Dents de dragó, línies trencades, galons…?

La DGT està comprovant el resultat d'algunes noves marques viàries horitzontals per a la seva implementació en breu. Veiem que signifiquen.

Potser, si parlem de mobilitat, no us sonin de res aquests exemples de substantius amb el qual es defineixen algunes novetats que veurem en algunes zones del país si sortim, per exemple, de vacances aquest estiu i fem ús d’algunes vies de la xarxa estatal de carreteres.

La DGT, en el seu ànim per millorar la seguretat en la mobilitat de la seva xarxa viària, està comprovant el resultat que ofereixen algunes marques viàries horitzontals de nova creació.

Veiem algunes d’elles…

DENTS DE DRAGÓ: Així és com s’ha anomenat a les marques en forma de triangle de color blanc a banda i banda del carril pel qual circulem i que ens indica que estem pròxims a  l’entrada a una travessia i que haurem de reduir la velocitat. La il·lusió òptica que transmeten al conductor/a és que el carril és més estret i, per tant, la velocitat també haurà de ser més reduïda.

LÍNIES TRENCADES: Aquestes, pintades de color blanc, les podem trobar als marges de la carretera indicant la proximitat d’un pas de vianants o zona d’especial perill, fent que el conductor/a sigui avisat/ada des d’una considerable distància, prèvia a la ubicació del pas, i augmenti el seu nivell d’atenció en la secció de tram on les trobi. 

GALONS: Els galons, tot i que ja porten més d’una dècada entre nosaltres, recordem que els trobem ubicats en vies ràpides com autopistes i autovies. Indiquen la distància de seguretat recomanada que hem d’adoptar amb el vehicle que ens precedeix, la qual serà aquella que ens permeti veure, almenys, dos galons davant del nostre vehicle i tres en cas de vehicles de més de 3.500 kgs. La distància d’ubicació entre galons dependrà de la velocitat màxima permesa en cada via.

Tant les dents de dragó com les línies trencades es troben en fase de prova i experimentació a la província de Burgos i, segons resultat mostrat , seran implementats a la resta de la xarxa viària de l’estat.

Bon estiu i bona ruta!!

 

Una resposta a «Dents de dragó, línies trencades, galons…?»

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.