Conferència ESRI 2017: el GEOVISOR viatja a Madrid

Cada any se celebra a Madrid la conferència d’usuaris d’ESRI, un espai on l’empresa de software de GIS, presenta les darreres novetats dels seus productes i alhora convida als promotors de projectes innovadors i exitosos d’aquell any a presentar-los al congrés. El projecte del Geovisor – Ulls de la Ciutat va ser seleccionat com un cas d’èxit d’implantació de tecnologia d’ESRI i és per aquest motiu que l’Ajuntament de Sant Boi va anar a presentar el projecte.

Enguany la Conferència Esri 2017 que s’ha celebrat a Madrid els dies 25 i 26 d’octubre al centre de convencions IFEMA, ha reunit a 2.000 professionals i usuaris GIS, unes 700 empreses i més de 50 ponències. Les jornades han estat seguides en streaming per més de 15.000 persones.

El primer dia de l’esdeveniment va ser el moment per presentar totes les novetats i les línies de treball futures que tindrà l’empresa proveïdora ESRI, amb l’objectiu de donar una idea sobre cap a on tirarà el món de GIS, a més de taules d’experts pel que fa a la infraestructura verda, la intel·ligència artificial i big data, la gestió sostenible de l’aigua, temes de dades obertes, transparència i participació ciutadana. A la tarda va tenir lloc la sessió plenària, que és l’únic moment on tots els assistents es troben al mateix espai, a l’auditori, per assistir a les ponències que tenen a veure amb les darreres novetats de la filosofia “The Science of Where”.

El darrer dia de la conferència, és l’espai on les diferents empreses i administracions presenten les solucions que han treballat, a partir de les eines GIS, a les seves problemàtiques dins les àrees de medi ambient, transport, smart communities, aigua, dades, desenvolupament i ongs. A la sessió d’smart communities és on es va presentar el projecte del Geovisor – Ulls de la Ciutat per part de l’Ajuntament i de l’empresa que l’ha desenvolupat, Nexus Geographics.

Aquí deixem la presentació per si la vols veure:

 

21 respostes a «Conferència ESRI 2017: el GEOVISOR viatja a Madrid»

 1. M’ha semblat molt interessant. Segur que no ha estat fàcil la implantació, però no hi ha res com tenir les idees clares i un bon equip. Enhorabona!!

  1. Gràcies Pere! Tens raó que no ha estat fàcil, però ha valgut molt la pena l’esforç, tenim un programa del que n’estem molt orgulloses.

 2. Hola!:
  No tot ha d’ésser elogis, sense voler treure-us ni gota de mèrits, jo força crític amb tot a la vida, sempre però crítica constructiva (mai destructiva compte, perquè tot no és criticable encara que acostumem a fer-ho de vegades…) perquè les coses puguin arribar a millorar i apropar-nos a l’execelència, només vull dir-vos que quan s’informa a tothom de qüestions tècniques que pel general no tota la gent sabem de que ens parlen, no estaría de més que traduisiu els acrónims i els termes amb altres llengües per a millor enteniment dels qui no sabem idiomes, em refereixo per exemple a: The Science of Where, ESRI, GIS, IFEMA…també per començar amb lo del “Newslletter”, quan tenim termes en el nostre idioma que els poden tradüir perfectament…o quan se’ns parla “d’infraestructura verda”, “big data”, “temes de dades obertes”, que poden semblar a xinès…
  Salutacions i enhorabona!

  1. Hola Carlos!!!
   A veure si ara em sé explicar millor:
   ESRI és l’empresa propietària del programa (software) de GIS que fem servir a l’ajuntament.
   GIS és l’acrònim de Sistemes d’Informació Geogràfica, que en resum és el conjunt d’eines que permet el magatzem, la manipulació i l’anàlisi de dades espacials.
   ‘The science of where’ és la marca, l’eslògan amb el que l’empresa ESRI vol fusionar el mètode científic i la tegnologia GIS, amb la idea de donar importància a l’on passen les coses.
   IFEMA és la Institució Ferial de Madrid.
   Big data és tot un món, però m’atreveixo a explicar-ho així ràpidament com que és el que es coneix com a dades massives, dades que es generen a una velocitat tan gran, que no es poden processar amb les eines de dades que fins ara fem servir.
   Ens veiem divendres al curs i n’acabem de parlar.

 3. Hola,
  Parece una herramienta muy potente y que podrá servir a muchos departamentos.Creo que es un gran avance.

  Mi más sincera enhorabuena a todos los miembros integrantes e impulsores de esta creación.
  gracias
  un saludo

 4. Genial la feina de tot l’equip, enhorabona! En concret a la Maria que ha fet una molt bona presentació!

  El Geovisor fa molt bona pinta

  1. Gràcies Robert. La formació interna m’està donant moltes tables XD
   El Geovisor és una passada, a veure si aconseguim tenir més dades i serà d’escàndol!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.