Dos companys de l’Ajuntament participen a la 30a edició de Marathon des Sables (MDS)

Juanlu de 42 anys i Marc de 33, dos agents de la Policia Local que han finalitzat la prestigiosa carrera de 250 km durant 6 etapes pel Sàhara marroquí. "Arribar i acabar la MDS és com guanyar la Champions". A més aquesta carrera té un vessant solidari, ja que part de la inscripció, que està al voltant dels 3.000 €, es destina a finançar projectes solidaris a la zona on s'organitza la prova. Concretament 200 nens reben formació acadèmica i un grup de dones són alfabetitzades i sensibilitzades en diferents temes com la higiene, la salut, la nutrició, etc.

La Marathon Des Sables és el cim de la anomenades carreres d’ultratrail, proves que poden durar més d’un dia i que superen els 42 km d’una marató, la peculiaritat de MDS és que tot l’equipament i el menjar s’ha de portar a sobre durant tota la prova, l’organització només et facilita l’aigua i l’allotjament en una haima.

Juanlu: És una experiència inoblidable, de superació personal i d’autosuficiència però també molt cara i que no està a l’abast de tothom, hem fet molts sacrificis per tal de poder participar.

Marc: Arribar a MDS no és una decisió espontània, és fruit d’una trajectòria.

DCIM101GOPRO

Juanlu: En el meu cas tot va ocórrer l’any 2003, a Barcelona es realitzava els Jocs Mundials de Policies i Bombers, un company em va apuntar a una triatló olimpica (1.500 metres nedant, 40 km en bicicleta i 10 km corrent) i em va deixar una bici una mica rovellada, sense experiència prèvia vaig començar a entrenar una mica i al final vaig acabar la prova. Això va ser el germen d’un amor a posar el cos i la ment al límit participant fins en 15 ocasions en un Ironman (prova que consisteix en 3.800 nedant en aigües obertes, 180 km en bicicleta i 1 marató), casi ná!!

També he participat en diverses carreres  e muntanya, i a la Titan Desert 2011 prova de 600 km en bicicleta pel desert del Marroc hi vaig participar amb els companys Jordi i Josep.

Totes aquestes proves requereixen d’un entrenament quasi diari i això s’ha de compaginar amb la família, quan ha estat possible he entrat en meta amb els meus dos fills, intentant inculcar en ells la cultura de l’esforç per tal d’aconseguir els seus desigs.

Marc: Quan era més jove, era aficionat al futbol de carrer, però un dels meus amics havia participat a la MDS i l’explicació de la seva experiència, van marcar el meu futur esportiu. Ja he participat a 5 Ironman. La MDS és la carrera que tot corredor vol fer.
Aquesta prova no es pot entrenar, és una prova de resistència màxima, sobretot a nivell mental, si no pots dominar la teva ment estàs perdut.

Juanlu i Marc: La carrera es va realitzar del 3 al 13 d’abril, quatre etapes d’entre 30 i 42 km i dues seguides de 92 km cadascuna, la convivència amb altres persones a la haima la fa diferent, augmenta el companyerisme per suportar unes condicions molt dures al desert, tant de sorra com rocallós i al final d’etapa poder compartir l’experiència i alguna cosa de menjar. Són en aquests moments quan es valora un fuet o un tros de pernil i el seus sabors s’amplifiquen. Aquest es un bé escàs, donat que tots els participants hem de preveure la nostra ingesta durant els diferents dies, portar-la de casa i transportar-la durant les etapes.

Malgrat tots els inconvenients d’aquest tipus de carrera, ferides als peus, esgotament, manca de son i de menjar i moments de debilitat mental tot queda superat per la vivència d’aquesta experiència que costarà molt d’oblidar i amb els records posteriors de la convivència i el cel nocturn i estel·lat del desert.

I sobre tot per la injecció d’autoestima i de creixement personal que comporta finalitzar una prova d’unes característiques tan dures.

Ara estan pensant en tornar a fer una cosa semblant però en aquest cas a la selva de Costa Rica.
La meva col·laboració personal serà regalar-los una guardiola a cadascú per tal ajudar-los… algú s’apunta a ajudar-los a omplir-les?
Gràcies per explicar-me la vostra experiència, sapigueu que heu inaugurat la secció d’entrevistes de l’Ajuntagent! 2.0.

http://www.marathondessables.com/fr/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.