Confina… què?

Des de l’inici de les mesures de restricció de la mobilitat personal, degudes a l’actual estat d’alarma sanitària, són algunes les persones que, tret dels casos excepcionals determinats pel Real Decret 463/2020, surten a la via pública amb les més ocurrents excuses per intentar burlar el control de les Forces i Cossos de Seguretat, encarregats de portar a terme la vigilància d’aquesta mobilitat.

Així, per exemple, ens podem trobar amb aquella senyora gran que, en ser detectada caminant pel barri de Camps Blancs i preguntada pels agents pel motiu de trobar-se fora de casa, va argumentar que havia sortit a comprar llimones, tot i que aquestes s’havien convertit, com per art de màgia, en un bon grapat d’espàrrecs acabats de recollir de la muntanya.

El jove en patinet que venia de comprar el pà i que pel camí havia perdut aquest, a més del tiquet.

Els tres ocupants d’un vehicle, detectat en control policial, que circulaven durants els primers dies de confinament sota la influència de begudes alcohòliques, incloent el seu conductor, tot i estar tancats tots els bars. Si Mahoma no va a a la muntanya, la muntanya vindrà a Mahoma, devien pensar.

Hem pogut veure persones llençant la seva bossa d’escombraries a Marianao, tot i residir al barri de Ciutat Cooperativa o passejant el gos pel polígon industrial, a gairebé un kilòmetre de distància del seu domicili.  Si existissin uns jocs olímpics canins, estem segurs que més d’un representant de la nostra ciutat ens  brindaria alguna medalla.

Joves i no tan joves que visiten els amics i parelles, desplaçant-se en bus, fins i tot entre diferents poblacions, etc.

No podem oblidar tampoc el jove que, aprofitant la nit, va sortir a comprar una llauna de refresc a les màquines de vending públiques, uns carrers més enllà,  per que tenia set o el senyor invident assegut en un banc, també durant el torn de nit, que vam trobar fumant un “piti” a la fresca per que simplement li venia de gust.

Òbviament, els amics d’allò aliè han trobat alguna complicació en el seu intent per robar a domicilis en trobar-se aquests ocupats, no així algun jove, el qual vam detenir, per accedir a l’interior d’algun vehicle estacionat al carrer i sostreure objectes i efectes del seu habitacle.

Com podem comprovar, algunes d’aquestes actituds van ser detectades durant els primers dies de confinament i van ser depurades mitjançant propostes de sanció que poden anar dels 600 als 30.000€.

Si us plau, siguem responsables per aconseguir frenar la cadena de contagis. Estem segurs que la.mesura de confinament està donant els seus fruits i aviat passarà a ser un malson.

Novament, moltes gràcies pel vostre compromís i paciència.

Molta força!!!

 

 

 

4 respostes a «Confina… què?»

 1. Hola Javi

  Te’n recordes qui va dir que l’última frontera no està a l’espai sinó a l’estupidesa humana?… igual va ser algu que treballava en torn de nit!

  Vigileu …

  Gràcies per la vostra feina!

  1. Quina raó tens, Juan Carlos!. Això no es tracta de jugar al gat i el ratolí dia a dia, sino de ser solidaris o no, de cuidar dels nostres o no, de tenir intenció de retornar a la normalitat o no…..en definitiva, d’anar guanyant batalla rere batalla fins a conquerir terreny a l’enemic però, com a totes les estúpides guerres, trobem soldats desertors, així que moltes
   gràcies a la immensa majoria de combatents per no defallir i de cuidar dels vostres des de casa.

   Ja queda menys!

 2. Hola Àlex,

  No tenim constància, ni en un sentit ni altre, que les propostes de denúncies siguin tramitades pel seu cobrament o no per part de l’Administració corresponent.
  El que, com a cos de policia local ens pertoca és, donar compliment a les mesures de confinament establertes pel Real Decret 463/20 i proposar per a denúncia totes aquelles actituds que no s’ajusten a les excepcions determinades en aquest.
  A partir d’aqui, les dades de les persones proposades per a denuncia, són introduïdes en aplicatiu informàtic policial i enviades a l’Administració receptora per a l’apertura dels corresponents expedients personals i cobrament o desestimació dels mateixos.
  Per tant, els agents de policia local limiten la seva funció a la detecció d’actituds no permeses, confecció d’actes de proposta de sanció per aquestes i enviament de les dades corresponents a una altra Administració.

  Gràcies per comentar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.