Estrenem Portal de Dades Obertes!!

El proper dissabte, dia 5 de maig, és l’Open Data Day, el Dia Internacional de les Dades Obertes, i coincidint amb aquesta efemèride estrenem Portal de Dades Obertes de l’Ajuntament.

Les dades obertes són dades que una organització posa a disposició de la ciutadania i poden ser reutilitzades i distribuïdes lliurament per qualsevol persona o organització, de manera gratuïta i accedint de forma manual o automatitzada, amb l’objectiu de fomentar el coneixement col·lectiu i treure-li el màxim de valor (social o econòmic) a les dades.

En el nostre Portal de Dades Obertes, actualment tenim publicats 23 conjunts de dades (datasets) amb la idea d’anar ampliant paulatinament aquest catàleg. Hi trobarem dades molt diverses com el carrerer, de planejament, de parcel·les, d’escoles bressol, la RLT o el cens d’animals, entre d’altres.
Totes les dades publicades s’actualitzen de manera automàtica per garantir la màxima qualitat de les dades publicades.

Els datasets són dades en forma de taula amb l’objectiu de ser reutilitzades, però per a què sigui comprensible i pugui inspirar a les persones o organitzacions reutilitzadores, hem preparat dues visualitzacions que podem consultar a l’apartat Apps:
• Habitatges segons cadastre: on es pot visualitzar d’una manera molt fàcil com ha anat evolucionant la ciutat des del punt de vista d’edificacions
• Carrerer segons gènere: on es pot visualitzar el pes dels noms de dones en els carrers de la ciutat

A més el Portal incorpora algunes eines per filtrar i cercar dins d’un dataset sense necessitat de baixar-te’l.

Esperem que aquesta eina també sigui d’utilitat entre les persones que treballem a l’Ajuntament i si algun departament té interès que es publiquin dades seves, podem adreçar les nostres demandes a dadesobertes@santboi.cat.

 

Si volem més informació sobre l’Open Data Day podem consultar https://opendataday.org/

Una resposta a «Estrenem Portal de Dades Obertes!!»

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.