El mòbil, passatger incòmode!

La Direcció General de Trànsit establirà en breu noves mesures modificatives sobre l'ús del mòbil durant la conducció, cascs i sistemes de retencio infantil. T'expliquem quines...

Amb l’arribada del 2019, la DGT ha projectat una sèrie de mesures modificatives del seu Reglament General de Circulació, encaminades a disminuir la sinistralitat vinculada amb la utilització del telèfon mòbil, el cinturó de seguretat, casc i sistemes de retenció infantil en la conducció.

Segons registres estadístics, des de fa un temps, les distraccions al volant ja són una de les primeres causes d’accident, per sobre fins i tot de la conducció sota influència de begudes alcohòliques o la velocitat inadequada.

Actualment, la més comú de les distraccions al volant té com a protagonista el telèfon mòbil, bé per la seva utilització en l’enviament de missatges instantanis o bé per mantenir una conversa mentre conduïm amb el mòbil a la mà.

Fins ara, aquesta infracció anava acompanyada de la detracció de tres (3) punts del permís de conducir i 200€ de multa per passar, un cop sigui aprovat el tràmit i publicat pròximament, a considerar-se una infracció molt greu amb detracció de sis (6) punts del permís de conduir i 200€ de multa, és a dir, justament el doble de punts de detracció.

Amb aquesta mesura, la DGT pretén conscienciar els conductors i conductores que, tot i conèixer la normativa referent a l’us indegut del mòbil durant la conducció, segueixen utilitzant el mateix sense cap dispositiu de mans lliures o similar i treure’ls de la circulació en benefici d’ells mateixos i de la resta d’usuaris de la via.

En un alt percentatge de la sinistralitat actual, trobem que, sovint, un nombre important dels accidents tenen lloc durant curts desplaçaments; de casa a la feina i/o viceversa, en destinació vacacional, de camí a l’escola, etc., per la qual cosa, l’Equip d’Educadors de la vostra Policia Local, us recomana fermament activar el modus “avió” mentre conduïu en els vostres desplaçaments, en evitació de distraccions per l’arribada de notificacions al vostre smartphone.

D’altra banda, la DGT també ha disposat que les infraccions consistents en l’ús incorrecte o la no utilització obligatòria del casc o dels sistemes de retenció infantil aniran acompanyadas de la detracció de 4 punts del permís de conduir quan abans de la modificació era de 3

Atenció, prudència i solidaritat seran tres dels nostres millors passatgers de ruta, teniu-los en consideració i… bon viatge!.

Gràcies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.