Els educadors policials formem part de l’E.L.R.R.C.

La recent creació de l’Equip Local de Resolució Restaurativa de Conflictes esdevindrà, a partir d’ara, una més que valuosa eina de formació, supervisió, recolçament i facilitació de dinàmiques per als centres escolars, en cas de conflicte a les aules.

Els educadors policials formem part d’aquest Equip, el qual intervindrà, bé a requeriment dels centres escolars per detecció d’algún episodi de conflicte entre escolars o amb una periodicitat establerta prèviament programada amb els primers.

L’Equip Local de Resolució Restaurativa de Conflictes està conformat per personal del Departament d’Educació, per l’Equip de Convivència i Mediació, la Unitat de Proximitat de Mossos d’Esquadra i els educadors de la Policia Local.

Serà l’Equip de Convivència i Mediació qui canalitzarà totes les informacions rebudes relatives a conflictes dins l’àmbit escolar per tal que l’E.L.R.R.C les pugui examinar i avaluar, dissenyant d’aquesta manera, un pla  d’actuació eficient a cada cas.

Aquestes intervencions podran adoptar diverses formes, segons el cas a afrontar, (xerrades informatives a pares/mares sobre gestió de conflictes i prevenció dels mateixos, creació de cercles restauratius de prevenció i resposta a les aules, etc.)

Esperem que des del nou Equip Local de Resolució Restaurativa de Conflictes puguem donar en tot moment una adequada i eficient resposta als casos que se´ns presentin, tot desitjant que aquests no siguin, en cap cas, nombrosos a la nostra població.

Seguim…

3 respostes a «Els educadors policials formem part de l’E.L.R.R.C.»

  1. L’equip de Convivencia està encantat de poder comptar amb vosaltres, per la vostra proximitat i expertesa!!!… Áixò és un regal de Reis anticipat… I encara quedarà més encantada la comunitat educativa, en veure com la resposta restaurativa als conflictes escolars queda definitivament reforçada amb el concurs d’agents de tanta autoritat…

    Ah… Aviat se’ns sumaran els mossos d’esquadra de Relacions Comunitàries.

    Gràcies, Javi i Esteve… Vicenç i Xavi.

  2. Sant Boi és un dels municipis pioners de Catalunya tant en matèria de Policia de Proximitat com de Convivencia i Mediació Comunitària. Durant 15 anys, totes dues esferes de l’Ajuntament s’han anat trobant en moltes situacions. Ara formarem un equip compacte permanent davant dels conflictes escolars, en especial el “bullying”: l’equip de resolució restaurativa, idea que aviat compartiran amb la comunitat educativa. A més, comptarem també amb el reforç especialitzat dels mossos d’esquadra de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat. Estem d’enhorabona… 🙂

  3. Gràcies a vosaltres per pensar que aquest Equip d’Educadors policials podem donar resposta conjunta als conflictes generats als centres on desenvolupem les nostres activitats a diari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.