Gramàtica de la llengua catalana de l’IEC: Recomanació del SLC de l’abril

La Gramàtica de la llengua catalana de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) es va presentar en una conferència de premsa a l’IEC al novembre de l'any passat, i des de llavors ja es pot adquirir a les llibreries. La gramàtica oficial de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) ha estat pensada com la gramàtica normativa de referència del segle XXI.

 

La Gramàtica de la llengua catalana dóna continuïtat a la normativa gramatical que Pompeu Fabra va establir l’any 1918, i es presenta més completa i actualitzada.
No introdueix, doncs, canvis substancials, sinó matisos i més flexibilitat, i amplia i detalla la gramàtica de Fabra per donar resposta a qüestions que aquest no va plantejar o que va apuntar molt esquemàticament.
Al mateix temps, incorpora les solucions avalades per la tradició i el prestigi social que encara no tenien el reconeixement per part de la norma.

Ha estat pensada com la gramàtica normativa de referència del segle XXI. A diferència de la de Pompeu Fabra, que era una gramàtica d’autor, la de l’IEC és una obra col·lectiva, oberta a la participació d’experts diversos i consensuada en el si de la Comissió de Gramàtica i la Secció Filològica, i ratificada pel Ple de l’IEC.

Actualment, està en procés de redacció la Gramàtica essencial de la llengua catalana, que està previst que s’enllesteixi al final del 2017.

Aquí tenim el Dossier de premsa emès per l’Oficina de Gramàtica de l’Institut d’Estudis Catalans, amb informació detallada sobre les característiques generals de la Gramàtica de la llengua catalana de l’IEC i la taula de continguts.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.