Desigualtats a l’esport femení. Sant Boi, “100% FEMINISTA”

La nostra ciutat és un dels municipis de la comarca que exerciran de subseu del 5è Congrés de les Dones del Baix Llobregat, que se celebrarà els dies 26 i 27 d’octubre a Castelldefels, deixant palès el seu compromís de continuar treballant de manera transversal en favor de l’equitat de gènere i l’apoderament de les dones.

En tant que subseu del congrés, el dimecres 13 de juny, a les 19h, tindrà lloc als Cinemes Can Castellet l’activitat “Desigualtats a l’esport femení“, una taula de diàleg on les esportistes Anna Puig, Roser Jonàs i Astrid Fina, i la periodista esportiva Mireia Vicente, participaran amb l’aportació del seu punt de vista i de la seva experiència personal.

 

L’acte, que comptarà amb la presentació institucional de l’alcaldessa, té com a objectiu posar de manifest la situació de discriminació de gènere que existeix a l’esport, com un reflex de la societat en la que vivim, fomentant el debat crític i la participació de les dones en l’eradicació d’aquestes desigualtats.

 

L’aforament és limitat i cal fer la inscripció prèvia a través del formulari  que trobarem a www.igualtatsantboi.cat

#PerUnaVeuMesForta (Vídeo de presentació de l’acte de 0:35′ de durada)

5È CONGRÉS DE LES DONES DEL BAIX LLOBREGAT

Recentment s’han commemorat els 40 anys de feminismes al Baix Llobregat, una comarca on el moviment feminista té una important i llarga trajectòria, que a dia d’avui continua deixant la seva empremta a pobles i ciutats.

Des de la celebració, ara fa 16 anys, del 1r Congrés de les Dones del Baix Llobregat a Sant Boi, la nostra comarca ha demostrat el seu compromís amb la desigualtat construïda a partir del gènere, treballant des de tots els àmbits per assolir la plena igualtat de les dones. El lema “100% feminista”, és el segell d’identitat de les polítiques d’igualtat i del moviment de dones de la comarca.

El 5è Congrés de les Dones del Baix Llobregat arriba en un moment en que el feminisme està més viu que mai, i en el que hi ha una sensibilització del món polític, social i econòmic cap a l’eradicació de les desigualtats de gènere i cap a l’assoliment real de la plena ciutadania de les dones.

 

Des de l’abril fins al setembre, els pobles i ciutats del Baix Llobregat s’ompliran d’activitats pre-congressuals, que esdevindran espais de participació, debat i reflexió entorn a diferents eixos temàtics.

Els objectius són:

  • Impulsar i donar visibilitat a les reivindicacions feministes.
  • Situar el debat feminista a l’actualitat, recordant els principis fonamentals i projectant-los en la situació actual.
  • Fomentar el debat crític i la participació de les dones en l’eradicació de les desigualtats de gènere.
  • Fomentar la presència i participació de les dones en els espais de presa de decisió en l’àmbit polític, econòmic, social i cultural.
  • Donar visibilitat a les veus femenines i fomentar el treball en xarxa, tot construint noves complicitats entre els agents socials, econòmics i politics.
  • Difondre i fomentar l’intercanvi d’iniciatives municipals pel foment de la igualtat de gènere.

Cal destacar que les conclusions del Congrés definiran les línies estratègiques de les polítiques públiques a la comarca durant els propers anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.