Conviure a 170 pulsacions per minut.

L'actualitat política s'ha infiltrat en l'àmbit personal. És com un monotema que ha pres moltes converses de família, amb els amics i, també, a la feina. Una matèria de conversa apassionada que condiciona la nostra pròpia fisiologia i ens posa a prova: quin és el nostre estil de diàleg sota pressió?... Ja estem treballant-hi per ajudar tothom a esbrinar-ho.

 

Combatre o fugir.

La programació neurolingüística ens ensenya que el llenguatge no verbal no només és la conseqüència sinò també la causa del nostre estat emocional.

Quan ens controlen les emocions ens domina l’amígdala i ens determina a la violència o a la inhibició. Però ni l’una ni l’altra són eleccions vàlides. Així només generarem temes tabú en relacions que començaran a debilitar-se sota el pes de la sospita i el recel.

 

Com mantenir converses crucials en pau.

Des de l’equip de Convivència i Mediació sentim la necessitat de contribuir a abordar aquest problema, que pot plantejar-se, ja ho hem dit, en el nostre espai laboral, afectant negativament la interacció entre companys i companyes.

 

Estem preparant uns tallers i aviat us n’informarem. De moment, us avancem una informació sobre com estem incorporant aquests fonaments a la nostra formació de mediadors/es naturals.

 

Mediar en plena escalada.

Aquí, una noia experimenta amb un embut la privació visual que provoca l’exaltació. Només veus una gran amenaça al final d’un túnel… Quina angúnia!

El passat 26 d’octubre vam dur a terme un taller sobre com mediar a 170 polsacions per minut adreçat als nois i les noies que exerceixen la mediació natural a l’Escola Joan Bardina.

 

Els continguts base van ser:

– Com i per què perdem l’autocontrol.

– Com mantenir-lo.

– Com exhibir-lo.

– Com interrompre una escalada.

– Com interposar-nos-hi.

– Com conduir a la calma una persona exaltada.

 

La metodologia va compaginar l’explicació docent amb la demostració, el rol playing i la petita discussió guiada, sobre la base de la programació neurolingüística, el coaching i la intel·ligència emocional.

 

Voleu saber-ne més?…

La mirada i el somriure són dos instruments crítics per a la conversa de pau.

Contacteu amb l’equip de Convivència i Mediació.

jccassou@santboi.cat

mediaciociutadana@santboi.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.