Dia Mundial del Càncer de Mama – CMM: + INVESTIGACIÓN para + VIDA

Amb el lema "SI AVUI M'HA TOCAT A MI, QUE ALMENYS SIGUI PERQUÈ DEMÀ NO ET TOQUI A TU”, un grup de dones afectades de càncer de mama metastàsic pretenen buscar més finançament per a un projecte que investiga els gens implicats en el càncer de mama metastàsic que es duu a terme a l’Hospital Vall d’Hebron.

 

La Roser Ros, del Departament de Salut Comunitària i Benestar ens demana que mirem aquest Vídeo: i, ens anima a fer un donatiu!

 

 

Importància de la recerca:

Gràcies a la recerca i als avenços científics, el càncer de mama en l’actualitat té cura en aproximadament un 80% dels casos.

Això significa que 8 de cada 10 dones diagnosticades amb càncer de mama es curen, però i les altres 2?
Per a elles encara no hi ha fàrmacs que els permetin la curació
, perquè el seu càncer s’ha disseminat a altres òrgans.

Cada any es diagnostiquen a Espanya més de 27.000 casos de càncer de mama. D’aquests, el 6% presenta malaltia metastàsica en el diagnòstic i un altre 20%, inicialment diagnosticat en estadi primerenc, desenvoluparà metàstasi.

El càncer de mama metastàsic, dit també Estadi IV, es dóna quan el tumor arriba a altres òrgans: fetge, pulmó, ossos i cervell són els més afectats. Les metàstasis són tractables, però a dia d’avui segueixen sent incurables.

Quan el càncer de mama es dissemina a altres òrgans, fan falta molts tractaments per controlar la malaltia. El tractament de càncer de mama metastàsic és per a tota la vida.

Fa 20 anys 8 de cada 10 dones diagnosticades amb càncer de mama metastàsic no arribava als 5 anys de supervivència. Avui, gràcies als nous tractaments, 4 de cada 10 pacients superen els 5 anys. I demà? Si seguim amb la investigació es podrien superar aquests 5 anys.

 

El 30% de les dones diagnosticades amb càncer de mama metastàsic són menors de 45 anys. Amb els fàrmacs actuals la mitjana de supervivència és de 4 anys. Amb els fàrmacs actuals moltes d’elles no compliran els 50 anys.

De càncer de mama no es mor. De càncer metastàsic, SÍ.

Necessitem nous tractaments per seguir vivint. Més RECERCA per a més VIDA.

Visita el seu blog.

Aquest és l’equip d’investigació:

–          Investigadora principal: Dra. Saura
–          Investigadores col·laboradores: Dra. Belletm i Dra. Oliveira
–          Project Manager (infermera): Sra. Suñol

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.