
Al post anterior En marxa els 7 projectes de La Salut de l’Organització. 2a edició, publicat l’1 d’octubre, ja n’hi vam presentar tres: CREAR UN ESPAI SALUDABLE, TALENTS i IMPLANTACIÓ DEL TELETREBALL.
I vam deixar per a un altre post explicar els 4 projectes que quedaven perquè no fos massa llarg l’article. Així assegurem que llegirem tots aquests treballs que ja estan en marxa a l’Ajuntament.
Parlem de cadascun dels projectes
Seguim en la línia encetada a la 1a part de l’article on els exposàvem. Les persones que hi participen ens han fet arribar una explicació sobre el projecte que han desenvolupat, i adjuntem la presentació que es va projectar a la sessió d’avaluació del final del treball.
Projecte: TREBALL PER PROJECTES (TXP)
Aquest Projecte s’ha elaborat per definir la metodologia Treball per Projectes a l’Organització. Forma part del projecte La Salut de l’Organització.
- Aportarà una forma de treballar més dinàmica i eficaç i eficient.
- Fomenta la innovació i l’aprenentatge constant i enriqueix l’organització.
- El benefici és una administració més moderna i compromesa amb el benestar de la ciutadania i dels seus treballadors i treballadores.
No portar-ho a terme serà una oportunitat perduda per la millora de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat.
Clica per veure’n la presentació: TreballxProjectesJuliol2018
Projecte: BIG DATA
Una de les característiques del nostre temps és que cada vegada més, disposem de dades, de gran quantitat de dades.
Hem d’aprendre a treballar-les i interpretar-les, per poder extreure informació de forma més automatitzada i que ens ajudarà a prendre decisions més ajustades a la realitat, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels ciutadans.
Clica per veure’n la presentació
Projecte: REACTIVAR “LA CUINA”
El Projecte de gestió del canvi impulsat ha estat: Reactivar “La Cuina” perquè tots els projectes que es desenvolupin a l’Ajuntament incorporin la visió sistèmica.
Entenem que La Cuina és un recurs útil per a l’organització i en particular per a les persones que han de gestionar projectes, i ens avalen els comentaris obtinguts de l’enquesta realitzada; que aporta un enriquiment dels projectes, un estalvi de petites reunions de posada en comú, i una implementació més ràpida per eliminació de reticències a posteriori, i que els costos de manteniment són únicament els per dedicació de recursos humans.
Per aquest motiu ens posem a disposició de la direcció per a la integració dins de la gestió de l’Ajuntament.
Clica per veure’n la presentació: LA CUINA
Projecte: PROJECTE MOAI
El projecte MOAI vol crear un model d’intercanvi d’informació en l’àmbit econòmic i patrimonial entre les àrees gestores i els serveis generals, basat en els principis de participació i benefici comú.
Amb la seva implantació es vol donar resposta:
- A les noves necessitats d’informació econòmiques que requereixen els centres gestors, de manera que aquesta informació sigui a temps real, així com eliminar duplicitats en les eines de seguiment i disminuir la dependència dels serveis generals per a obtenir-la.
- Als majors requeriments d’informació externa, afavorint els canals d’informació econòmica d’interès als ciutadans, a la direcció, als gestors i resta d’administracions.
El Projecte MOAI consta de diverses fases:
- La implantació d’un nou aplicatiu informàtic que possibiliti aquesta transformació (Sicalwin) (2015-2016).
- L’apropament d’aquest nou aplicatiu a les àrees gestores, i que sigui un instrument que els hi faciliti el seguiment i gestió del seu pressupost i patrimoni (Kakebo).
- L’elaboració d’un Manual d’ús que relacioni al mateix temps els usos de l’aplicació amb els tipus de procediments administratius a utilitzar, tot amb l’objectiu de sistematitzar la gestió econòmico-patrimonial.
- També possibilitarà l’anàlisi d’altres àmbits vinculats a la gestió pressupostària i comptable com és la comptabilitat de costos, gestió per projectes de la despesa lligada a subvencions, mòdul per expedients de subvencions concedides, entre d’altres.
Clica per veure’n la presentació: Projecte Moai