Entrevistem la Maria Àngels González, de la Unitat d’Anàlisi i Desenvolupament

La Maria Àngels González Morales, és la companya que fa l'administració de la Unitat d'Anàlisi i Desenvolupament del Servei de Recursos Humans. Treballa a l'Ajuntament des del març de 2008. Sempre ha estat en el mateix lloc, sempre ha fet la mateixa feina, i n'és una virtuosa: és una noia amable, discreta, no se la sent gaire... i s'encarrega que tota la feinada que hi ha al darrera de la formació programada perquè estigui ben lligada: peticions d'assistència, assistents, llocs, espais, professorat, controls, substitucions, canvis, materials, etc. Amb aquesta entrevista la coneixerem una mica més. Ah!, que sapigueu, que sembla una noieta, però enganya, perquè es veu que és com el seu avi que diu que té 84 anys i n'aparenta bastants menys.

 

Comencem l’entrevista parlant de la formació, que és l’àmbit de treball de la M. Àngels on la tractem tothom.

 

Quanta gent hem assistit als cursos d’aquest Pla?

Hem assistit 575 persones des del segon semestre de 2013 fins a finals de 2015.

 

Quantes sessions de formació s’han realitzat?

Hem fet 90 cursos. Sempre parlant de formació interna, entre la formació impartida un 22% s’ha fet amb formadors interns. És a dir, companys i companyes que han compartit els seus coneixements i les seves habilitats amb la resta de la gent que treballa a l’Ajuntament. La resta, el 78%, han estat impartits per persones expertes que s’hi dediquen.

 

En nombres absoluts?

Hem fet 248 accions formatives en aquest mateix període, que són un total de 1.438 hores.

 

Quantes persones han impartit sessions de formació? I de conferències?

Hem tingut un total de 56 formadors, dels quals 18 han sigut formadors interns.

I hem realitzat un total de 6 conferències, amb 4 ponents diferents.

 

A quanta formació externa hem assistit?

L’any 2015 hem tramitat un total de 233 accions formatives externes, 8 ajuts per a estudis de català i 7 ajuts per a estudis universitaris.

 

Les valoracions que hem fet d’aquestes activitats, com han anat?

La mitjana de la valoració dels cursos ha estat un 8,1!!! i la dels formadors, curiosament, tant per als formadors interns com externs, ha estat també un 8,1.

 

Fas alguna feina més que aquesta que estem explicant ara?

És clar que sí. Relacionat amb Formació també gestiono els cursos, màsters i formació en llengua catalana que fan els treballadors fora de l’Ajuntament.

A més, participo en els temes de Selecció. Des de la planificació, sóc secretària de molts tribunals de selecció, faig la convocatòria dels tribunals, les publicacions, etc.

També, hi ha gent que em coneix per les petites despeses i pels talons de benzina.

 

Això existeix?

Si, per als conserges, aquest cotxe petitet que fan servir per fer gestions fora i la benzina es paga amb talons. I ara també el faran servir la gent d’Informàtica, per als desplaçaments entre edificis.

 

Quina anècdota vols compartir?

La més típica: convoques a la gent a una hora i en un lloc, respecten l’hora i es presenten a un altre lloc. I mira, si és formació… te la perds, però si és un procés de selecció, un examen, ja és més problemàtic… Això és el que més sovint ens trobem.

Després també és habitual que hi hagi molts canvis de data en les sessions formatives, i depèn del curs pot ser més complicat ajustar-ho com quan és un curs amb ordinadors. Alguna vegada, s’han canviat tant, que és una mica un caos, perquè és un curs que té quatre sessions, i en tres només s’apunten 10 persones i en una s’apunten 25, i clar, hem d’intentar que sigui més homogeni.

I l’altra curiosa és quan la gent truca per saber qui hi ha apuntat en una sessió perquè vol anar amb tal o qual, o a l’inrevés, vol evitar clarament a algú. (Somriu!)

 

T’agrada aquesta feina que fas?

Si, m’agrada perquè no és una feina rutinària, sempre fas coses diferents. Que té una part de gestió i una part de tractar amb els companys i ja m’agrada veure gent!

I quan veus les valoracions i que la gent està contenta amb el que fem, és molt gratificant. Normalment la gent és molt agraïda, quan els canvies una sessió, o coses així, són molt amables. I si a sobre de tot això ens donen premis a fora pel que fem, llavors és la hòstia!

 

Alguna cosa que ens vulguis dir…

Volia destacar que tot això és possible gràcies al bon ambient que tenim a la nostra Unitat, així que aprofito per agrair als meus companys, Elsa, Robert i Sílvia, els petits detalls del dia a dia que fan que sigui més fàcil fer la feina ben feta.

 

Espai de treball de la M Angels

 

Maria Àngels González

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.