Espais lliures de deixalles Covid.

Ara que les mascaretes s’han convertit en peça de protecció sanitària obligatòria i encara ho seran per un temps, si us plau, fem un ús responsable.

Les dures condicions del confinament durant l’estat d’alarma han provocat que moltes persones, un cop alleugerides les diferents fases, hagin adoptat hàbits saludables com la iniciació en l’esport i l’exercici físic.

Amb l’arribada del bon temps, els nostres carrers i places s’han omplert de vida i activitat, també les nostres muntanyes i camins forestals, on trobem molt sovint, elements que no haurien de ser allà per no formar part de l’ecosistema de la zona.

Ens referim a l’abandonament voluntari de mascaretes ja utilitzades, no només a la via pública sinó, i el que és més preocupant, al medi forestal, esdevenint així un autèntic impacte mediambiental i agressió a l’ecosistema de les zones on queden abandonades.

           NO SÓN BIODEGRADABLES NI RECICLABLES

Recordem que les mascaretes higiènico-sanitàries no son biodegradables i, per tant, no es processen correctament. Tampoc no són reciclables, almenys a Espanya, i la proliferació d’aquestes i altres deixalles està provocant ja embussos del clavegueram, sobretot en dies de fortes plujes, i en conseqüència, inundacions en zones baixes.

Si us plau, siguem responsables i dipositem les mascaretes i elements de protecció Covid al contenidor de la resta o, en absència d’aquest, a qualsevol paperera.

No deixem rastre del nostre pas per la muntanya i segur que la natura ens ho agrairà en forma d’espais saludables i lliures de deixalles.

Cuideu-vos, cuidem-nos!

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.