Compartim… RECURSOS! – 7

Continuem fent prevenció des de casa la major part del dia i la majoria de nosaltres, ens mantenim a la fase 0. Encara ens queden moltes coses per fer, per aprendre i per compartir. Aquí tenim la 7a proposta d’activitats, consells, idees, recomanacions, emocions. Esperem que ens serveixin d’una manera o altra i sobretot, per continuar cuidant-nos!
ACTIVITATS(18)

L’AgendaSB.info: De moment, enlloc com a casa, va actualitzant continguts, descobrim quins hi ha de nous! D’aquesta setmana en destaquem: Música, surt al balcó! i Celebrem el dia mundial de la terra!

 

20 ajuntaments del Baix Llobregat organitzen el festival on line ‘El Baix és Cultura’

Amb l’objectiu de potenciar, visibilitzar i donar suport al sector artístic del Baix Llobregat, 20 ajuntaments organitzen conjuntament El Baix és cultura, el primer festival comarcal en línia. Tindrà lloc el proper cap de setmana, dies 8, 9 i 10 de maig, amb més d’un centenar d’actuacions en directe de manera simultània a tots els pobles i les ciutats participants a través de l’Instagram: elbaixescultura_zonadelta.

Divendres 8 de maig, de 17 a 00 h
Dissabte 9 de maig d’11 a 14 h i de 17 a 00 h
Diumenge 10 de maig d’11 a 14 i de 17 a 20 h

Trobarem el programa a Documents relacionats.

 

 

Els ocells i el seu cant, durant el confinament. Trobarem la informació al web, a l’apartat Ciutat, dins de Medi Ambient

Heu sentit aquests dies cantar algun ocell a la ciutat? Aquesta app ens pot ajudar a identificar de quin ocell es tracta.

El confinament ha afectat de manera sensible el medi urbà. El passat 25 d’abril, es va celebrar el Dia Internacional de Conscienciació sobre el Soroll. Aquesta situació estranya que encara vivim és, de fet, una bona ocasió per parar atenció a com ha canviat el soroll a la nostra ciutat.

Els càlculs parlen d’una disminució de 6,4 dB a causa de la menor circulació de vehicles. Es nota molt als carrers de més trànsit i activitat comercial, però la reducció del soroll a l’ambient ens permet escoltar també molts sons que fins ara no es percebien, com el dels ocells que habiten el medi urbà.

 

 

Espai Brechas Digitales: Un espai per la reflexió i el debat posant en comú mirades sobre drets humans, migracions, discriminació, democràcia i tecnologia. Pensament crític per generar preguntes. Professionals per apuntar respostes, debats en línia, gratuïts. @SocietatOberta

El pròxim 13 de maig es parlarà a @SocietatOberta sobre com millorar el procés de digitalització del sistema educatiu perquè sigui més #inclusiu amb @fumobarnable de @fundesplai i @ainarazubillaga de @Cotec_Innova #EspaiBrechasDigitales

Més info a: https://www.youtube.com/watch?v=ogTug1cOkNU

Webinars de programació en línia:

Facilitació de processos de cocreació. El treball de creació ja no depèn d’una única persona sinó de processos col·laboratius en què intervenen múltiples mirades, disciplines. En aquest webinar amb Félix Lozano, cofundador de Teamlabs, i Beatriz García, co-directora de programes Lit a Teamlabs, coneixerem alguns processos i eines per afegir a la nostra caixa de facilitació, a més de poder apropar-nos a algunes de les principals habilitats que requereix la facilitació de processos creatius. Tindrà lloc en línia, el 13 de maig, a les 18h

 

The unknown is coming… amb Javi Creus continua les xerrades per comprendre, una sèrie d’entrevistes a professionals per tractar les distintes perspectives de la circumstància actual. The unknown is already here. Serà en línia, el 14 de maig, a les 18.30h

Ens podem apuntar als webinars programats en aquest vincle: https://mailchi.mp/teamlabs/lluvia-de-eventosnovember-rain-838574?e=a1c8b6379a

 

 

El món després del coronavirus, Yuval Harari – historiador i filòsof

“Aquesta tempesta passarà. No obstant això, les eleccions que farem ens canviaran la vida en els propers anys.”

Entrevista a La Vanguardia, publicada el 05.04.20. Actualitzada el 06.04.20 (Traducció de l’article publicat al Financial Times: Juan Gabriel López Guix)

https://www.lavanguardia.com/internacional/20200405/48285133216/yuval-harari-mundo-despues-coronavirus.html

 

 

Andrea Bocelli. Music for hope – Live From Duomo di Milano

El famós tenor italià va oferir el passat 12 d’abril, diumenge de Pasqua, un concert en directe des de la Catedral de Milà.

L’objectiu del concert era portar un “missatge d’amor, curació i esperança per a Itàlia i el món” enmig de la batalla per mitigar la pandèmia del COVID-19. El concert va ser organitzat per la ciutat de Milà i titulat “Music For Hope”. Té una durada de 24:56’

Més info a: https://yomequedoencasa.abonoteatro.com/andrea-bocelli-music-for-hope/

 

 

The Rolling Stones ofereixen els seus concerts durant sis setmanes

Des d’aquest diumenge i per encoratjar els seus seguidors i seguidores a quedar-se a casa durant el confinament per vèncer la pandèmia del coronavirus.

Es tracta de la primera vegada que es troben disponibles aquestes actuacions amb alguns dels més memorables concerts de la banda. És una iniciativa dins de la campanya #StayHome de YouTube.

Els concerts s’ofereixen des del diumenge 3 de maig a les 21h i durant els cinc següents a TheRolling Stones YouTube Channel i entre ells s’inclouen les actuacions de Voodoo Lounge Tour de 1994 i el 2016 Latin America Ole!.

Més info: https://www.elperiodico.com/es/ocio-y-cultura/20200502/the-rolling-stones-conciertos-seis-semanas-coronavirus-youtube-confinamiento-conciertos-7948149

 

 

Cirque du Soleil. Programes especials de 60 minuts. #2: Amaluna, Bazzar, Volta

El Circ de el Sol porta ja unes setmanes regalant-nos tots el divendres un programa amb el millor dels seus shows. Són programes d’una hora aproximada de durada amb el millor del millor, des de la comoditat de casa nostra.

Segon programa. Estrenat el 3 d’abril de 2020.

Més info a: https://www.youtube.com/watch?v=allVFq3P-48

 

 

Recursos educatius.

Plantilles per retallar i jugar al Quién es Quién amb caixes d’ous. Molen!! És el joc d’endevinar un dels personatges. A cada torn, preguntes per una característica: per exemple, té ulls blaus? Si els té, descartes (en l’original, abaixes la fitxa) tots aquells que els tinguin d’un altre color. I així fins endevinar-lo.

3 plantilles: Disney, monstres, i petites mascotes

Trobarem les plantilles per imprimir també a Documents relacionats.

 

 

¿Cómo se juega a…?

Reglaments dels jocs de cartes més populars: Canasta, Continental, Butifarra, Remigio, Mus, Julepe… Els trobarem al web de Naipes Heraclio Fournier, SA.

Aquesta companyia fabricant de cartes va néixer l’any 1870. Des de llavors i després de diversos premis en exposicions universals, s’han convertit en la referència mundial de les cartes. Cada detall de la baralla de cartes va ser creat per mestres artesans i artistes experts en tècniques d’impressió. Encara avui segueix sent així. Per això, la majoria de les llars tenen una baralla de cartes i d’entre aquests, el 95% és Fournier.

 

 

Gimnàstica mental:

 

 

 

Les companyes del Departament de Salut Comunitària volen compartir aquesta iniciativa de Siel Bleu.

Cada dimarts, al punt de les 11:00 en viu des del seu canal de YouTube, amb una nova sessió d’exercici físic adaptat per a col·lectius amb mobilitat reduïda.

Són els herois i heroïnes professionals de salut i residencials, que segueixen lluitant des de les seves residències i diferents àrees de treball pel benestar i la dignitat de la nostra gent gran. Aquest vídeo és el de la sessió de dimarts, 5 de maig. Té una durada de 52:14′

Més info a: https://sielbleu.es/

 

 

Canal Salut:

Segon vídeo d’una sèrie de 3 sessions diferents, estructurades en un bloc de mobilitat, un bloc de treball centrat en els estabilitzadors de tòrax-tronc (core), un bloc de força i un bloc d’equilibris. El programa proposa la divulgació de tres sessions d’entrenament que segueixen els mateixos principis metodològics, tot i destacant que el disseny de les sessions permet que la persona usuària pugui dosificar-les a voluntat durant la setmana, sense que entre elles pugui donar-se situacions d’incompatibilitat sobre els efectes adaptatius pretesos. Els vídeos han estat elaborats amb la col·laboració de la Diputació de Lleida i l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC). (14:03’)

Tens 15 minuts per a tu? (1) Sessió 2 Durada 15:07

 

 

 

Aprendre una coreografia.

Recomanació de la Revista Time Out IN a “50 ideas para hacer en casa. Algunas ideas para no aburrirse mientras pasáis estos días en casa: bricolaje, cocina, manualidades, gimnasia…”

Ryan Heffington, coreògraf del videoclip de la cançó de Sia, ‘Chandelier’, és el creador dels Cinc moviments de ‘The OA’, sèrie de misteri i drama amb elements de ciència ficció i fantasia. Un relat poètic, no només per la seva història sinó també per les seves imatges. Podem aprendre a través dels tutorials a YouTube aquests cinc moviments tan energètics i guaridors. Fins podem incorporar aquest exercici com a rutina diària abans de posar-nos a treballar. Durada del vídeo d’1:51’

 

 

Mi Diario de Yoga: setmana 1 (35 minuts)

 

 

IDEES, CONSELLS, SOLUCIONS(3)

 

Com cal mantenir la distància social en practicar esports:

 

 

 

Gestió de les emocions

La situació d’excepcionalitat que estem vivint pot tenir un gran impacte en la nostra salut emocional per dos motius fonamentals: la pròpia malaltia i el confinament a la llar.

D’una banda, l’extensió de la pandèmia, el risc de contagi, el fet d’infectar-se un/a mateix/a o algú proper, o la pèrdua d’un ésser estimat, són situacions que poden generar por, tristor, incertesa, angoixa i, fins i tot, ràbia.

D’altra banda, el fet d’estar tancades a casa per evitar la propagació de la malaltia, amb les alteracions en la rutina diària que això comporta, pot fer augmentar la sensació de soledat i d’aïllament, i produir ansietat.

No podem canviar la realitat que vivim, però sí que modificar la manera com ens hi enfrontem. Una bona gestió de les emocions ens pot ajudar a millorar el nostre benestar mental.

Consells de Canal Salut: https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/ciutadania/gestio-de-les-emocions/

 

Gestió Emocional.cat. Vídeo divulgatiu. 0:23’

 

Gestió Emocional.cat. Vídeo de com funciona. 1:23’

 

L’Equip d’Atenció a la Infància i l’Adolescència V del Baix Llobregat, ha elaborat uns consells de suport emocional per a persones adultes durant el confinament. Pensaments que ens fan sentir millor. Covid-19. Durada 3:51′

https://www.elbaixllobregat.cat/COVID/familia-i-infancia

 

 

EMOCIONS(2)

 

#LosProdigiososDeEcovidrio. Recomanació de les companyes del Departament de Salut Comunitària: un hit ECO y un gran repte.

S’ha creat un cor inclusiu al costat de la Fundació Prodis, en què persones amb discapacitat intel·lectual han reinterpretant la cançó “No dudaria” d’Antonio Flores. I han llançant una campanya i necessitem la nostra ajuda.

El projecte, en el qual la lletra parla sobre tenir cura del planeta i reciclar vidre, inclou un repte: arribar a un milió de visualitzacions per donar 6.000 euros a la Fundació. Necessiten que enviem a tots els nostres amics el link del vídeo perquè ho vegi tothom! Compartim! Durada 3:31′

Més info a: https://youtu.be/EI2tULbn31k

 

“El Núvol blanc” en solidaritat amb la lluita contra la Covid-19. Lluís Llach, Judit Neddermann, Santi Balmes i Gemma Humet la versionen i s’ha gravat per conscienciar sobre la falta de recursos econòmics per fer front a la pandèmia donant suport al projecte #JoEmCorono (www.joemcorono.com) i en record a les víctimes de la pandèmia. Durada de 5:19′

 

 

 

RIURE i SOMRIURE(4)

 

Solucions per a la nostàlgia del que fèiem abans de la pandèmia. Com fer una barbacoa al menjador de casa (0:17′):

 

El primer dia de cole… i la nova normalitat! (2:12′)

 

Mantenir la distancia social, vídeo de la situació portada a l’extrem! (1:17′)

 

 

I no es poden fer aquests raonaments a l’hora del desconfinament, cal ser responsable!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.