El nostre web ha rebut el Segell Infoparticip@ a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local per quart any consecutiu

Aquesta distinció reconeix la qualitat i la transparència del nostre web i l'atorga anualment el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) com a reconeixement a les bones pràctiques.

 

El Segell Infoparticipa és la certificació que atorga el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) com a reconeixement a les bones pràctiques dels webs de les administracions públiques locals, ajuntaments, consells comarcals i, per primer cop, diputacions. Els resultats es publiquen al Mapa Infoparticip@.

L’Ajuntament de Sant Boi, amb una puntuació del 96,15%, és un dels 17 municipis catalans de més de 50.000 habitants que han obtingut el segell.

El regidor de Projectes Europeus, Transparència i Joventut de l’Ajuntament, Marc Aguilà, sempre diu: “que la política de Transparència ha vingut per quedar-se”.
Aquest és el primer pas. Cada any, a principis tenim el Segell Infoparticipa. Cap al maig passarem el qüestionari de l’ITA (Índice de Transparencia de los Ayuntamientos), i així continuem treballant tota la Casa per al Portal de la Transparència, i que sigui el més complet possible.

A qui s’atorga?

El nombre d’indicadors s’adapta als paràmetres de la Llei de Transparència i accés a la informació pública i bon govern, que va entrar en vigor a Catalunya l’1 de gener de 2016.
A partir dels 52 indicadors establerts (partint de la mateixa Llei de Transparència), s’atorga el Segell Infoparticipa a les poblacions que obtenen més indicadors positius en funció de la seva població (per exemple: en el cas de les localitats amb més de 50.000 habitants, s’exigeix un 95% d’indicadors positius i, en el cas dels municipis amb menys de 1.000 habitants, s’atorga a partir del 75%).

Els guardons d’aquesta edició del Segell Infoparticipa 2016 es van lliurar el 19 d’abril a la Sala d’Actes del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona. El regidor de Projectes Europeus, Transparència i Joventut de l’Ajuntament, va recollir personalment la nostra distinció.

Clica per llegir la nota de premsa publicada al web.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.