Dia Mundial de la Lluita contra la SIDA

Avui 1 de desembre commemorem el Dia Mundial de la Sida arreu del mónL’objectiu d’aquesta efemèride és donar suport a les persones que viuen amb el VIH i recordar les que han mort per malalties relacionades amb la SIDA. No podem, però, perdre de vista que hem de continuar lluitant contra la pandèmia del VIH.

Ara fa quaranta anys es va diagnosticar el primer cas de SIDA a Catalunya. I en l’actualitat hi ha unes 33.000 persones que viuen amb el VIH i un 9% estan sense diagnosticar. A continuació us compartim dos enllaços amb informació de gran interès sobre la lluita contra la sida a Catalunya:

Espai web del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya:

Programa de prevenció, control i atenció al VIH, les ITS i les HV – PCAVIHV:

Tenim clar que per vèncer la pandèmia de la SIDA, s’ha de treballar des dels principis elementals d’equitat, solidaritat, accés al sistema sanitari i implicació per part de la societat.

I tal i com afirma ONU SIDA això és possible si lluitem contra les desigualtats socials, sanitàries i d’accés als recursos, que són els principals obstacles en la prevenció de noves infeccions, per a la detecció precoç i l’accés ràpid als tractaments. En aquest Dia Mundial de la Sida, ONUSIDA posa en relleu la necessitat urgent d’acabar amb les desigualtats que impulsen la SIDA i altres pandèmies a tot el món. Sense una acció audaç contra les desigualtats, el món corre el risc de no assolir els objectius d’acabar amb la SIDA per a l’any 2030, així com de patir una prolongada pandèmia de la COVID-19 i una crisi social i econòmica cada cop més grans.

Si volem posar fi a la SIDA per al 2030, cal acabar urgentment amb les desigualtats econòmiques, socials, culturals i legals. Per això aquest any el lema d’ONU SIDA és: “Posar fi a les desigualtats. Posar fi a la SIDA. Posar fi a les pandèmies”.

A continuació trobareu informació detallada d’ONU SIDA per a aquest dia 1 de desembre de 2021:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.