Compartim… RECURSOS! – 9

Aquí tenim la 9a edició del Recursos per Compartir. Ja hem passat la Festa Major més diferent que mai, i continuem pacientment esperant que ens canviïn la fase. De moment encara toca continuar amb la desescalada i mentrestant publiquem unes quantes idees, propostes, continguts que ens poden acompanyar aquest temps. Seguim esperant que ens siguin d’utilitat, no ens perdem els consells i les recomanacions. Junts ens en sortirem! Cuidem-nos molt!

Continguts que trobarem en aquest post:

ACTIVITATS

 • L’AgendaSB.info i destacat: Consells per al reciclatge
 • Taula resum de les fases de tornada a la nova normalitat del sector esportiu
 • Article de la Guia Repsol. Especial: La vida que nos espera
 • Article d’ASC: Les 7 fases emocionals que es passen durant el confinament
 • El TNC a casa – Teatres Reunits: Antologia Pioneres Modernes
 • Article La madre de los hermanos Roca explica su receta de calamares a la romana
 • Visita virtual al Sacré Coeur de París
 • Visites virtuals als monuments més destacats de Vietnam
 • 2 webinars de programació en línia: 2a edició del webinar sobre SCRUM i The unknown is coming… amb Diego Soroa
 • Teatre: The Winter’s Tale. Al Shakespeare’s Globe de Londres
 • Ballet: Anastasia. The Royal Ballet
 • Cirque du soleil, 4t programa: ZED
 • Cicle Dies curts al Youtube de la Filmoteca. Amb La Inútil, de Belén Funes
 • Apps gratuïtes de la NASA, 16 aplicacions educatives
 • Recursos educatius del Natural History Museum de Londres
 • Ballem amb Canal Salut, nivell bàsic
 • 2a Sessió de Qi Gong. Des del Shaolin Temple Europe, a Alemanya.
 • Calendari esportiu Siéntete joven de María Martínez

IDEES, CONSELLS, SOLUCIONS

 • Falsos mites en seguretat alimentària de Salut Generalitat
 • ASC – Actualitat: Gels hidroalcohòlics casolans? Sí, però també aigua i sabó
 • Postura corporal a la feina. Ergonomia i estiraments de Salut Generalitat
 • Ioga, 12 moviments

EMOCIONS

 • Espot Projecte Lliures ‘Per a massa gent, amb la covid-19 plou sobre mullat’
 • Catalunya Cuida’t i Cuida-la, amb M. del Mar Bonet, René Barbier i Manel Esteller

RIURE i SOMRIURE

 • Nova proposta de viatge en confinament, més fàcil d’implementar
 • Persona que demana ajuda de manera original, acudit d’època de confinament…

 

ACTIVITATS(19)

 

L’AgendaSB.info: De moment, enlloc com a casa, va actualitzant continguts, descobrim quins hi ha de nous! D’aquesta setmana en destaquem: Consells per al reciclatge

 

Les companyes i companys d’Esports comparteixen amb nosaltres aquesta informació del Departament d’Atenció a les Entitats Esportives del Consell Esportiu del Baix Llobregat. Han preparat una taula resum de les fases de tornada a la nova normalitat del sector esportiu.

En aquest document trobarem la descripció de la normativa i indicacions a seguir en cada una de les fases dividit en tres àmbits de diferenciació: Esport individual no federat, esport federat i esport professional i esportistes d’alt nivell.

També està a Documents relacionats per poder descarregar: Taula de les fases de confinament esportiu.

 

 

 

Guia Repsol. Especial: La vida que nos espera.

“Quedar más con los amigos, invitar a mi madre a ese restaurante que acaban de abrir, probar nuevos sabores, subir al coche y recorrer carreteras para perderme, ir a lugares donde no haya estado, vivir nuevas experiencias, coger olas por primera vez… Ese día llegará. No dejes de pensar qué es lo primero que vas a hacer.”

Aquesta és l’entrada de l’Especial d’aquesta guia. De moment, només són idees, projectes, suggeriments. Però per què no? Podem deixar volar una mica la imaginació i començar a construir projectes, els pensaments, si més no, ens ajudaran a alliberar-nos i a relaxar-nos. Hi ha múltiples propostes i molt variades!

 

 

 

 

Article: Les 7 fases emocionals que es passen durant el confinament

Aquesta crisi significa enormes reptes en termes econòmics, polítics i sanitaris, però també a nivell emocional. Cadascú a la seva manera les ha sentit més o menys intensament. Podem dir que ja som a les darreres? Publicat el 29.04.20, a la secció Actualitat del blog d’ASC.

 

 

 

El TNC a casa – Teatres Reunits: Antologia pioneres modernes, a cura de Mercè Ibarz

Una antologia de dotze autores de l’escena catalana d’entre 1876 i 1938. Aquest volum acull dotze obres que no han tingut gaire ocasió, fins avui, de pujar a escena tot i ser pròpiament teatre. Una literatura dramàtica d’interès i nivell. Dotze obres eloqüents en dos sentits, enrere i endavant: en clau del passat modern i en clau de les dècades actuals.

 

Aquesta Antologia que ens presenten no és gratuïta. (L’obra encara no està disponible en paper. De moment en rebrem un exemplar digital i podrem recollir el llibre imprès quan estigui publicat.)

I també hi trobarem 2 textos relacionats amb el llibre per descarregar.

 

 

 

Revista ON BARCELONA d’El Periódico, article La madre de los hermanos Roca explica su receta de calamares a la romana.

No ens perdem aquesta recepta per fer aquest arrebossat! La Montserrat Fontané hi té la mà trencada, però segur que si la fem tal com ensenya serà ben diferent de com ho hem fet fins ara. Qui s’atreveix a provar-ho? A més de llegir l’article del 30.04.20 de la secció  de la revista OnBarcelona / Cata Mayor del qual n’annexem el vincle, podem veure el vídeo de com els cuina. Durada de 4:02’

Per llegir l’article complet: https://www.elperiodico.com/es/onbarcelona/cata-mayor/20200430/recetas-calamares-a-la-romana-joan-roca-montserrat-fontane-7943424

 

 

 

Visita virtual al Sacré Coeur de París: És una visita amb àudio guia en diversos idiomes, i com que està en un lloc molt alt, inclou vistes sobre la ciutat i senyala punts emblemàtics que es veuen des del temple.

http://www.sacre-coeur-montmartre.com/english/visit-and-audio-guide/article/panoramic-virtual-tour-of

 

 

I com que tal com estem ara no cal que ens estem de res… visitem els monuments més destacats de Vietnam? Aquí tenim les visites virtuals:

http://360virtualtourist.com/category/virtual-tours/vietnam/

Què tal una volta pels carrers de Hanoi, per exemple? Hi ha vídeos de viatgers que encara t’hi transporten més. … O halong Bay, o els Jardins del Museu de Ho Chi Mihn.

 

 

 

Webinars de programació en línia:

Segona edició del webinar sobre SCRUM: què és i com funciona. Amb Deo Maroto i Inés Marqués. Teamlabs ens presenta un webinar sobre SCRUM pensat per presentar el marc de treball i adreçat a qui tingui curiositat per aquesta metodologia, qualsevol persona interessada en aprendre sobre el framework serà benvinguda. +info. Dia 26 de maig, a les 18h

 

 

The unknown is coming… amb Diego Soroa. Continuem les xerrades per COMPRENDRE, una sèrie d’entrevistes a professionals per posar el focus a les distintes perspectives de la circumstància actual. The unknown is already here. Dia 28 de maig, a les 18h

 

Ens podem apuntar als webinars programats en aquest vincle: https://mailchi.mp/teamlabs/lluvia-de-eventosnovember-rain-838574?e=a1c8b6379a

 

 

 

Teatre: The Winter’s Tale (2018). Una producció del Shakespeare’s Globe de Londres. Globe Player (Versió original). Estrenat el 18.05.20. Vídeo de durada de 2:41:18’

 

Més info a: https://yomequedoencasa.abonoteatro.com/the-winters-tale-shakespeares-globe/

 

 

 

Ballet: Anastasia. The Royal Ballet

Una producció del Royal Opera House sobre la misteriosa vida d’Anastasia. El ballet de Kenneth MacMillan de 1996 explica la història de la gran duquessa Anastasia, l’única supervivent de l’assassinat que va sofrir la seva família i que va suposar el punt de partida de la revolució de 1917. Durada d’1:51:18

 

 

 

Cirque du Soleil. Programes especials de 60 minuts.

Una mica més d’El Circ de el Sol amb els millors dels seus shows. Són programes d’una hora aproximada de durada amb el millor del millor, des de la comoditat de casa nostra.

Quart programa. Estrenat el 17 d’abril de 2020. És la gravació realitzada en directe del show ZED!. Aquest shaow només es representa a Tòkio, amb la qual cosa és una estrena en primícia!

Més info a: https://www.youtube.com/watch?v=3zuBpFgxDCI

 

 

 

Cicle Dies curts al Youtube de la Filmoteca. Publicació del 13.05.20

La Inútil (Belén Funes, 2017). Merche és massa orgullosa per explicar com se sent. I la veritat és que se sent malament, com una completa inútil. Durada de 17:04’

Més info a: Dies curts: Belén Funes a la Filmoteca

 

 

 

Apps gratuïtes de la NASA. Aquí trobarem un llistat de 16 aplicacions educatives creades per la NASA per a telèfons, tauletes i reproductors digitals per a tots els nivells.

Des de jocs i paisatges per jugar a fer-se fotografies a l’espai fins a apps per  investigar les missions espacials o apps per aprendre programació i lògica: NASA Selfies, Exoplanet Excursions, Help NASA Predict Landslides — Citizen Science: Landslide Reporter, Spacecraft AR, Rocket Science: Ride to Station…

Més info a: https://activitum.cat/actividades/nasa-apps-per-smartphones-tablets-reproductors-digitals/

 

 

 

Recursos educatius del Natural History Museum de Londres

Web del Museu d’Història Natural de Londres. Hi trobarem articles divulgatius en anglès, galeria de les seves col·leccions i recursos educatius específics per a infants.

Navegant pel web trobarem històries sobre les col·leccions, científics i investigadors del museu. Un museu magnífic per comprendre la història de la vida a la Terra, des dels insectes més petits fins als mamífers més grans.

Més info a: https://activitum.cat/actividades/recusos-del-natural-history-museum-de-londres/

 

 

 

Canal Salut: Ballem amb Canal Salut (Nivell bàsic) – Vídeo de 18:05’

Són Marga Morey, Dietista-Nutricionista (Colegiada IB0052) i Aina Galmés, Educadora Físico-Deportiva (Colegiada 56226). En aquest vídeo trobarem exercicis aeròbics amb música, de baix impacte, dissenyats per a població major de 55 anys.

 

 

 

Una altra sessió de Qi Gong: Ba Duan Jin (8 Brocade Exercise). Des del Shaolin Temple Europe, a Alemanya.

Consisteix en 8 exercicis que pretenen el desenvolupament de força i flexibilitat a muscles i tendons. Durada 16:09’

Més info a: https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=3FJy0EDoYK0&feature=emb_logo

 

 

 

Calendari esportiu Siéntete joven de María Martínez. Cada dia té l’activitat per mantenir-se en forma i a cadascuna hi ha el vincle amb la durada. De maig encara queden dies…

calendario-mayo

 

 

 

 

IDEES, CONSELLS, SOLUCIONS(4)

 

Falsos mites en seguretat alimentària. Ara que estem cuinant més a casa, descobrim falsos mites de la seguretat alimentària. De salutgeneralitat – Durada 1:49’

 

 

ASC – Actualitat: Gels hidroalcohòlics casolans? Sí, però també aigua i sabó

Per evitar contagis, els experts coincideixen. Mínim contacte social i una correcta higiene de mans són les úniques armes eficaces contra els virus. Sempre que s’utilitzin bé, és clar. En el cas de les mans, la rentada i la generalització de l’ús de gels desinfectants poden generar alguna confusió.

 

https://www.asc.es/ca/e-news/gel

I si no podem trobar o comprar-ne, recomanen dues receptes de gels hidroalcohòlics aprovades per l’OMS. Són al final de l’article, no ens ho perdem!

 

 

 

salutgeneralitat: Postura corporal a la feina. Ergonomia i estiraments.

Estar assegudes moltes hores seguides afavoreix l’aparició d’algunes malalties relacionades amb el sedentarisme. Alguns llocs de treball que requereixen estar asseguts gran part del dia davant l’ordinador, poden disparar l’augment de pes, la tensió muscular i el desequilibri, la mala postura i el dolor. Per aquest motiu, es recomana fer pauses actives cada dues hores i aprofitar-ne alguna per fer una seqüència d’estiraments, que milloren la flexibilitat i redueixen els efectes negatius associats al sedentarisme. Durada de 3:39’

 

 

 

El ioga no només ens ajuda a activar-nos, també ens ajuda a calmar l’ansietat en sincronitzar la nostra respiració amb els moviments del cos.

 

 

 

 

EMOCIONS(2)

 

Espot Projecte Lliures ‘Per a massa gent, amb la covid-19 plou sobre mullat’

ECAS Acciósocial: presenta l’espot de campanya del Projecte Lliures de pobresa d’exclusió i de desigualtats, impulsat per ECAS, Òmnium Cultural i Coop57. Durada 0:20’

Més info a: https://www.youtube.com/watch?v=zyhPo_up_VU

 

 

 

Catalunya Cuida’t i Cuida-la – Amb la Maria del Mar Bonet, René Barbier i el Dr. Manel Esteller – Passejar, respirar, gaudir i compartir aquest paisatge únic que és Catalunya, és també una forma de cuidar-nos. Tot forma part d’una gran ànima, el paisatge, la cultura, l’arquitectura, la música… Ho hem de conservar viu. Video de durada de 2:05′

Més info sobre el vídeo.

 

 

 

 

RIURE i SOMRIURE(2)

 

Si no ens va fer el pes la proposta de viatge de la setmana passada, aquesta és més fàcil d’implementar. Vídeo de 25 segons.

 

I si algú encara se sent constrenyit/da, aquí tenim un vídeo d’una persona que demana ajuda, ens pot suggerir alguna idea, és original, però esperem que no ens passi a ningú de nosaltres… Vídeo de 25 segons.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.