Excepcionals!

Aquest espai l’hem anomenat així per dues raons, la primera perquè fa al·lusió als moments que estem vivint que són excepcionals, mai viscuts per nosaltres i perquè també esperem que siguin una excepció, que ben aviat puguem tornar a la normalitat amb salut, alegria, relació interpersonal i proximitat.

La segona raó i la més important en aquest article, perquè les persones, tant a nivell individual, com col·lectiu i institucional estem sent excepcionals. Estem fent el que les autoritats ens demanen, que és renunciar a la nostra llibertat personal, pel bé de la comunitat i nostre. Ens protegim per protegir l’altre. #JoEmQuedoACasa

I especialment es refereix als serveis essencials de la nostra organització com de les altres institucions que estan fent un esforç ingent per contenir la pandèmia. Parlem dels Serveis Socials, de Seguretat Pública, de Salut Pública, del Servei de Neteja, d’Igualtat, del Servei de Recursos Humans, de Protecció de Riscos Laborals, de Comptabilitat, d’Informàtica, l’OMAP… de tothom que està teletreballant perquè tot continuï sent possible! Aquest és el RECONEIXEMENT i AGRAÏMENT a totes i tots!

Per saber què estem fent a l’Ajuntament, cadascú des del seu àmbit, cal que ens ho expliquem, així tindrem un “mapa” del funcionament actual, estarem al dia. Saber què estem fent la resta, a més d’informades i informats, podrem compartir-ho si sorgeix alguna necessitat al nostre entorn proper. Alhora, ens sentirem part del col·lectiu de treballadors i treballadores de l’Ajuntament i que ningú està sol i sola a casa. I les persones que estan treballant directament amb la ciutadania, que tenen al darrera una colla donant suport.

Seran benvingudes les informacions que ens passem, poden ser clips de vídeo, imatges, comunicacions que es facin a la ciutadania, o simplement relats de la tasca actual. De moment, com que és ben poc el que tenim a l’abast, ho explicarem en aquesta secció d’Excepcionals, quan anem rebent més informacions les podríem publicar a Àrees.

Què trobarem en aquesta secció?

La informació oficial de les nostres institucions i referides a les mesures per al Covid-19. També algunes iniciatives de diversos àmbits socials, sanitaris que també ens poden ser d’ajut en un moment donat.

Anirem substituint les versions tan bon punt les tinguem, igualment per les actualitzacions, i incorporant les noves que es publiquin. Recordem que alguns documents són PDF i són a l’espai de Documents Relacionats, ho són tots els de l’Ajuntament, per exemple.

Desigem que ens siguin d’utilitat!

 

AJUNTAMENT

Són documents en PDF que trobarem a Documents Relacionats. Són els documents que tenim al nostre abast al Portal de l’Empleat.

Donar sang, dijous a Can Massallera i divendres a l’Olivera

No és Ajuntament, sinó Sanitat, però és la nota de premsa del Pla reordenació assitencial dels CAP de Delta – Litoral, Centre i L’Hospitalet de LLobregat per fer front a l’augment casos del nou Covid-19 del 23.03 que cal conèixer: NP_reordenació coronavirus_Baix Llobregat Delta-Litoral – LH_rev

 

ORGT

Decret de tancament de l’Oficina

 

GENERALITAT

App Covid-19, Aquesta nova eina tecnològica, StopCovid19Cat, permetrà fer un seguiment de les persones afectades per la malaltia, veure com evoluciona la pandèmia a Catalunya i prendre les millors decisions.

govern. cat, per poder fer el seguiment de les comunicacions oficials

Certificat d’Autoresponsabilitat de desplaçament, cal imprimir-lo. Aquí tenim un web que permet omplir-lo i desar al mòbil.

Stop Covid 19, Canal Salut

Vídeo que explica com diferenciar símptomes lleus dels greus del Covid 19 del Canal Salut (0:57′):

Recomanacions del Procicat, Qüestionari de restriccions pel Covid 19 del Departament d’Interior – Protecció Civil

 

ESTATAL

BOE, gestió de residus 19.03.20

BOE, mesures urgents extraordinàries per fer front a l’impacte econòmic i social 17.03.20

BOE, mesures urgents per a l’impacte econòmic 13.03.20

covid19.femp.es, Pàgina de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. Recurs per veure les instruccions i iniciatives que prenen els ajuntaments

FEMP, Normativa

 

ALTRES

Butlletí de NovaGob, #FrenaLaCurva – Juntos somos más fuertes

Web dels estudiants i professors de Medicina de la UB – Campus de Bellvitge

Quadre per diferenciar coronavirus, grip, costipat, al·lèrgia

Una resposta a «Excepcionals!»

  1. Bon dia i bona iniciativa.
    Des de casa estem lliurant volants del padró que ens demanen des de la web municipal(aquests dies ens demanen bastants per sol·licitar la moratòria de les hipoteques en les entitats bancàries) i estem tramitant altes i canvis de domicilis, tant de nadons com de persones que vivint al municipi no estaven empadronades encara. El problema que em trobo més sovint és que tothom envia imatges dels documents enlloc d’enviar els documents digitalitzats, trigo més en fer la feina però anem donant servei. Força a tothom

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.