El Fòrum #17 is coming

La sisena edició del Fòrum d'alumnes per la convivència ja està a boxes. El 16 de maig de 2017, a partir de les 9.00 hores, el potent motor de combustió de 250 alumnes d'Educació Secundària bramarà a les parets de la sala principal de Can Massallera en una explosió lúdico-educativa contra el bullying. El Fòrum Team està en plena efervescència!...

 

L’autèntic fenomen de masses de la Secundària en educació en valors.

12 centres i 250 activistes (alumnat voluntari, format per membres del programa de mediació natural de cada Institut i matriculats en assignatures optatives com “Educació per la pau”): Rubió i Ors. Rafael Casanova. Marianao. Pedagogium Cos. Llor. Camps Blancs. Salesians. Sant Josep. Joan Bardina. Centre Obert l’Eixida. Centre Obert Don Bosco. I el PTT Sant Boi… Amb tota la població de secundària de la ciutat, pràcticament, implicada, El Fòrum s’ha consolidat, en el terreny dels valors, com el més genuí fenomen educatiu de masses del municipi.

 

La metodologia del trampolí cerebral.

El Fòrum treballa d’aquesta manera… Cada grup classe rep la visita dels facilitadors o “brainboosters”, impulsors de cervells. A partir de l’exposició d’un mapa conceptual, durant 4 sessions, cada aula genera la seva pròpia xarxa d’idees força sobre la causa justa abordada (durant aquest curs, la lluita contra l’assetjament escolar). Les discussions guiades fan aflorar-hi els centres focals de l’interès d’aquell grup concret (enguany hi han emergit temes com el rol del professorat, la força del grup, la gestió de la ràbia… entre d’altres); qüestions que, en el dia del Fòrum -aquest cop, el 16 de maig, de 9 a 13 hores, recordem-ho- seran objecte de dramatització analítica a Can Massallera.

 

Una peça en el tauler dels valors.

Tot i tenir el motor més potent del tauler de l’educació en valors, El Fòrum no hi circula sol. L’acompanyen i enriqueixen, cada curs, La Mostra (mostra local de cinema i convivència, on l’alumnat de Secundària traspua amb una elaboració audiovisual el seu enfoc d’una causa justa, enguany “els drets humans”) i El Teatrefòrum (on El Fòrum i l’art convergeixen en una sessió més minoritària, enfocada a activistes contra el bullying que exprimiran la performance de l’Aula Oberta de Teatre Social reflexivament). A més, curs rera curs, el professorat troba el seu espai natural de coordinació i debat, en aquest mateix ordre de l’educació en valors, en El Seminari (aplec mensual on, durant aquest curs, s’hi han encarat aspectes molt diferenciats de l’assetjament escolar: la intervenció restaurativa, el ciberbullying, la mirada jurídica i policial, etc., amb ponents experts en cada matèria abordada).

 

Ordenant la complexitat en el calendari.

El Fòrum: 16 de maig de 2017, entre les 9,00 i les 13,00 hores a Can Massallera. Presidirà l’Alcaldessa, Lluïsa Moret, amb la presència de la Tinenta d’Alcaldia de Ciutat Educadora, Alba Martínez, i la Directora de l’Àrea d’Educació, Convivencia i Solidaritat, Anna Falguera.

La Mostra: 31 de maig de 2017, a partir de les 18 al Parc Sanitari de Sant Joan de Déu.

El Teatrefòrum: pendent de confirmar.

 

Us hi convidem de tot cor!

 

Per a qualsevol informació addicional, podeu contactar amb el Xesco Montañez o el Juan Carlos Cassou.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.