El nostre web ha rebut el Segell Infoparticip@ a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local per quart any consecutiu

Aquesta distinció reconeix la qualitat i la transparència del nostre web i l'atorga anualment el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) com a reconeixement a les bones pràctiques.

 

El Segell Infoparticipa és la certificació que atorga el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) com a reconeixement a les bones pràctiques dels webs de les administracions públiques locals, ajuntaments, consells comarcals i, per primer cop, diputacions. Els resultats es publiquen al Mapa Infoparticip@.

L’Ajuntament de Sant Boi, amb una puntuació del 96,15%, és un dels 17 municipis catalans de més de 50.000 habitants que han obtingut el segell.

El regidor de Projectes Europeus, Transparència i Joventut de l’Ajuntament, Marc Aguilà, sempre diu: “que la política de Transparència ha vingut per quedar-se”.
Aquest és el primer pas. Cada any, a principis tenim el Segell Infoparticipa. Cap al maig passarem el qüestionari de l’ITA (Índice de Transparencia de los Ayuntamientos), i així continuem treballant tota la Casa per al Portal de la Transparència, i que sigui el més complet possible.

A qui s’atorga?

El nombre d’indicadors s’adapta als paràmetres de la Llei de Transparència i accés a la informació pública i bon govern, que va entrar en vigor a Catalunya l’1 de gener de 2016.
A partir dels 52 indicadors establerts (partint de la mateixa Llei de Transparència), s’atorga el Segell Infoparticipa a les poblacions que obtenen més indicadors positius en funció de la seva població (per exemple: en el cas de les localitats amb més de 50.000 habitants, s’exigeix un 95% d’indicadors positius i, en el cas dels municipis amb menys de 1.000 habitants, s’atorga a partir del 75%).

Els guardons d’aquesta edició del Segell Infoparticipa 2016 es van lliurar el 19 d’abril a la Sala d’Actes del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona. El regidor de Projectes Europeus, Transparència i Joventut de l’Ajuntament, va recollir personalment la nostra distinció.

Clica per llegir la nota de premsa publicada al web.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.


*