Divendres, activitats als Jardins de Can Castells, amb motiu de la commemoració del Dia per a l’Alliberament lèsbic, gai, bisexual, trans i intersexual

El divendres 29 de juny, als Jardins de Can Castells, s'organitzen activitats amb motiu de la commemoració del Dia per a l'Alliberament lèsbic, gai, bisexual, trans i intersexual. Ja tenim disponible el programa i a més, l'artista convidat que ja està confirmat és el grup Glitch Gyals, que surten a Factor X!

El 28 de juny, és el dia per a l’Alliberament de Lesbianes, Gais, Homes i Dones Transsexuals i Bisexuals.

Aquest dia es commemoren els fets esdevinguts el 28 de juny de 1969 a Nova York, quan la comunitat LGTBI va sortir al carrer per manifestar-se i rebutjar una batuda policial al bar gai de Stonewall, que va acabar amb detencions i ferits greus.

Va ser la primera vegada que el col·lectiu LGTBI es rebel·lava de forma contundent contra les batudes i la situació de repressió institucional i social que es vivia.
Milers de persones LGTB van sortir al carrer per donar suport a les persones agredides, en una manifestació solidària que va ser l’origen del naixement del Gay Liberaton Front.

Aquests fets van propiciar que s’escollís aquest dia per commemorar, reivindicar i reconèixer tant la diversitat en l’orientació afectiva i sexual com en la identitat i expressió de gènere.

I annexem el programa de les activitats preparades, i recordem que el grup Glitch Gyals, que surten a Factor X, és l’artista convidat que hi ha al programa.

També hi podem accedir a través d’aquest enllaç.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.