible, molt diferent al que ens ensenyen els mitjans de comunicació. (Durada 3:05’)

 

 

L’Embaixada d’Egipte ha habilitat dos enllaços per poder veure les piràmides per dins:

 

 

«Cuida’t la salut a través del moviment»: píndoles d’activitat física per a la gent gran. Ens ho passa el nostre Departament d’Esports: Sota el títol “Cuida’t la salut a través del moviment” la Diputació de Barcelona, a través de l’Àrea d’Educació, Esports i Joventut, ofereix una sèrie de píndoles d’activitat física adreçades a la gent gran, amb l’objectiu que puguin tenir un confinament actiu i saludable.

Ja estan disponibles els primers dels deu vídeos:

01. Cuidem-nos a través del tacte, que podeu escoltar i visionar per seguir els exercicis que proposa i tenir un confinament més actiu, distret i saludable. (17:51’)

 

02. Relaxem la tensió excessiva de les cervicals (17:24’)

 

 

IDEES, CONSELLS, SOLUCIONS – (5)

 

Encara tenim algun dubte sobre les mascaretes? Aquí tenim el Vídeo del Col·legi de Metges de BCN explicat amb detall pel Queco Novell, per resoldre-les.

L’epidèmia de COVID-19 ha sotmès la nostra societat a un gran estrès, no només a nivell de la salut dels individus i del sistema sanitari, sinó també a nivell del benestar mental de les persones i de l’economia familiar. Son un grup de recerca de l’Institut Germans Trias i Pujol (Can Ruti, http://www.germanstrias.org/) i volen estudiar-ho perquè creuen que és important saber què senten les persones.

Aquesta enquesta és totalment anònima i tenen l’aprovació del Comitè Ètic per a fer aquest estudi per tal d’assegurar els nostres drets. Contestant aquestes preguntes (menys de 10 minuts!) ajudarem a entendre com l’epidèmia de COVID-19 està impactant en les nostres vides, i podran dissenyar mesures que puguin ajudar millor a la gent durant aquesta crisi o preparar-nos millor per a d’altres que puguin venir. Per saber-ne més: notícia a la pàgina web del IGTP. Gràcies per endavant!!

Accedeix a l’enquesta.

 

 

Fil a Twitter molt complet sobre el Covid 19, hi va afegint informació continuadament: crida a participar en estudis coronavirus, als equips d’investigació, informació publicada per diverses administracions, catàlegs de dades, etc.

 

 

Menjar gratuït a domicili per a persones grans.

El Grup de Restauración SAGARTIS ofereixen àpats saludables a domicili per a les persones grans. Poden arribar a assumir 3000 àpats diaris a Barcelona, ja que tenen molts restaurants que ara estan tancants i es dedicarien tots a aquest servei. Diposen de les mesures de seguretat reglamentaries i els envasos serien biodegradables.

Ens demanen que en fem màxima difusió. Per a persones grans que creiem que els pugui fer il·lusió, no cal que sigui per necessitat extrema, ja que poden repartir molts àpats cada dia.

Si algú vol rebre aquests àpats, pot trucar la mateixa persona gran o bé un familiar al: Telèfon 93 635 83 31, o a través del mail: fundacio.txapeldun@sagardi.com

Els hi poden portar cada dia o cada x dies, com acordin. Penseu en algú que li pugui interessar? És gratuït clar!

 

 

Els diferents tipus de test usats per al Covid 19, explicats en un vídeo amb detall i entenedors. És un vincle a Linkedin.

 

 

EMOCIONS – (6)

Aquests són els vídeos penjats al canal YouTube del web de l’Ajuntament. Són els que ha enviat la ciutadania responent a la crida feta al web.

 

1.000 millones de gracias: (1:49’)

 

Queremos ganar este partido: (1:36’)

 

Joves responsables: (2:42’)

 

Junts som gegants: (1:08’)

 

Jo em quedo a casa: (1:32’)

 

Trabajamos para ganar esta batalla: (1:63’)

 

RIURE i SOMRIURE – (2)

Rodes de premsa dels diferents governs, ens n’hem fet un tip! Ara ens ho podem mirar amb la distància del temps que ja ha passat, quanta evolució en cinc setmanes. Aquest vídeo en presenta uns talls d’algunes i hi intercala talls de pel·lis famoses i també expressions del gran Mr. Bean al cinema en una de terror! (Durada 2:17’)

 

 

La nostra llengua dona per a molt, com totes les romàniques, en la nostra hi destaquen unes quantes paraules amb diversos significats. Una és excepcional el joc que dona, aquí tenim un vídeo que és un estudi gramatical en base a la paraula “collons”, amb numerals al davant, amb verb, com a adjectiu, si porta prefixes, sufixes, signes d’admiració… no ens perdem el final, és el millor! (Durada 3 minuts)

Cuidem-nos molt!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.